FENDT - Dieselross

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Austrowolf

Re: FENDT - Dieselross

#61 Nový příspěvek od Austrowolf »

Zdravím, pánové. Nenašlo by se náhodou u někoho přebytečné a prodejné dynamo na Fendt Dieselross? Výrobce Bosch, 12V 130W. Velmi velice by se mi hodilo na můj stroj. Prosím kdyžtak o PM.

ZZETHOR

#62 Nový příspěvek od ZZETHOR »

ahoj, můj strejda si sehnal dieselros 2-válec vzduchem chlazenej rv:1957, 17 koní a je plnej vśelijakejch dodělávek, potřeboval bych nějaké fotky, zvláště jak bylo původně vedeno výfukové potrubí a sání, aby se dalo vše do původního stavu, jinak ho má i s original kosou, to sem tu u nikoho neviděl, tak bych se mohl revanšovat taky několika obrázky...

Challenger
Kontaktovat uživatele:

#63 Nový příspěvek od Challenger »

Tak doma máme:
Fendta Dieselross F20 - jednovál vodou chlazený s boční kosou a ještě
Fendta Favorit 1 - dvouvál vodou chlazený taky s boční kosou.

FENDT F24

#64 Nový příspěvek od FENDT F24 »

ZZETHOR píše:ahoj, můj strejda si sehnal dieselros 2-válec vzduchem chlazenej rv:1957, 17 koní a je plnej vśelijakejch dodělávek, potřeboval bych nějaké fotky, zvláště jak bylo původně vedeno výfukové potrubí a sání, aby se dalo vše do původního stavu, jinak ho má i s original kosou, to sem tu u nikoho neviděl, tak bych se mohl revanšovat taky několika obrázky...
Kosu k fendtovi mám taky ale už nesušim, tak jí mám sundanou. jezdim s nim většinou do lesa a tam by mohla vadit. Pak mám ještě rám, snad se někdy dokopu a dám ho na něj.
Letos se mi ale stala nemilá věc, když jsem jel do lesa, tak mi cestou spadla z pontoňáku taková ta vzpěra do ramen :vztek: :vztek: . Po cca jednom kilometru jsem si toho všimnul a jel jsem zpátky ale bohužel už jí někdo stačil zbalit. Přitom po týhle cestě projede auto nebo traktor tak jednou za den. Kdyby jste tohle někdo u fendta nepotřeboval tak mi pls dejte vědět :)
Přílohy
PaZ 2009 (130) [800x600].jpg

ZZETHOR

#65 Nový příspěvek od ZZETHOR »

tuhle akršínu tam už strejda neměl, ani já ji nemám, všechno nářadí mám rovnou do ramen, ale kdyź už si ty ramena nakousl, zajímalo by mé, jak řešíš uchycení ramen? normálně bývají přichycená řetězama zpátky k traktoru ješté za pomoci různých šponováků (houžví), ale tady jsem koukal, že jsou mezi rameny dva řetězy spojené do kříže, nějak si neumim představit funkčnost, na netu sem koukal, že to maj všichni tak, stoupl jsem si na ramena a rovnováhu jsem udržel, ale nevim, jak se to bude chovat s nějakym nářadím

DYK

#66 Nový příspěvek od DYK »

Ty zkřížený řetězy jsou právě supr. Táhnou ramena na nářadí k sobě a ne jak na zetorech od sebe. Jsou tam i šponováky, takže si dokážeš dát vrcajk za Fendta buď na tvrdo nebo mimo střed a sám si určíš jakou mají mít ramena "vůli"(výkyv).
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

josef1

#67 Nový příspěvek od josef1 »

Ahoj,
to bych moc netvrdil,že je to super. :-/ Když máš nářadí s náhonem,tak nic moc. :nene:

DYK

#68 Nový příspěvek od DYK »

To se teda přiznám, že ani netuším, proč nic moc? S Fendtem jezdím, aktivní nářadí taky sem tam tahá a nevidím v tom sebemanší "nic-moc". Co si pod tím "nic - moc" mám předstacit?

ZZETHOR

#69 Nový příspěvek od ZZETHOR »

mě ty zkŕížený řetézy poŕád nejdou do hlavy, náŕadí, když je v tahu, tak má tendenci k sobě ty ramena pŕitahovat, u zetoru sou tam proto ty řetězy, který je odtahujou zase zpět, tedy od sebe, tak to mám na zetoru, i na hanomacích.... akorát tady je to jiné.... :rohy:

josef1

#70 Nový příspěvek od josef1 »

DYK píše:To se teda přiznám, že ani netuším, proč nic moc? S Fendtem jezdím, aktivní nářadí taky sem tam tahá a nevidím v tom sebemanší "nic-moc". Co si pod tím "nic - moc" mám předstacit?
Třeba,když mám zapřaženého "pavouka" (nahrabovač sena),tak mi ty řetězy,při zvedání,chytají za náhon.To samé se opakuje při práci s navijákem,obracečkou,.. :vztek:

ZZETHOR

#71 Nový příspěvek od ZZETHOR »

ahoj, tak strejda sundal hlavy a co jsme nenašly... každej ventil jinej, takže nevíme, který tam maj bejt a který tam dal nějakej lojza - jeden je rovnej, druhej je s dírkama, třetí je dutej a čtvrtej je taky rovnej, ale jinej...má někdo foto, nebo zkušennost, jaký ventily tam patřej? podotýkám, že je to vzduchem chlazená sedmnáctka fendt dvouválec...

DYK

#72 Nový příspěvek od DYK »

Pánové, mají ty naše Fendty zvlášť náplň hydraulickýho oleje, nebo sajou převoďák ze skříně?Já mám pořád pocit, že to má "svůj" olej a honí to dokola to čerpadlo v předu. Ví někdo přesně jak to je? Hledal jsem to a nic nenašel, ostatně jako vždy. Málo kdy něco najdu.
Nebylo by špatný a byl bych i rád, kdyby mi někdo k tomu něco napsal a kdyby znal i množství bylo by to super.

FENDT F24

#73 Nový příspěvek od FENDT F24 »

DYK píše:Pánové, mají ty naše Fendty zvlášť náplň hydraulickýho oleje, nebo sajou převoďák ze skříně?Já mám pořád pocit, že to má "svůj" olej a honí to dokola to čerpadlo v předu. Ví někdo přesně jak to je? Hledal jsem to a nic nenašel, ostatně jako vždy. Málo kdy něco najdu.
Nebylo by špatný a byl bych i rád, kdyby mi někdo k tomu něco napsal a kdyby znal i množství bylo by to super.
Taky jsem nad tím špekuloval. Vypadá to, že to nebere olej z převodovky ale má to zvlášť hydr. olej.
Chtělo by to nějaký rozkresy. Na netu jsem ale našel jen tohle ale není z toho moc poznat.
Přílohy
c7d3_1.JPG

DYK

#74 Nový příspěvek od DYK »

Já už jsem dneska kolem toho něco podnikl a Farmer1 má svoji náplň hydraulického oleje. Nalívací otvor je zezadu vpravo nad olejoznakem (sklíčko). Taky to vypadá, že převodovka má svoji náplň a rozvodovka také. Neslévá se to jako u zetoru. Dále chytrá knížka a moje chabá němčina jsme vyčetli, že nikam nesmí přijít hypoidní olej. Jen PP90. Bez H.
Ty a prosímtě fendte, za řadící pákou při pravé straně ve směru jízdy by jsi měl mít zátku se čtyřhrannou hlavou. Na devatenáctku klíč. Vlevo u podlahy je ještě jeden na čtrnáctku, to je do převodovky tak ten ne. Potřebuju ten větší v pravo. Je v ní měrka. Jak ji máš dlouhou? Tu moji někdo amputoval. Měl by se s tím měřit olej v diferáku. V převodovce zátka s měrkou je a ten poslední díl, na kterém je sloupek řízení má sklíčko. Tak bych byl moc rád, kdyby se ti chtělo a oměřil mi to, no a fotka by byla úplný pocit blaha. díky.
Teď jsem se díval na první stranu tohoto tématu na fotky a máš ho tam. Je pod tou pákou zapínání vývoďáku.

FENDT F24

#75 Nový příspěvek od FENDT F24 »

Zítra ti to poměřim a blejsknu.
Olej z převodovky a diferáku jsem vypustil, byla to taková divná kaše, prazvláštní barvy. Bůh ví jak dlouho to tam bylo. Zatím tam mám nalitej motorák aby se to trochu vypláchlo. Pak teda ten PP90 jak jsi psal. Dával jsem tam tuším asi 8,5 litrů do převodovky a diferáku dohromady.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“