Fizz O&K HM5 "Huťák" Pacient II.

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Fizz

Re: Fizz O&K HM5 "Huťák" Pacient II.

#46 Nový příspěvek od Fizz »

Zatím nejdýl trvá převod platby...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Fizz

#47 Nový příspěvek od Fizz »

Obrázek

Polák dodal. Náhrada ale vypadá to stejně jen jiná barva.

Tak je to zas o kus dál. Odpo to zkusím naondit.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Fizz

#48 Nový příspěvek od Fizz »

Naonděno.

Nicméně to buďto nežhavi, nebo jen krátce. Žhavičky jedou, z 55Ana startu jdou ke 20ti A.

Musím prověřit logiku. Čidlo se zdá v cajku, na ohřívání motoru displej plynule reaguje.

Po zapnutí klíčku kontrola krátce zasvítí.
Other-Side II. '23

red.bill

#49 Nový příspěvek od red.bill »

Však to je normální. Za jak dlouho padnou na těch 20A? Pokud to není do pár vteřin tak bude všechno ok. Ona jak se žhavička zahřívá, zvyšuje svůj odpor a tím klesá odebíraný proud. Pod určitou hranicí to řj(pokud je) vyhodnotí jako, že je nažhaveno a zhasíná kontrolka... třeba žhavičky na O1 začínaly někde kolem 20A a postupně to padalo někam k 8A...

Fizz

#50 Nový příspěvek od Fizz »

Napsal jsem to trochu blbě.

Když dám zhavice naprimo a měřím proud trvá kolem pul minuty než proud sjede na výše uvedené hodnoty.

Kontrolka žhavení ale jen zasvítí, což bude kontrola funkčnosti kontrolky ale i když je zima nesvítí dýl. Nedaří se mi najít dostatečně velké relé/stykač co by to mělo na starost. Nenam ani kryt pojistek tak nevím která co dělá.

Tak pátrám po nejakym diagramu či fotce, nebo stejném bagru s prosikem o foto.

Tech bagrů je dost jsou velmi podobné ale rozdíly tam jsou imho dost velké a nevím jak moc se promítají do elektroinstalace... Je kosa a nemám úplně čas v tom ležet. Takže když je chvíle a nálada.
Other-Side II. '23

red.bill

#51 Nový příspěvek od red.bill »

Stykač bych hledal někde kolem motoru, v palubce určitě nebude. Mrkni po kabelech, napájení půjde buď od startéru nebo altíku, čekal bych, že nebude ani nijak jištěný... mrknul bych u startéru jestli se tam neválý volný kabel... nebo jít po kabelu od žhaviček, kam dojdeš... ale když není chuť a v zimě prostor, to se dělá blbě.

Fizz

#52 Nový příspěvek od Fizz »

Chuť je. Akorát že v tom bordelu je to blbý.
Jedna 50A pojistka tam je. Tu podezřívám.

Divný je že i po hodinové práci ten bagr když zdechne tak bez kapky spreje nenaskoči. Se sprejem ihned. Tam bude nějaká zrada.

I když jsem nakrmil žhavičky napřímo, treba dve minuty nechtělo to chytit. Musí tam být nějaký obohacovací machanismus pro start co nejede. Tipl bych ze to bude signál i pro žhavení...

Manuál by se hodil... Zkusím aspoň vyrypnout něco na ten motor.
Other-Side II. '23

Fizz

#53 Nový příspěvek od Fizz »

jinak dobrá zpráva je že dnes po cca hodinove praci zadny problem. akorát nedostatek světla. banalita. pekně to topí. na funkce to reaguje skvele. oproti pásáku se to furt nejak pohupuje ale to je asi normalni. :)

a vcekku mě překvapuje jak tech 20t umí spěchat. klidně se to vrtí docela rychle. 8)
Other-Side II. '23

jean

#54 Nový příspěvek od jean »

aku velku lyzicu ma take hebedo? To asi 30 cm na zaklady v ponuke nema, co? :)

Fizz

#55 Nový příspěvek od Fizz »

Cca 0.5m³

Pokud to nějak doschopnim bude i svahovka. 30tka by asi šla to bude tak rozteč uší na sufanu. Moc v tom nevidím smysl. Tohle je na kubiky. Jako docela tomu přicházím na chuť. Dam tomu čas.
Other-Side II. '23

jean

#56 Nový příspěvek od jean »

pol kubika na jeden sup, to je parada :)

red.bill

#57 Nový příspěvek od red.bill »

https://en.machinerypark.com/spare-part ... gsan6449kk tady to vypadá, že stykač žhavení je na tom plechu nad filtrama. To už má nějaký klon PDčka? Ty jednotky předpokládám, že nejsou vstřiky ale elementy poháněný od vačky. Nezkoušel jsi hledat nějakýho servisáka? Ne ofiko přímo přes firmu, oni si občas bokem jedou melouchy a poradí.

Fizz

#58 Nový příspěvek od Fizz »

ne to neni, tomu motoru na fotce chybí jeden kryt, na tom krytu je izolovaný spoj kde je z venku přívod pro žhaviče a zevnitr jsou tam na jednom sroubu 3 zhavice a propoj na druhy podobny kde jsou pripojeny dalsi tri kousky....

k cemu je ten valecek mezi trubkou prvniho a druheho vstriku z leva?

servisaka na tohle jsem nikdy ani nepotkal. obecne toho moc neni a par kluku co na tom delalo a znam byla na urovni kutila protože ktomu nebyla zadna dokumentace.

z ucha mi prijde ze ten motor jede hezky ale pri startovani tam neni zadna zmena. vlastne by to melo chytit na vic nez plnou provozni davku paliva a pak si sjet nekam na nastavené otáčky... a to mi prijde že to nedelá. že to pouze reaguje v pracovním rozdahu dodávky paliva což je pro studený start málo.

ale ja se s naftou moc nekamaradim jen zaklady.
Other-Side II. '23

Fizz

#59 Nový příspěvek od Fizz »

vypada to na solenoid co vypina naftu. otazka je zda treba neni bez tlaku oleje vetsi davka nafty nebo tak.

je to tak:

https://www.foleyengines.com/shop/deutz ... -solenoid/

Obrázek
Other-Side II. '23

mape
Kontaktovat uživatele:

#60 Nový příspěvek od mape »

Tak já si myslím jakej jsem blázen když jsem se pustil do přez 20 let starého Japonce a fizz si pořídí takovouhle hujdu😃😃😃
Koukám že ses do toho pustil s velkým nadšením :wink:
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“