Nový motor??? čo na to Vy???
Nový motor??? čo na to Vy???
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
nad obrovskými zásobami americkej ropy objavili akúsi neznámu arabskú krajinu.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový motor??? čo na to Vy???
V čem spočívá " kouzlo " jejich motoru ?
Všude se píše jak je to fajn, ale proč je to tak fajn ?
P.S. Ty loga RTU na všem možné
Všude se píše jak je to fajn, ale proč je to tak fajn ?
P.S. Ty loga RTU na všem možné
motor vhodný na sibiř a nebo antarktidu
no četl jsem už dost názorů že: používají vzduch o -20 st C, ale už nikde nepíšou jak ho získávají
no četl jsem už dost názorů že: používají vzduch o -20 st C, ale už nikde nepíšou jak ho získávají
Bežne jazdím cez zimu pri -20 a nepostrehol som že by som nepotreboval chladenie, alebo že by mi stúpol výkon 2-3 krát.
Americkým geológom sa nedávno podaril veľmi zvláštny, mimoriadne nezvyčajný objav :
no uvidíme, povedali slepí.
-
- Jura 136XXL
- Kontaktovat uživatele:
Ja tam nejak nechapu co s tim udelali, me by lakalo ke klasickymu motoru dat stirling, vyuzival by teplo vyfuku a pohanel prislusenstvi jako je alternator, servo, kompresor klimatizace...ono to u novejsich aut taky neco z vykonu odebere
Náhodou jsem narazil na motor s kývavým pístem, jaké to má výhody?
https://www.youtube.com/watch?v=3_-mx2ITUoQ
https://www.youtube.com/watch?v=3_-mx2ITUoQ
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
video som si pozrel a vsetko dolezite v nom povedia. treba si zapnut titulky a automaticky dat prelozit kazdopadne je to zaujimave.
Nedochází z pístu a válce prostorová elipsa, což u konvenční motoru dochází je to druh opotřebení píst nemá vedení dolní poloze
Spalovací komora tedy válec vždy zůstane , mechanická síla jak se převede je na kreativitě.
Spalovací komora tedy válec vždy zůstane , mechanická síla jak se převede je na kreativitě.
Jedno je isté, nevýhody prevažujú nad výhodami, preto sa to nepresadilo Chcel by som vidieť ten stroj, čo tomu brúsi valce...
A to o tých stratách trením je hovadina, keby mal motor také trenie, že by bolo chladenie nutné len kvôli tomu, tak by to prd vydržalo.
Spraviť piest tak, aby sa nedotkol stien valca ide predsa oveľa jednoduchšie a mali to už prvé parné motory - piest je k ojnici pripojený cez lineárne ložisko. Kedže súčasné motory spravia aj milion km, tak je to celé nezmysel. Akurát ušetrí jednotky % za palivo.
A to o tých stratách trením je hovadina, keby mal motor také trenie, že by bolo chladenie nutné len kvôli tomu, tak by to prd vydržalo.
Spraviť piest tak, aby sa nedotkol stien valca ide predsa oveľa jednoduchšie a mali to už prvé parné motory - piest je k ojnici pripojený cez lineárne ložisko. Kedže súčasné motory spravia aj milion km, tak je to celé nezmysel. Akurát ušetrí jednotky % za palivo.