Polská rotačka s rozhozem
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Polská rotačka s rozhozem
Zdravím, objevil jsem video, kde je polská rotačka vybavena rozhozem. Co si o tom myslíte? Ušetří to jednu jízdu ne? Prodejce mi říkal, že je tím možno dovybavit již zakoupenou sekačku cca za 5000.
Máte to někdo? Díky za info a názory.
Máte to někdo? Díky za info a názory.
Re: Polská rotačka s rozhozem
Tady jsou polské inspirace http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... gory-78176
Měl jsem originál sekačku Z069 o záběru 1,35 m a dodělal jsem si tam ten polský rozhazovač, byl dělaný na záběr 1,65, tak jsem musel koupit kratší řemen. Montáž je jednoduchá - držáky se přidělají na šrouby deklu převodovky sekačky, pohon je od řemenice - do středu se musí vyvrtat díra a vytočit závit. Věc je to skvělá, tahal jsem to Yanmarem FX 285, jediný problém je, když se dosekávají okraje v protisměru, natáhne to do kola již posečenou a rozhozenou trávu a namotá do kola tak, že nejrychlejší je to vyřezat nožem. Nicméně to rozhazovací kolo se dá rychle shodit s hřídele, proto je lepší ho při dosekávání sundat. Je také potřeba upravit kryt sekačky, ale ten já nepoužívám.
Po roce jsem sekačku i s rozhazovačem prodal a koupil větší o záběru 1,65m. Rozhazovač jsem již nekoupil, jelikož si myslím, že by to již traktůrek neutáhl.
Budeš li kupovat novou sekačku, můžeš koupit v polsku již s namontovaným rozhazovačem a upravenými kryty.
Měl jsem originál sekačku Z069 o záběru 1,35 m a dodělal jsem si tam ten polský rozhazovač, byl dělaný na záběr 1,65, tak jsem musel koupit kratší řemen. Montáž je jednoduchá - držáky se přidělají na šrouby deklu převodovky sekačky, pohon je od řemenice - do středu se musí vyvrtat díra a vytočit závit. Věc je to skvělá, tahal jsem to Yanmarem FX 285, jediný problém je, když se dosekávají okraje v protisměru, natáhne to do kola již posečenou a rozhozenou trávu a namotá do kola tak, že nejrychlejší je to vyřezat nožem. Nicméně to rozhazovací kolo se dá rychle shodit s hřídele, proto je lepší ho při dosekávání sundat. Je také potřeba upravit kryt sekačky, ale ten já nepoužívám.
Po roce jsem sekačku i s rozhazovačem prodal a koupil větší o záběru 1,65m. Rozhazovač jsem již nekoupil, jelikož si myslím, že by to již traktůrek neutáhl.
Budeš li kupovat novou sekačku, můžeš koupit v polsku již s namontovaným rozhazovačem a upravenými kryty.
Ještě videjko
-
Ahoj, máš moc hezky udělané video, takový učitelský přístup. Nedostal jsi někdy šutrem za ucho bez toho krytu? Koukám, že rozhoz pracuje pěkně.. Kolik toho sekáš?
Případné šutry či klacky létají pod traktorem. Sekával jsem 4 ha, letošní rok však již 20 ha.
-
Tak to se ten rozhoz už asi vyplatí na takovou plochu. Sekáš stále polkou?
Ano, teď mám Z042, záběr 1,65m, jsem s ní spokojen.
Zdravím, a těch 20ha s tímto traktůrkem ???
-
Díky za další videa, moc se mi to líbí..
Mě se to taky líbí, akorát si myslím že si po tom rozhozenym jednou stranou jezdím . Navíc já kolikrát seču když je ještě mokro a nechávám to zapařit na pokose.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Sušení trávy na plotě?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Jeste chybi druhej dil, obraceni to musej litat trisky
Asi mu ktomu este nieco chyba Niejaky doraz rozhozu. Ale tou kosou by mohol aj zemiaky kosit a rovno aj vyorievat