Mulcovač BRAVO
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Mulcovač BRAVO
Uvažujem o kúpe tohto mulcovaca z variatorom. Mám dva pozemky a záhradu zo stromami kde z traktorom narobím viac škody sebe a susedom. Ma niekto z týmto mulčovačom skúsenosť?
https://www.mamzahrada.cz/mulcovac-moto ... ariatorem/
https://www.mamzahrada.cz/mulcovac-moto ... ariatorem/
Re: Mulcovač BRAVO
Skúsenosť nemám - len taký osobný názor - variator je výhoda, výrobok bude made in PRC ako všetko v súčasnosti na trhu. A aj to čo sa robí inde je z čínskych materialov. Ak máš trpezlivosť robiť 10 arov po 50cm pasikoch (5cm budeš prekrývať) tak to nie je zlá volba - má to záruku a počas zaruky treba vychytať muchy.
Mám doma asi všetko naradie čínu a aj samotné motory a pomer cena - kvalita nie je najhorší.
Mám doma asi všetko naradie čínu a aj samotné motory a pomer cena - kvalita nie je najhorší.
Do teraz to kosím susedovou varinov tak to neje také strašné. A najvetši pozemok na kosenie mám 455m2. Akurát u sesternice záhradu ta ma vyše 1,5hektera ale ta sa pomulčuje z traktorom a ostane nepomulcovane popod stromy.
Najpodrobnejšia recenzia na tento mulčovač od kolegu Martina.
https://www.zahrada.cz/forum/mala-mecha ... rio-477320
https://www.zahrada.cz/forum/mala-mecha ... rio-477320
-
bych k tomuhle stroji mohl napsat román, asi jako onehdá k F-550 od Vari......
dneska taky na pohodu, hodinu někam jedu že budu sekat, po hodině sekání pozoruju stroj táhne ku straně, za chvilku pozoruju rozšmajdaný kolečko, hodím to na bok, koukám na to, dám stroj do auta, hodinu jedu na základnu, rozeberu ráfek a nestačím se divit
střed ráfku co je na hřídeli byl k ráfku přivařenej na dva hefty + barva
asi to dělaj ujgurský děti
tak jsem to ovařil dokola a druhý kolo taky
praská mi spodek podvozku na kterým je převodovka pohonu, ale já se s tím dost drncám, tak až se spodek rozpadne, udělám ho vyztužený
po výměně řemenů se mi nikdy nepovedlo nastavit napnutí řemenů tak, aby vše fungovalo jako předtím, návod mám, když "utáhnu" řemen pohonu, tak to jede správně, ale řemen nože zabírá hned, takže nepoužitelný, když povolím řemen nože aby fungoval jen s napínací kladkou, tak zase prokluzuje pohon a stroj do kopce nejede
furt něco
aktuálně 86mth po asi roce a kousek
jelikož mě čeká mulčování vysokýho suchýho plevele, chtěl jsem koupit "rám" dopředu, dva plocháže s dírama a tyčovina, aby to přiklápělo stojatý plevel k zemi, za to chtěj 1300kč....tak jsem to vyrobil, 30minut to trvalo
Martin
dneska taky na pohodu, hodinu někam jedu že budu sekat, po hodině sekání pozoruju stroj táhne ku straně, za chvilku pozoruju rozšmajdaný kolečko, hodím to na bok, koukám na to, dám stroj do auta, hodinu jedu na základnu, rozeberu ráfek a nestačím se divit
střed ráfku co je na hřídeli byl k ráfku přivařenej na dva hefty + barva
asi to dělaj ujgurský děti
tak jsem to ovařil dokola a druhý kolo taky
praská mi spodek podvozku na kterým je převodovka pohonu, ale já se s tím dost drncám, tak až se spodek rozpadne, udělám ho vyztužený
po výměně řemenů se mi nikdy nepovedlo nastavit napnutí řemenů tak, aby vše fungovalo jako předtím, návod mám, když "utáhnu" řemen pohonu, tak to jede správně, ale řemen nože zabírá hned, takže nepoužitelný, když povolím řemen nože aby fungoval jen s napínací kladkou, tak zase prokluzuje pohon a stroj do kopce nejede
furt něco
aktuálně 86mth po asi roce a kousek
jelikož mě čeká mulčování vysokýho suchýho plevele, chtěl jsem koupit "rám" dopředu, dva plocháže s dírama a tyčovina, aby to přiklápělo stojatý plevel k zemi, za to chtěj 1300kč....tak jsem to vyrobil, 30minut to trvalo
Martin
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
Návrat????
-
nic zásadního, jen potřeba s někým něco vykomunikovat, což bez přihlášení nejde
Tak som ten mulčovač nekúpil lebo na Slovensku je nedostupný! Vraj sa dovozca z výrobcom nedohodli na nových vyšších cenách.
Mal som objednaný na piatok mulčovač Vari z požičovni za 25€ na deň. Len deň pred tým mi z požičovni dali vedieť že mulčováč je pokazený a oprava potrvá 4-5dni. Tak som si v piatok požičal od suseda Vari bubnovku a pokosil to lebo včera som už cestoval do práce.
Mal som objednaný na piatok mulčovač Vari z požičovni za 25€ na deň. Len deň pred tým mi z požičovni dali vedieť že mulčováč je pokazený a oprava potrvá 4-5dni. Tak som si v piatok požičal od suseda Vari bubnovku a pokosil to lebo včera som už cestoval do práce.
Tak sa nám cena tohto stroja navýšila o 150€! Na slov. je len drahšia verzia z motorom Briks a v čech. je aj lacnejšia verzia z motorom Rato.
-
taková je doba, skoro všichni to podporujou
kupoval jsem asi rok dřevěný brigety, na přilepšenou, třeba paletu, dvě palety, na topnou sezonu, když jsem byl někdy v březnu ve velkoskladu a paní říkala, že je to zase o 20% dražší, smála se u toho a říkala "každej chce vydělat" a já pak ve skladu bral z té palety co jsem bral na podzim, tak to bylo naposledy
skončil jsem v lese na samovýrobě, suchá borovice na stojáka 100 až 200kč/m3, udělal jsem si dříví na sezonu za 2300,-
takže jestli máš možnost to sekat jinak a nepotřebuješ stroj na kšeft, sekej jinak, já třeba pruhy pod stromama sekám 1x ročně, klidně v lednu
aktuálně jsou lepší investice jak smradlavý stroje pro "zábavu"
kupoval jsem asi rok dřevěný brigety, na přilepšenou, třeba paletu, dvě palety, na topnou sezonu, když jsem byl někdy v březnu ve velkoskladu a paní říkala, že je to zase o 20% dražší, smála se u toho a říkala "každej chce vydělat" a já pak ve skladu bral z té palety co jsem bral na podzim, tak to bylo naposledy
skončil jsem v lese na samovýrobě, suchá borovice na stojáka 100 až 200kč/m3, udělal jsem si dříví na sezonu za 2300,-
takže jestli máš možnost to sekat jinak a nepotřebuješ stroj na kšeft, sekej jinak, já třeba pruhy pod stromama sekám 1x ročně, klidně v lednu
aktuálně jsou lepší investice jak smradlavý stroje pro "zábavu"
Hele, ja to mam, konstruktera bych povesil za koule do pruvanu. Dat dva remeny na jedno sponovani, neuveritelny, nejde to naladit aby to fungovalo. Na origo remen to nejak fungovalo, ale jak das jine je to v prdeli.
Upadlo kolo, ulomil se stred, nebylo svareno, spis slepeni barvou. Pneu, na to ze je to mulcovac, tak tam dat pr2 je fakt napad, propichne to kazdy klacek.... motor jen tak tak vykonove.
Esli si to nekoupil, bud rad, neni to zadna hitparada.
Upadlo kolo, ulomil se stred, nebylo svareno, spis slepeni barvou. Pneu, na to ze je to mulcovac, tak tam dat pr2 je fakt napad, propichne to kazdy klacek.... motor jen tak tak vykonove.
Esli si to nekoupil, bud rad, neni to zadna hitparada.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
-
no, vidím, že Shrek má stejné zážitky jako já
zrovna dneska jsem s tím jezdil v mokrý trávě, a nepřekvapivě, v mokrý trávě to nejede, člověk to musí tlačit, přemejšlím, že vyhodím variátor a vrazím to na pevno a zrovna hledám nějaký lepší řemen pojezdu místo Rubeny za 60kč, ale nenašel jsem
zrovna dneska jsem s tím jezdil v mokrý trávě, a nepřekvapivě, v mokrý trávě to nejede, člověk to musí tlačit, přemejšlím, že vyhodím variátor a vrazím to na pevno a zrovna hledám nějaký lepší řemen pojezdu místo Rubeny za 60kč, ale nenašel jsem
-
a pneu jsem hned vyměnil za Kenda, 4 nebo 6 pláten, už nevím, píchal jsem je taky, tak jsem je nechal naplnit PUR pěnou, ale zase to víc drncá, příště na defekty pořídím sprej za 150kč, ten funguje dobře
a ano, souhlasil bych, že můžeš být rád, že jsi stroj nekoupil, je s ním víc trápení než radosti
a ano, souhlasil bych, že můžeš být rád, že jsi stroj nekoupil, je s ním víc trápení než radosti
-
jelo nejelo, jelo nejelo, asi se zasekla převodovka, dvakrát jsem vzal za páku pojezdu a napodruhý urval bovden
klasika
2h práce se trojem = 1 h servis + 1000,- a vejš za náhradní díly
koukám po jansen, dvojčeti hechtu, 60 peněz, ale kdoví jestli to vydrží, pomalu do toho házím vidle
klasika
2h práce se trojem = 1 h servis + 1000,- a vejš za náhradní díly
koukám po jansen, dvojčeti hechtu, 60 peněz, ale kdoví jestli to vydrží, pomalu do toho házím vidle
Tak že mám šťastie že som to nekúpil! Tak teraz z čím to mulčovat?