Rekultivace louky
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rekultivace louky
Jo tak to potom ano
Dnes mě trochu sere, že jsem jí pustil, ale byla jiná doba
Dnes mě trochu sere, že jsem jí pustil, ale byla jiná doba
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
A co bys s ní dělal. Jezdil sekat z Oder či kama do lhoty seno...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Nevím, kam to nacpat, tak si to dám sem do vlákna.
Každý rok mám na louce pruh trávy široký cca 1m a dlouhý v pravidelném půlkruhu o délce cca 30m, který je pro mne záhadou.
Jako první se zazelená, je hustší než ostatní tráva, je to zjevně jiný druh, ale jak louku poseču, ten pruh uschne a časem to vypadá, jako bych to tam vypálil roundupem
Louku jsem loni jenom mulčoval, 4 roky před tím sušil, někdy včetně otav, 4 roky zpět hnojil, na jaře ji vláčím.
Pruh je tam od začátku pořád stejný, možná trochu mění tvar, ale více méně je tam furt, co to kurva je?
Každý rok mám na louce pruh trávy široký cca 1m a dlouhý v pravidelném půlkruhu o délce cca 30m, který je pro mne záhadou.
Jako první se zazelená, je hustší než ostatní tráva, je to zjevně jiný druh, ale jak louku poseču, ten pruh uschne a časem to vypadá, jako bych to tam vypálil roundupem
Louku jsem loni jenom mulčoval, 4 roky před tím sušil, někdy včetně otav, 4 roky zpět hnojil, na jaře ji vláčím.
Pruh je tam od začátku pořád stejný, možná trochu mění tvar, ale více méně je tam furt, co to kurva je?
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Nemůže tam být něco vespod, jako třeba trativod?
Něco podobného se mi dělá na zahradě a je to přesně v místech kde byly kdysi odpadove roury do který byly svedené okapy.
Něco podobného se mi dělá na zahradě a je to přesně v místech kde byly kdysi odpadove roury do který byly svedené okapy.
Tohle mě už také napadlo, ale je to za humny, tam nikdy nic nestálo, nebylo vybudované
Už mě napadlo, že tam bagrem kopnu sondy, no zatím to nechávám tak.
Spíš mě zaráží, že po posečení louky na tom místě tráva už neroste a bude tam jen spálený flek.
Už mě napadlo, že tam bagrem kopnu sondy, no zatím to nechávám tak.
Spíš mě zaráží, že po posečení louky na tom místě tráva už neroste a bude tam jen spálený flek.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Doporučuji skouknout historické letecké snímky, obvykle tam lze zjistit původ těchto věcí - staré stavby, meliorační stavby, atd..
Zisti podla herbara co to presne za druh travy rastie. Niektore druhy rastu napr. tam kde sa nachadza pramen vody. Niektore tie travy po pokoseni nezmladia hned a ako keby vyschnu. Regeneruju sa az za rok. Álébó, mas tam lozisko ropy Pri pocte techniky ktoru mas by som sa ani nečudoval
Tyhle divne obrazce z travy mam na trech ruznych loukach na dvou maji tvar neuzavreneho kruhu jedne temer dokonaly tvar druhy spis tvar vajicka a na jedne louce je to tvar jako kdyz clovek kopne do hadice na delku cca 8-9m ty kruhy maji prumer cca 6-8m u dvo z tech orazcu jsem si stroprocentne jisty ze tam za poslednich 200let nic nestalo a pochybuji ze i nekdy driv u posledniho je jiste ze tam poslednich 100 let nic nestalo ale driv je mozne ze tam neco bylo. Kazdopadne na sena je tam dvakrat vedsi trava nez na zbytku a na otavy je to jen tak lehce zarostle ale neuschne to jako jak pise Sniper
To by mohlo být ono
Tahle možnost nás už taky napadla, zkusím ji prověřit proutkařem, třeba to potvrdí.
Vím, že za humny je silný pramen a studny plné i za největšího sucha.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
V mem pripade to vypada skoro presne jak na tech fotkach a je dost pravdepodobne ze to budou ty houby.
Je fakt, že jakési hříbky mi tam rostou taky
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
To je zajímavý, já mám takovou trávu taky, řek bych od přílišného pohnojeni, ale když jsem viděl ty houby, taky tam občas na jaře rostou žampiony.
Jede traktor, je to Zetor 3011
.....za všetko môžu mimozemštania......
,: a ešte ...........
ale inak je to fakt zaujimave
,: a ešte ...........
ale inak je to fakt zaujimave
Žampiony rádi rostou na hodně vyhnojený půdě.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.