Rekultivace louky

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: Rekultivace louky

#16 Nový příspěvek od mastnacek »

0,5 ha, pomerne blbej teren na suseni. Jestli to nemas uplne z ruky, tak fakt prohnat po tom ovce, nejaky krizenky co nejsou moc zmlsany. A nebo to necim politej a sad tam neco co se da sklidit nejaky to ovoce nebo neco co se da prepalit, svestky, trnky, rakytniky atd. Teda samozrejme, pokud ten pul hektar sena zivotne nepotrebujes. Ale at tak nebo tak, neposlouchej rady ze bez chemie to nepujde, pujde. Ty chemicky bratry bych povesil za vercajk do pruvanu. Pak jeste jsou s vypestkama nekde na bio trh, ale rvou do toho roundap horem dolem. Neky si rikam ze asi nejsem spranvej kolchoznik.

Libor Z25

#17 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Přesně tak Pavle , na jaro než se šecko zazelená to poléceš bránama a něco tam pohodíš a zaseješ :) ....
Libor :-)

Sniper

#18 Nový příspěvek od Sniper »

mastnacek píše:0,5 ha, pomerne blbej teren na suseni. J
Na začátek lepší, než nic a vybírat si nemůžu. Ono to bude vypadat zase jinak po fréze a časem je možnost, že se ten pozemek rozroste, přecijen má 3,5 Ha a já jsem někde uprostřed. No uvidíme, nějak to dopadne, každopádně budu průběžně informovat 8)

Libor Z25: Tož uvidíme, budu muset někde sehnat travní osivo a modlit se, ať mi to nevyžerou ptáci... Ty brány mi půjčíš, nebo se mám shánět po vlastních? ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od Antony30011 »

Sniper píše:
Antony30011 píše:Nebo to polítej frézou, na jaře postřik a na podzim znova frézou a další rok hospodařit
Fréza na Fendovi 930 Vario TMS není roťák za tékáčem ;-) Teď tam pro ni nějaké žrádlo je, ikdyž to rotor ani nepozná, ale další rok by tam bylo tuplem prd. Náklady na 1 m2 jsou u této technologie obrovské.

Já mám jenom obavy, že jak to polítám frézou a nechám přes zimu ležet, že mi tam na jaře místo trávy poroste akorát bordel a nežádoucí buřeň.

Proto mne napadá ta možnost pohnojení a zorání s následným výsevem trávy, i když to bude drahé...
Ale jak tady někteří řekli a toho názoru se začínám držet, nechat to tak, co vyroste na jaře a potom to řešit dál
Apropó...jaký hnúj je nejlepší na takové hnojení? My na hájence používali obyčejnou chlévskou mrvu od skotu, slepic a králíků, pěkně uzrálou z hnojiště. :-/
Chapu, ze fendik asi neco zere :D proto bych tam proste z jara dal nejakou lucni smes treba s vojteskou a at se snazi. Kdyz to zasejes nahusto tak to prerazi i tu burinu

A na hnojeni je dobrej kravskej nebo praseci hnuj, konskej moc ne.

Sniper

#20 Nový příspěvek od Sniper »

Antony30011: Řekněme, že budu dosévat 50% plochy, tak kolik si mám připravit kg travního osiva a čím to nejlépe nasét?

Drahé je to jak šlak :vztek:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od Antony30011 »

Hele jde o to jaky tam mas podminky :-/ ja ted budu na 1ha set jetelotravni smes. Je to na kopci kde se nedrzi voda tak volim jetelotravni smes do suchych podminek. Kdyz se tam drzi voda tak do vlhka, jsou i takovy norml smesi. Ale na seno je nejlepsi ta jetelotravni s lucerkou (vojteskou) a prvni rok to jeste podsivam ovsem. Takle sem to delal uz na par pozemkach a dycky bylo pekny seno. U lucerky je nejvetsi vyhoda ze kdyz je sucho tak roste, narozdil od travy. Mas nekde Osevu? Tam se tyhle veci nakupujou nejlip. Jestli si pamatuju dobre tak 25kg je na 5000m2. Ale nechcu kecat, nejsu na pc.

Libor Z25

#22 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Libor Z25: Tož uvidíme, budu muset někde sehnat travní osivo a modlit se, ať mi to nevyžerou ptáci... Ty brány mi půjčíš, nebo se mám shánět po vlastních? ;-)[/quote]

Kura šak na brány sme domluvení , pošťám ti je na jak dlůho chceš 8) :) , jsou lehké , snadno se převezou :)
Libor :-)

Sniper

#23 Nový příspěvek od Sniper »

Libor Z25: Nevím proč, mám takový divný pocit, že ten pozemek skončí špíš jako tankodrom pro ty naše Zetory a jak dovalím s vejdů, tak tuplem hotovo :smich:

TATRA NEZNÁ BRATRA

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od Antony30011 »

Snajpre tady študuj http://www.roznovska-travni.cz/cz/m/pas ... cni-smesi/ maj to tam celkem hezky popsaný. Já se chystám na tu 8mičku, jinak sem kupoval 5 a tu jetelotrávu

Sniper

#25 Nový příspěvek od Sniper »

Antony30011: Díky 8) Tím, že mám dole potok a nahoře potůček tam zase tak úplně sucho není, což je i dobře.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od Antony30011 »

Pokud tam máš potoky tak bych volil tu 7mičku. Otázka jak tam máš třeba teď vlhko. Na polu, který je vedle potoka mi teď stojí v bramborách voda :-/ on je potok a potok... Hlavně když je vysoká spodní voda tak je to super :D

Sniper

#27 Nový příspěvek od Sniper »

Je to ve svahu, takže se tam vlhost moc nedrží, ael čím blíž jde člověk k těm potokům, tím více je mokro. A po těch deštích ej teď mokro úplně všude :-/

Asi vyzkouším tu 7-mičku a uvidíme ;-)

Hlavně ať to vysychá, za cca 14 dní tam musím vletět s Fendem a pokud bude mokro, tak mám smůlu...

TATRA NEZNÁ BRATRA

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Antony30011 »

Poptej se po kolika kg prodavaj a zkousej. Smichem treba tu do vlhka s tou do normalu a uvidis... Pokud budou prodavat po male, nahoru smichej normal s tou suchou

DYK

#29 Nový příspěvek od DYK »

Já bych se vrátil k radě od ITS. Pokud je to možné, z mnoha důvodů, ponechal bych stávající traviny. Je tam to, čemu se tam daří a i když se to intenzivním sečením trošku změní, pořád tam zůstane co, "co tam patří". Tam kde to nebude možné, poničení po likvidaci náletů a pod, zasít novou travní směs. Já snad čtvrtým rokem seču taky takovej plácek. Nebyly tam teda nálety, ale jinak bordel klasickej. "Dnes" je z toho pestrobarevně kvetoucí kousek země. Ono to nepůjde hned, nějaký rok to potrvá.
No ale pokud je to křivé a já nevím jaké ještě a potřebuje to zorat a srovnat, je to sice škoda, ale nedá se nic dělat, taky řešení.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Sniper

#30 Nový příspěvek od Sniper »

DYK píše:Pokud je to možné, z mnoha důvodů, ponechal bych stávající traviny. Je tam to, čemu se tam daří a i když se to intenzivním sečením trošku změní, pořád tam zůstane co, "co tam patří". Tam kde to nebude možné, poničení po likvidaci náletů a pod, zasít novou travní směs.
Však takhle nějak to mám v plánu, pojezdím to sice celoplošně, ale fréza nejde do zěmě, takže tam, kde je dnes travina, bude i nadále, dosévat budu jen místa, která byla napadená buření a nálety, nebo po eventuálních terénních úpravách 8)

TATRA NEZNÁ BRATRA

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“