lis John Deere 550
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- zetorak jirka
Re: lis John Deere 550
Po rovině v pohodě, ale na kopce nemá, tahal jsem ho se 72jkou a do kopce to bylo na redukci a v opravdovém kopci jen ze zhora dolu, nahoru na prázdno, a navíc je dost těžkej a nemá brzdy, teď ho tahám se 120cou a nemusím přemýšlet nad kopečkama.
tezkej je dos sam to je fakt natoz jeste s balikem, taky zalezo na nastaveni tlaku v komore a velikosti rady.kdyz delam kopce tak jezdim rovnou na redukce i s tou 7745T snaz se podrazuje z 5na4 jinak podle terenu a rady jezdim vetsinou 2
- zetorak jirka
To máš pravdu, když povolíš odpoštěcí tlak pro pásy tak v tom 72jka běhala jako vítr, ale zase byli baliky jako báchory. A když ho zas hodně utáhneš, tak je zase problém s roztáčením jádra u některýho druhu trávy. originál budik ma jen barevně rozlišenou stupnici, a nevíš jaký tlak toje, já jelikož nefungoval, když jsem ho kupoval, a za originál chtěli raketu, jako za všechno u džondýra, tak jsem tam dal manometr v barech. A zlatá střední cesta je 145 barů, baliky jsou jako panely, a s rostáčením jádra nemám problém.
ja ho 4 roky tahal 5611 a taky to muselo jit. samo ze sem musel delat drobet mekci baliky.nad tim budikem sem taky uz premejslel, tet kdyz ho taham tou 7745t tak na velikej rade neni problem aby budik lez skoro do cervenyho, jinak to mam ze se drzi nekde v polovine cert vi kolik tam je to tlakovani me zloby v ty kostce mi porad odchazi o-krouzky a nes otocim na ovrati mam tlak zpadlej, s tim roztacenim jadra je to obcas problem, porad sem spekuloval cim to je a vyspekuloval sem ze je to vazne jen tou travou
- zetorak jirka
To že se ti strácí tlak při točení, to není ani tak závada jako to že když se chvíli točí bez příjmu hmoty tak se balik po pár otočení dolisuje a stratí se tlak v pásech, to je normální věc, to není jako péra že tlačej furt. že máš problémy s okroužkama v kostce to je možný, mě to ještě zatím nepotkalo, třeba mě to taky čeká, ale zatím nikde nic neteče.
to me taky nic netece, ale kdyz necham balik tocit v lisu vyjedu z rady tam ma prumer treba 140 a necham ho tocit naprazdno tak se povoli az zavaze. prodejce co mi ho prodaval mi poradil pretesnit tu kostku a tak sem to udelal tak to bylo na chvili lesi a pak to zas prislo, pokud jedu a zbiram neni problem a kdyz se dyl otacim tak pred radkou dotlakuju komoru a ficvim dal
- zetorak jirka
A když dotlakuješ jakoby zavření komory, tak dostaneš budíka do danýho tlaku ? to jsem neskoušel ,zvedne se novím přísunem hmoty, ale když zavřu prázdnou komoru tlakem tak mi budík nic neukazuje, ten se zvedá áž když se tam začne lisovat hmota.
na tom origo budiku ho vytlacim traktorem skoro do ctvrtiny, dal leze uz jen sbiranim hmoty
Zdravim. Nemáte někdo tušení kde sehnat neorigo pás na tenhle lis a cena. díky
Ahoj, pásy se nechají sehnat na http://www.flexco.cz, od nich jeden mám, další sem zatím nepotřeboval. od originálu je k nepoznání, akorát místo 15000,- za kus sem před dvěma lety platil cca 7000,- Nevím jestli je mají na stránkách v nabídce, každopádně po telefonu se s nima domluvíš. já od nich beru i spoje, myslím že to vycházelo asi 300,- za spoj. Tenkrát mi poslal dva vzorky ať si vyberu, jeden byl stejný, a druhý byl trošku slabší a měl jinačí vroubkování. vzal sem ten stejný jako origo. a drží. akorát budou chtít šířku a délku. Tu dohledáš v katalogu náhr. dílů. Bacha na lise jsou dvě délky řemenů.
Ondřej
Lis a příslušenství na sena
Dobry den predne se omlouvam za psani bez hacku pisi prevazne z mobilu a nejsem naucen na hacky a carky. Mam dotaz na lis johndeer 550 jake s nim mate zkusenosti? Chci ho poridit na lisovani sena a slamy zatim z cca 9-10h traktor zatim zetor 77 vyhledove nejaky s cca 120k vykonu. Jeste mam dobrou nabidku na lis renault 5481 v dobrem stavu. Případně poradte jaky lis na kulate baliky za rozumnou cenu? Unibal pokud mozno ne kamarad ho ma a jak se s nim natrapil nez ho dal do kupy aby trochu slouzil..... Jakou zvladne 77 diskovou sekacku (zaber)?
Re: Lis a příslušenství na sena
Cau,
ja teda nemam lis john deere 550 ale jak je stary? kolik ma natoceno baliku?
Co ja mam zkusenosti se starsima lisama z okoli tak to vetsinou stoji za prd, budto kazdou chvili rupne pas nebo seno prilis propadava skrz pasy nebo pri senazi se trava lepi na valce a zabetonuje lis apod.
A diskovka s lamacem nebo bez ?
Pokud bez tak by 77ka snad zvladla 3,2m do te bych sel s tim ze bude traktor 120k pro nej by mensi byla skoda
ja teda nemam lis john deere 550 ale jak je stary? kolik ma natoceno baliku?
Co ja mam zkusenosti se starsima lisama z okoli tak to vetsinou stoji za prd, budto kazdou chvili rupne pas nebo seno prilis propadava skrz pasy nebo pri senazi se trava lepi na valce a zabetonuje lis apod.
A diskovka s lamacem nebo bez ?
Pokud bez tak by 77ka snad zvladla 3,2m do te bych sel s tim ze bude traktor 120k pro nej by mensi byla skoda
u lamace zalezi na tom jaka bude nabidka pokud bude neco slusneho s lamacem tak jsem pro ale neni podminkou zalezi spise na stavu a cene
ten lis mam asi 6 let, 4 roky sem ho tahal 5611, mela toho do prdele ale dalo se.tet ho taham 7745T za ty roky sem natocil neceli 3000 baliku jediny zavady byli ze sem menil dva klinacky co tam sou a nechal kratit krajni pasy, perfektni masina s minimem elektroniky veskery nastavovani, postu omotu provazu i site se nastavuje na lisu prutokovima regulatorama prumer baliku jen satvitelnym sroubem je k tomu bedna do traktoru jen ukazujci vyrovnani baliku aby nebyl sisatej a kontrolka na zajisteni komory a vazani v ty cenovy relaci se nic lepsiho neda sehnat, pokud to ma bejt pasovej, vario do sitoviny, i senaz dela pekne jen bez rezani zame urcite jo, koupil sem ho od prekupnika dovezenej ani nevim odkud, v dost peknym stavu kolik ma baliku netusim
rotacku taham 2,4 bez lamace a ty 3m bez lamace by mel zvldat s lamacem nevim kanos ma 2,4 s lamacem a 7245 a rika ze toho ma dost
rotacku taham 2,4 bez lamace a ty 3m bez lamace by mel zvldat s lamacem nevim kanos ma 2,4 s lamacem a 7245 a rika ze toho ma dost
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, kolik asi tak tenhle lis váží? Nemáte k němu někdo mauál a katalog ND?
Zetor 5945 a Zetor 6711