lis John Deere 550
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
lis John Deere 550
sem piště zkušenosti a technické problémy nebo jiné komentáře k tomuto lisu
Re: lis John Deere 550
mam ho tri roky, loni sme jeli uz i senas, naprosto bezproblemovej jsem max zpokojenej
- zetorak jirka
Mám Ho také, dělal jsem sním zatím 2 sezony, maximální spokojenost. Mám ho se širokým sbíráním, ted jsem ho tahal s 7245 a v kopcovitém terénu ho nezvládala, měla ho plný kecky. letos pujde do 12145 a uvidíme.
jj taky mam široke zbyrani a ta siroka kola tak to bud rad ja ho taham 6911 a vysledek vis ale mame neco kolem 3000 baliku a kdyz sou nejaky prachy na traktor, tak se vzdycky sezenou pozemky tak se radsi koupi pole no ale letos uz snad bude nejaka 8145
Máte v tom lisu vázání jen na provaz, nebo můžete i síť?
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
jak sit tak provazek dokonce kdyz sem ten lis kupoval tak ten prekupnik mi vysvetloval to vazani tam je vlastne ta snura a on mi rek ze pri kazdym vazani zani musim zatahnout, ale ja sem na tom ventylu kterej se prepina bud sit nebo provaz tak sem to zap na provaz a vazu siti a vaze automaticky
- zetorak jirka
Já sít nemám a ani ji nechci, kvuli další manypulaci potřebuji mít baliky v provazu. A když jsem ho sháněl tak kombinace sít a provaz byl podstatně dražší.
baliky nakladam skladam vozim na misto krmeni minimalne trikrat ho beru a baliky motam dvakrat max dvaapulkrat a bezproblemu
- zetorak jirka
Nejde o manipulaci že by se poškodili, nato je sít ohromě pevná ,ale jde mi o to , že ja baliky na místě rozríznout a provazy svážu do uzle zaháknu za pilu a odjedu , dešto v síti by jel za mnou protože sít z podbaliku nepdtáhneš.
tak to jo no to mi prave krmime ze je davame na lezato a kdyz je treba na stojato tak se musi polozit rozriznou nadzvednout a sit sundat no jinak ten muj lis byl za 160 000 bez dph coz neni zas tak strasne drahy si myslim
- zetorak jirka
Mě se ho podařilo koupit za 130tisíc s DPH včetně dovozu až domu (170km) a jelikož jsem plátce DPH tak že vlastně nějakých 110.
jakej rok vyroby a sjako vybavou?
- zetorak jirka
Nevím co by mělo být vše u něj ve výbavě, ale mám ho se širokým zbíráním a jen do provazu, do sítě jsem z technologických duvodu nechtěl. A rok výroby ? to ti ted nereknu , nevím. A navádění a motání provazu je atomatický samostatným hidraulickým systémem přez klínový řemínek
Aha tak proto byl tak levnej kdyz byl jen na provaz no ja mam taky sirokej zberac, siroka kola jak na naprave tak na zbirani bohuzel bez vyhazovaci rampy a bedny na nahradni sitovinu ale jinak sem nadmiru zpokojenej
-
Ahoj jak je to s 550 v kopcách za zetorem 7045? bude to zvládat? mám M1300 ten to zvládá celkem v pohodě
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán