Náhon pneusej

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Pavel.T

Náhon pneusej

#1 Nový příspěvek od Pavel.T »

Ahoj :)
Kdo máte pneusejku, jak máte řešený náhon? Máte náhon s homokinetickými klouby? Nebo jaký náhon tam byl originál?
Koupil jsem 3m pneusej a tahám ho za 8011 a na souvratích musím náhon vypínat, protože to strašně mlátí, kardan je hodně zalomený a je to na jednoduchý kříž strašně velký úhel.
Náhon s dvojitými kříži je docela raketa, ale asi nic jiného nezbyde než ho koupit.

pavel sk

Re: Náhon pneusej

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

V robote mame staru Mistral 4000 a tam je na pohon ventylatora odjakživa klasicky kardan. Toči to na 1000 ot./min. na PTO. Pri zdvihnuti sejacky nic nemlati a je to bez problemov :-/ . Nemaš sejacku v tretom bode (priliš rozšrobovany treti bod) zaklonenu priliš na zadok???

Pavel.T

#3 Nový příspěvek od Pavel.T »

Nene třetí bod je stažený a sečka je při zvednutí nakloněná na traktor. Taky jí honím tisícem. Ale ten náhon mi přijde strašně vysoko, když se mašina zvedne. Musim to porovnat s jiným pneusejem, protože tady vlastně jde oddělat spodek s opěrnými koly a místo toho sečku našroubovat na rotačky nebo předpřípravu.

pavel sk

#4 Nový příspěvek od pavel sk »

Ta nasa je pevna klasika Mistral 4000 4m zaber. S tym co popisujes sme nemali nikdy problem a to sme ju tahavali od Z 7245, cez Z16145 po CASE 140. Skus ju na uvrati nedvyhat zbytocne vysoko. Na kristale sa da jednoducho urobit horny doraz pri pačke vnutorneho okruhu (do drazky šrob s maticov). Na uvrati staci u sejaciek nizky zdvyih, len tolko co vyjdu vysevne pätky so zeme a zdvihne sa davkovacie koleso aby sa so sejacky nesypalo. Ono aj dnesne moderne sejaky maju nizky zdvih a vysoky prepravny (transportny) zdvih. U Väderstad Rapid 300C to tiez tak mame, akurat tam to uz riesi elektronika a na panele sa to len prepne tlacitkom.

Pavel.T

#5 Nový příspěvek od Pavel.T »

To jsem zkoušel a když zvednu sečku do výšky kde to ještě nemlátí tak botky tahám skoro ještě po zemi. No musím to nějak pořešit možná nakonec koupím kardan s těmi dvojkříži a bude to v cajku no. Ten dvojkříž může být krátkodobě až 80° zalomený.
Já právě koukal na videa s pneusejema a tam to zvedají vysoko se zapnutym nahonem bez problému.

lukas7

#6 Nový příspěvek od lukas7 »

zdar chlapi nepredelaval nekdo sečku na hydromotor? potreboval bych radu

Martin90

#7 Nový příspěvek od Martin90 »

Jestli myslíš tedy ventilátor pneusejky, tak já to měl v plánu. Co by tě zajímalo?
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

lukas7

#8 Nový příspěvek od lukas7 »

Co koupit za ten hydromotor., a jak je to pracny

Martin90

#9 Nový příspěvek od Martin90 »

No musíš srovnat průtok kvůli otackam. Takže základ je vědět jaký traktor a kolik dává prutok . Pokud nemá traktor regulaci průtoku na okruhu, musíš koupit regulátor. Pak to chce ještě obtok hydromotoru. Protože když prerusis průtok oleje, ventilátor má velkou setrvačnost tak je třeba okolo hydromotoru udělat obtok se zpětným ventilem. Pokud se jedná o starší traktor, chce to chladič.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super

lukas7

#10 Nový příspěvek od lukas7 »

Taham to 16145 a nebo proximou .,tak ze ono to není jen tak to předělat aby to bylo vše ok

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“