Kultivátor s drobícím válcem

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Paja1990

Kultivátor s drobícím válcem

#1 Nový příspěvek od Paja1990 »

ahojky :-) chtěl bych se zepatat dělal někdo drobící válec doma ?? dneska jsem otom tak uvažoval že bych si ho vyrobil a k tomu pořádnej kultivátor jenže bych potřeboval nějakou inspiraci popřípadě rady jak na ty válce někde jsem viděl že měli pásovice do šroubovice a někde zase rozně co je lepší ?? popřípadě nějaké nákrasy fotky nebo podobně by se hodily :)

matesH

Re: kultivátor s drobícím válcem

#2 Nový příspěvek od matesH »

asi nejlepsi pasovinu mírně do vrtule, my to mame z trubek a pasovina by byla lepsi možná

Paja1990

#3 Nový příspěvek od Paja1990 »

a jak to funguje když jsou mírně do vrtule ?? popřípadě neměl byste fotku ?? mírně do vrtule bych udělat dokázal ovšem rovně by to bylo uplně nejjednodužší na výrobu ovšem jak by to fungovalo netuším :-)

matesH

#4 Nový příspěvek od matesH »

zitra vyfotim, no fungovat by to možná fungovalo stejne ale tim ze je to do vrtule se to podle mě líp točí
http://stroje.bazos.cz/inzerat/11845819 ... ivator.php tady to má do vrtule ale tady http://stroje.bazos.cz/inzerat/12093548 ... tor-3m.php zase rovně, takže nevím, a ta pružína stím přítlakem bude asi taky dobrá věc, my to mame teprve rok a deda rikal ze by to chtelo zavaží, ale mozna staci ta pružina a klika jak to ma udelane on :-)
tady další http://stroje.bazos.cz/inzerat/12020830 ... ec-18m.php

Paja1990

#5 Nový příspěvek od Paja1990 »

jj ten přítlak si taky myslím že to chce aby se to krásně zabořilo do země mě jde o to že když to bdu vyrábět dejme tomu z pásovice 5mm širokej tak to jen tak neohnu do tej šroubovice ale z uhlu by to hodit šlo v pohodě:-)

matesH

#6 Nový příspěvek od matesH »

a co když tu pasovinu přivaříš na jenom konci a na druhem ji posuneš třeba o 5cm od osy prvniho svaru?

Paja1990

#7 Nový příspěvek od Paja1990 »

jj takhle by to šlo jde o to jakej to bude mít vliv :-) na funkci já sem viděl takový co šli zkoro kolem dokola :-) já právě chci udělat asi 4ři kola z plechu cca 5mm tlustýho se zářezama a do toho navařit tu kulatinu :-) ale zatím zbýrám nějaký nápady :-) aby to pak dopadlo co nejlíp :-) a hlavně funkčně a to ještě asi budu muset udělat nějaký ty radličky mno pař jsou šíleně drahý

Dvordy

#8 Nový příspěvek od Dvordy »

Také chci dělat drobící válec a pravděpodobně to udělám rovně a pruty z roxoru, uvidíme jak to bude fungovat. Hodně obrázků jsem také našel na internetu.
Přílohy
pracovni-sekce-podzim-i.jpg
pracovni-sekce-jaro-i.jpg
9612174.jpg
pracovni-sekce-extramokro.jpg
popis-prace-saturn.jpg
prutovy-valec-400mm-1_5m.jpg
trubkovy-valec-400mm-1_5m.jpg
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

PULDrapalik

#9 Nový příspěvek od PULDrapalik »

Na kombinátor za mtčko sem použil drobící válečky z Roudnického kombinátoru a makaj výborně sou to dva válečky za sebou a maji plocháče 8) ,upřednostňuji dva válečky a plocháče,oproti jednomu a trubkám :-/

Paja1990

#10 Nový příspěvek od Paja1990 »

taky si myslím že ten válec s trubkama musí pracovat hůž než s pásovicema :-) tak jak to tam je na těch modelech bych to chtěl udělat jen ty středový segmenty asi kulaté to vytočím na soustruhu z plechu cca 5mm udělat na fréze přesně po určitém uhlu drážky ve které bude držet ta pásovice zhruba za 1/3 a nějaká pásovice popřípadě zase pásky plechu cca 5mm máte někdo zkušenosti s rovnejma a pod uhlem ?? jakej to má vliv na funkci ?? a popřípadě s jedním a dvěma válcema ?? a potom jak seskládat ?? válec kultivátor válec ?? nebo kultivátor a dva válce ?? ještě jsem si říkal že by nebylo marné dát před kultivátor zaklopené žáby ze sekačky MF-70 mám jich docela dost ze slámaných kos tak by se nějak využili ale každopádně problém s radličkama mno

vašek s

#11 Nový příspěvek od vašek s »

Paja1990 píše:taky si myslím že ten válec s trubkama musí pracovat hůž než s pásovicema :-) tak jak to tam je na těch modelech bych to chtěl udělat jen ty středový segmenty asi kulaté to vytočím na soustruhu z plechu cca 5mm udělat na fréze přesně po určitém uhlu drážky ve které bude držet ta pásovice zhruba za 1/3 a nějaká pásovice popřípadě zase pásky plechu cca 5mm máte někdo zkušenosti s rovnejma a pod uhlem ?? jakej to má vliv na funkci ?? a popřípadě s jedním a dvěma válcema ?? a potom jak seskládat ?? válec kultivátor válec ?? nebo kultivátor a dva válce ?? ještě jsem si říkal že by nebylo marné dát před kultivátor zaklopené žáby ze sekačky MF-70 mám jich docela dost ze slámaných kos tak by se nějak využili ale každopádně problém s radličkama mno
s tima trubkama huř drobý hroudy s páskovinama rovně se zase ucpává nejlepší řešení je pod uhlem ale ta práce s výrobou

Paja1990

#12 Nový příspěvek od Paja1990 »

jj tak já si to vymodeluju a ve škole na cnc přesně vyfrezuju ty kolečka a pak jen doma svařím až to domodeluju tak sem hodím jak to vyšlo polusím se co nejvíce zkosit

kenybz

#13 Nový příspěvek od kenybz »

delal jsem válec s kulatinama pasoviny jsem nemel urcite je lepsi kdyz jdou sikmo protoze to jde lip do zeme a jde to postupne do zemi takze tlak jde vic na kazdou hrudu...
obrazek je v avataru a postup vyhledas v odkaze v podpisu
pro hlubsi ponoreni valce je lepsi vetsi prumer ja mam cca 20CM mozna min
a priste to upravim a dam pruzinu a udelam vyrezy v discich na boku protoze to "pise " po poli

Paja1990

#14 Nový příspěvek od Paja1990 »

jj já už jsem to začal modelovat a říkal jsem si tak 25cm průměr středů plus cca 2-3cm bude přečnívat pásovice a říkal jsem si že bych to tlačil do zeměl pomocí závitové tiče udělal bych z trubky matici a tím bych si to reguloval jak moc to chci mít v zemi ... už jen schrastit nějaký ty radličky (levně) popřípadě péra

Paja1990

#15 Nový příspěvek od Paja1990 »

kenybz => wow pěkná mašina ;) taky sem časem asi dám fotky našeho traktůrku :-)

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“