UNHZ 500
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: UNHZ 500
Když syn přivezl nakladač vypustili jsme olej z nádrže. Museli jsme dát novou hadici k sání čerpadla. A vyčistili marast v nádrži odsáťím několikrát. A nalili jsme olej, kterého jsme dostali od kámoše 200l sud. Je to olej co on měl v bagru. Ten bagr on koupil nevej. Tohle je asi třeťí náplň z bagru. Oni u bagru dělají jakési ,,garanční" prohlídky po určitých motohodinách. Je z bagru odsátý přez filtry. Je čistý. Je to dle označení Libher HBI 46. Je to napsaný na sudu. Zaťím jsem neštudoval co je to za olej. V nakladači funguje normálně. Kdysi v zimě když bylo pod nulou jsme s původním olejem co byl v nakladači měli problém. Čerpadlo po spuštění mělo hroznej odpor a dlouho trvalo, než to chodilo dobře. Ale je možný, že tam každej co s tím jel nalil zrovna to co měl v ruce, třeba i přovoďák. Původní olej co tam byl vypadal jak vyjeťák.
Tohodle oleje máme teď dost, takže hydrauliky co tu kde máme na něj jedou.
Tohodle oleje máme teď dost, takže hydrauliky co tu kde máme na něj jedou.
Pratele prosim ma nekdo vyzkouseno zda na 500vku pasuji kola ze 750tky nebo 5tuny atd? Potrebuji sehnat nejake rezervni kolo a za ty origo na 500vku chtej vsude ranec. Dekuji
Stydím se za tuto zem
500 nakladac ma 6 der prvni 750 mely taky sest der pak zacaly davat 8 derakyjako ma 7 tunka sezen kola z 5 tunky nebo krmnej vuz polak
Nedávno jsem se stavil u Dobiáše a šli jsme dozadu na dvůr a měl tam asi 2 kola komplet. Já chtěl disk k ještěrce. Je stejnej jak na 500. Sundal z něj gumu a já měl disk za 400 Kč. Pěknej neponičenej. Nabízel mi to kolo komplet. Jenže já dával fungláče šípáky. Na tom disku byl šípák tak 50% vzorku. Kdyby bejval měl dvě stejný vzal jsem je na tu ještěrku.
Těch disků pasuje celá hromada na ten nakladač. Máme tam 6 dírový. A to je celá řada strojů co to má. V 18" by tam měly pasovat kola z Torona. Myslím, že to tam měli.
Těch disků pasuje celá hromada na ten nakladač. Máme tam 6 dírový. A to je celá řada strojů co to má. V 18" by tam měly pasovat kola z Torona. Myslím, že to tam měli.
Podivné kdysi jsem je na něm sundaval a 6 dírové 18". Možná jakási uprava.
Skočil jsem kouknout na ty disky na 500 a je to u nás standartní 6 dírák mrtě disků 15,3" pasujících. Ten z 5t 8,25x15" pasuje máme na jedné 5t daný ty stejný kola 15,3". Ale nejdou na všechny 5t. Některé mají větší buben pro brzdy. Opačně na 500 by měly sednout. Klasiku z 5t, 10x15" bych musel dojít změřit. Ale v 6 díře bude asi taky pasovat.
Ale zkusil bych pneuservis. Disk je vcelku univerzální a jistě najde i sjetej plášt z bobka. Mám doma takhle asi 5 ojetejch kol z bobka. Nikdy neprasknulo. Většinou je to Ruský a to i ojetý drží pěkně. Tenkrát mi v nich nechali i duše. Mění je jako komplet.
Skočil jsem kouknout na ty disky na 500 a je to u nás standartní 6 dírák mrtě disků 15,3" pasujících. Ten z 5t 8,25x15" pasuje máme na jedné 5t daný ty stejný kola 15,3". Ale nejdou na všechny 5t. Některé mají větší buben pro brzdy. Opačně na 500 by měly sednout. Klasiku z 5t, 10x15" bych musel dojít změřit. Ale v 6 díře bude asi taky pasovat.
Ale zkusil bych pneuservis. Disk je vcelku univerzální a jistě najde i sjetej plášt z bobka. Mám doma takhle asi 5 ojetejch kol z bobka. Nikdy neprasknulo. Většinou je to Ruský a to i ojetý drží pěkně. Tenkrát mi v nich nechali i duše. Mění je jako komplet.
prvni 8 tunky a nakladace 750 mely napravy na niz byly 6 derove disky jelikoz praskaly stredy tak zacaly davat 8 deraky
Zdravím, už tehda táta koupil nakladač v dost zalostnym stavu. Skryvku na barák jsme s ním udělali i když jsem měl plný boty a tepláky oleje. Teď jsem se pustil do nějaké částečné opravy, aby trochu fungoval na to domácí žvýkání. Je nějaká vůle asi v ložisku, že vždycky když na půl cesty otáčení otočí to lupne a přeskočí, jak kdyby to skočilo přes retarder. Do takhle velkých věcí bych se ale nepoustel, to až se posere a kdyby mě to náhodou nevzalo sebou do hlíny, půjde to do šrotu. Je vyrezly hlavní píst vylozniku (hloubkova rez) - tuším na agrozetu jsem viděl holý píst na výměnu za 2 tisíce, jen je na dotaz. Je reálný problém řešit takto, nebo nemá někdo obstojný, co bych mohl odkoupit? Dočetl jsem se tady kupa věci a něco mi nedává hlavu a patu, konkrétně třeba jak je to s pojistným ventilem na jehož víčku je psáno 11mpa. Že ho někdo vyřadil a jede bez něho? Mám totiž problém i s ním a nevím co očekávat. Vodou v nakladaci mi přes zimu odmrzlo to víčko s nutou a vytrhlo to závit. Nicméně je tam jen o kroužek, tak soudím, že to není úplně na držení toho tlaku.? Jen jestli mám nechat vysoustruzit nové víčko, nebo na něj kálet, případně na celý pojistný ventil.? Díky
Zetor 6718
A všelijaký herberk za traktor.. :)
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 34&t=53481 Něco o naší 6718 A naší farmičce. :)
A všelijaký herberk za traktor.. :)
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 34&t=53481 Něco o naší 6718 A naší farmičce. :)
Válece by se dal repasovat, záleží co je vyrezlé, jestli válec nebo pístní tyč
kdo si hraje nezlobí
Dobrý den. Prosím o radu. Koupil jsem unhz 500. Nádrž tekla, nyní zavařená už neteče. Ale otoč se mi vždy vrátí vlastní vahou do nejnižšího bodů. Výložník se neudrží na hoře a strací výšku. Patky a další pístnice drží. Olej z pístnice neteče. Kde mám hledat problém. Děkuji
Pretesniť válce vyložníka a otoču .
Ta otoč mi to dělá i po přetěsnění a výměně válce.
Prostě když ji odvzdušníš tak párkrát funguje OK a potom přestane zastavovat s pákou a začne sjíždět ke straně
Prostě když ji odvzdušníš tak párkrát funguje OK a potom přestane zastavovat s pákou a začne sjíždět ke straně
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Nemáte prosim někdo odkaz kde se dá sehnat hreben otáčení i s tim ozubenym kolem proti? Nikde na internetu to nemuzu najít
Mám teď vše přetěsněno tak se uvidí zda to bude dělat dál. Mam pro změnu jiný problém. Na tlumiči s obtokem se mi ulomila ta trubička, co je tu navíc oproti druhému tlumiči. Můžu toto prozatím utěsnit nebo je tu tento obtok nutný. A vlastně proč je na jedné straně obtok a na druhé ne?
Předem dík za opověď
Předem dík za opověď