Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Čelní nakladače
Na rozvaděči má sekce zvedání má dva vývody. Na výložniku je každý vývod t kusem rozdělený k pístnicím. Na vývodu kterým se zvedá výložník je akumulátor.
Naprosto totožné zapojení jako u mého IT. A věřím že takhle je to realizováno na všech nakladačích pro traktory
Dobře. A teď k té fotce: když vrátíte rozváděč do střední polohy, zůstane traktor ve vzduchu? To by pak byl ITS optimista...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Seš slepej?
Vidíš snad, že by v tom traktoru někdo seděl?
V jaký asi je poloze páka rozvaděče když nikdo není v kabině?
Vidíš snad, že by v tom traktoru někdo seděl?
V jaký asi je poloze páka rozvaděče když nikdo není v kabině?
No možná vidím malinko hůř, ale raději se ještě zeptám: vidíte někdo z té fotky, že byl zapnutý spínač plovoucí polohy? Jak je vlastně zapojený? Ze svorky 15 nebo 30? Možná se vrať v diskusi kousek zpět, pak bude pochopitelnější, proč se ptám.
Nerád cituju sám sebe, ale v tomto případě nelze jinak
Vidíte někdo, že by v té citaci byla řeč o jakím si spínači případně jeho zapojení ?
V profi řešení se na čelák musí dát postavit.
Propojení netlačné strany pístu a nádrže je v nulové poloze páky. Tedy předpokládám.
Propojení netlačné strany pístu a nádrže je v nulové poloze páky. Tedy předpokládám.
Franta.cz: právě, že tam nic takového vidět není. Tady jde o to, jak vypadá konstrukčně správné řešení a jak to máte vy. To je celé.
Ale to jsem psal hned na začátku.
Konstukčně správné řešení mám já !
Proč?
Protože za 17 let ten nakladač narampoval statisíce kůbíků dřeva, naložil stovky tun hlíny a další práce.
Za 17 let jsem měnil dvě prošoupaný hadice a jednou přetěsňoval pístnice výložníku a měnil na nich futra.
Jediný problém byl se spínačem třetí funkce.Za den sem ho přepínal možná i stokrát. Od té doby co jsem ho zapojil přes rélé není problém.
Byly doby, že jezdil 365 dní v roce.
Co na tom má být špatně?
Konstukčně správné řešení mám já !
Proč?
Protože za 17 let ten nakladač narampoval statisíce kůbíků dřeva, naložil stovky tun hlíny a další práce.
Za 17 let jsem měnil dvě prošoupaný hadice a jednou přetěsňoval pístnice výložníku a měnil na nich futra.
Jediný problém byl se spínačem třetí funkce.Za den sem ho přepínal možná i stokrát. Od té doby co jsem ho zapojil přes rélé není problém.
Byly doby, že jezdil 365 dní v roce.
Co na tom má být špatně?
Franto, otázka celkom mimo (asi) od amatera - za tú dobu kolkokrát povolila alebo sa repasovala predná náprava??
Jednou nebo dvakrát se dělal středovej čep.
Náprava se jen podle potřeby přetěsňuje, mašina jezdí v bordelu .
Jo jednou mě praskla poloosa, ale to byla chyba obsluhy. Trhal jsem strom, potřeboval odhrábnout kořeny. Píchnul jsem lžíci pod kořen nabral zvedl traktor na levé přední kolo a uklouzla mě noha po spojkovém pedálu. Podzim boty jsem měl od bláta
Náprava se jen podle potřeby přetěsňuje, mašina jezdí v bordelu .
Jo jednou mě praskla poloosa, ale to byla chyba obsluhy. Trhal jsem strom, potřeboval odhrábnout kořeny. Píchnul jsem lžíci pod kořen nabral zvedl traktor na levé přední kolo a uklouzla mě noha po spojkovém pedálu. Podzim boty jsem měl od bláta
Takže, včera jsem byl u traktoru a jdu se s vama podělit o zkušenosti z praxe.
V první řadě s emusim omluvit za mystifikaci ohledně rozvaděče. Z fabriky je použit rozvadeč opravdu se třemi vstupy/výstupy, nikoliv ze dvěma jak jsem tvrdil předtím. S tím že tedy jeden vstup je tlakový od čerpadla, druhý je vratka do (asi) skříně (mám to napojeno u Crystalu zezadu u šavlí, nevím kam přesně to může vést uvnitř) a třetí vstup je přímo do víka hydrauliky, takže asi prepad pro plovoucí polohu.
Nicméně zdvih traktoru se zapnutým tlumením rázů funguje tak, jak jsem predpokládal - traktor se bez problémů zvedne do vzduchu a po přesunutí zdvihového šoupátka do neutrální polohy traktor zůstane zvedlý v dané výšce.
Tudíž je teorie o šoupátku v neutrální poloze propojeném s vratkou/přepadem dle mého názoru evidentně lichá
V první řadě s emusim omluvit za mystifikaci ohledně rozvaděče. Z fabriky je použit rozvadeč opravdu se třemi vstupy/výstupy, nikoliv ze dvěma jak jsem tvrdil předtím. S tím že tedy jeden vstup je tlakový od čerpadla, druhý je vratka do (asi) skříně (mám to napojeno u Crystalu zezadu u šavlí, nevím kam přesně to může vést uvnitř) a třetí vstup je přímo do víka hydrauliky, takže asi prepad pro plovoucí polohu.
Nicméně zdvih traktoru se zapnutým tlumením rázů funguje tak, jak jsem predpokládal - traktor se bez problémů zvedne do vzduchu a po přesunutí zdvihového šoupátka do neutrální polohy traktor zůstane zvedlý v dané výšce.
Tudíž je teorie o šoupátku v neutrální poloze propojeném s vratkou/přepadem dle mého názoru evidentně lichá
Ty vývody z toho rozvaděče jsou, alespoň u mne následovně. Jeden je privodnod čerpadla, druhý je volný přepad do převodovky a třetí je tlakový olej do hydrauliky traktoru. Rozvaděč čelňáku má svůj pojistný ventil nastavený na stejný tlak jak hydraulika, tudíž tlak v systému určuje on.
Taky dokážu bez problému postavit traktor na čelňák.
Mne napadá jen jedna věc a to že výrobce počítá s pružnosti hadic, páč ty pístnice při tom pružení chodí pár milimetrů. A nebo nevím
Taky dokážu bez problému postavit traktor na čelňák.
Mne napadá jen jedna věc a to že výrobce počítá s pružnosti hadic, páč ty pístnice při tom pružení chodí pár milimetrů. A nebo nevím
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Propoj na šoupátku v nule je od nezatížené strany. Jen od ní !! Takže v nule drží čelňák traktor ve vzduchu. Pokud někdo trvá na výrazu "plovoucí poloha", tak je to jednostranná plovoucí poloha - to jsem právě vymyslel.
Právě jsem tomu přestal rozumět. Můžeš to nakreslit?