Starokolínská brázda
Re: Starokolínská brázda
Sakra tady má každej naštelováno. Já nabarvenej pluh naložil na vlek a doma ani nesundaval. Takže zítra bude poprvé zapřaženej za traktorem. Kdyz nepočítám jedno sepřažení, když nebyl ještě ani svařenej. Snad ve vývojovém centru neudělali chybu a pujde alespoň zapojit. Očekávání moc nemám. Desky nejsou od hlíny vyleštěný a myslím že to bude pěkně mokrý. To není dobrá kombinace Doma jsem se nesnažil mokro ..... No každopádně se ale těším. Od poslední brázdy byla pauza dlouhá.
Nakonec vše dobře dopadlo. Začátek jsme stihli. Akorat letos se jen tak oralo na celém place. Soutěž žádná nebyla. Už jsme doma, pluhy odpřažený. No s pár lidičkama pohovořit. Jsem docela rád, že motor v naší Z 4611 se trochu zacvičil i v tahu. Od spoda jde hodně dobře. Jezdil jsem s dvojákem pluhem na 2 a tak půl plyn. Když se pluh zaoral, nebo bylo mokro vcelku v pohodě zabral. Dával jsem pozor na teplotu a nehnal jsem ho tak. Takže s motorem spokonenost. Domů pak už v pohodě cesta.
Oto ale ten tvoj traktor bude v dochodku skor ako ja
Až mě z toho videa mrazí, i kdyby to oralo sebelíp tohle je risk jak svině. Osobně bych se tímhle veřejně nechlubil. Viz. černá kronika
https://crzpravy.cz/zpravy/maleho-petu- ... RRoVkNfrbA
https://crzpravy.cz/zpravy/maleho-petu- ... RRoVkNfrbA
Ondro radši to smaž nežli si toho všimne nějaká aktivistka ochrany dětí. Já vím byls blízko za kamerou ale ten malý prcek v náručí o něco většího ...nestihl bys nic
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
Vidím to stejně... Hulit může, ale kola jsou trochu mimo...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Jistě jste si pak všimli, že jsem poupravil nastavení pluhu a už to netáhlo tolik do zoraného. Bylo to cejtit, když jsem pustil volant. A jistě jste si všimli, že jsem jel za synem s Crystalem a ten tam ten troják slušně pouštěl. A ta brázda byla vcelku hluboká.
Ono něco je se řízením. Honil jsem to po silnici. Je to od té doby, když jsem v lese trefil pařez pravým kolem. Pak když byl rozpůlenej traktor a sesadilo se to dohromady zhoršilo se to ještě. Je to provozní asi měsíc po generálce motoru. To řízení dělá to, že když je v poloze a je potřeba víc zatočit na druhou stranu, jakože se zdá, že se přidírá. Musím víc za něj vzít. A pak má trochu vůli a klimbne si na druhou stranu.
To že to kouří je črrpadlem. Čerpadlo půjde k mechanikovi. Generálkoval se jen holej motor. Čerpadlo bylo dělaný před lety a už tenkrát čerpadlář říkal, že je včudu regulátor. Bude ho muset udělat. No a jinak má od něho trochu přidano na naftě. Prej to pak líp startuje. Jinak motor jde pěkně od spoda. Tahá dobře. Je vidět, že ani jeden z Vás na tom poli neoral. Je to pole co se 4 roky neoralo. Není to samozřejmě písek. Je to naplavenina. U toho sloupu dole to bylo mokrý jako prase. Na kraji kde se najíždělo od vjezdu to bylo sypký a jak kdyby to někdo přejel podrejvákama. A asi v 1/3 od kraje to bylo tvrdý jak štolverk. Za želkem to bylo lesklí. A ty želka jsou nakovaný a jinak jdou tam lehce. Jezdil jsem 2 a v pohodě. Šlo to dost hluboko. Nebral jsem to hodně, bo se motor teprve zabíhá. Ale zase jsem to nešmudlal, aby nebyl zhnilej od začátku.
Ono něco je se řízením. Honil jsem to po silnici. Je to od té doby, když jsem v lese trefil pařez pravým kolem. Pak když byl rozpůlenej traktor a sesadilo se to dohromady zhoršilo se to ještě. Je to provozní asi měsíc po generálce motoru. To řízení dělá to, že když je v poloze a je potřeba víc zatočit na druhou stranu, jakože se zdá, že se přidírá. Musím víc za něj vzít. A pak má trochu vůli a klimbne si na druhou stranu.
To že to kouří je črrpadlem. Čerpadlo půjde k mechanikovi. Generálkoval se jen holej motor. Čerpadlo bylo dělaný před lety a už tenkrát čerpadlář říkal, že je včudu regulátor. Bude ho muset udělat. No a jinak má od něho trochu přidano na naftě. Prej to pak líp startuje. Jinak motor jde pěkně od spoda. Tahá dobře. Je vidět, že ani jeden z Vás na tom poli neoral. Je to pole co se 4 roky neoralo. Není to samozřejmě písek. Je to naplavenina. U toho sloupu dole to bylo mokrý jako prase. Na kraji kde se najíždělo od vjezdu to bylo sypký a jak kdyby to někdo přejel podrejvákama. A asi v 1/3 od kraje to bylo tvrdý jak štolverk. Za želkem to bylo lesklí. A ty želka jsou nakovaný a jinak jdou tam lehce. Jezdil jsem 2 a v pohodě. Šlo to dost hluboko. Nebral jsem to hodně, bo se motor teprve zabíhá. Ale zase jsem to nešmudlal, aby nebyl zhnilej od začátku.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Nic se mazat nebude, kluci si to užili, celý den o tom mluvili a už v klidu spí.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak jsi vzal Vladimíre tyhle fotky?
Ondra měl kolem sebe partu mrňousků! Byli správňacký se zajmem o věc. Užívali si ten den jak se patří. Počasí vyšlo na 1. Akorát pohovořit se nestíhá. Potkal jsem asi 20 lidí a pokacal s nima. S některejma se vidíme jen třeba 1 za rok právě na orbě. Nebo i traktoriádách. Docela bylo asi 85 strojů. Což ujde.
Pole vypadá dobře zoraný ,ale jeto tvrdý urajtovaný jde to těžko tak to tahá předek do brázdy ,protože je lehký to je normální jev.