Starokolínská brázda

Moderátoři: rezis, Malboro

Zpráva
Autor
kopr

Re: Starokolínská brázda

#301 Nový příspěvek od kopr »

Sakra tady má každej naštelováno. :smich: Já nabarvenej pluh naložil na vlek a doma ani nesundaval. Takže zítra bude poprvé zapřaženej za traktorem. Kdyz nepočítám jedno sepřažení, když nebyl ještě ani svařenej. Snad ve vývojovém centru neudělali chybu a pujde alespoň zapojit. :zapomel: Očekávání moc nemám. Desky nejsou od hlíny vyleštěný a myslím že to bude pěkně mokrý. To není dobrá kombinace :tyty: Doma jsem se nesnažil mokro ..... No každopádně se ale těším. Od poslední brázdy byla pauza dlouhá.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#302 Nový příspěvek od Ondras83 »

Za chvíli vyrážíme.
Obrázek

ota

#303 Nový příspěvek od ota »

Chvilenku ztrpení! Menší oprava. Ještě že je ,,motospojka" na telefonu. Dírečka v hadici ( nové hadici ) jak když píchne špendlíkem odstavila jeden náš stroj. Naštěstí je doma náhradní. Tak nutná menší oprava a pokračujeme v jízdě.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ota

#304 Nový příspěvek od ota »

Nakonec vše dobře dopadlo. Začátek jsme stihli. Akorat letos se jen tak oralo na celém place. Soutěž žádná nebyla. Už jsme doma, pluhy odpřažený. No s pár lidičkama pohovořit. Jsem docela rád, že motor v naší Z 4611 se trochu zacvičil i v tahu. Od spoda jde hodně dobře. Jezdil jsem s dvojákem pluhem na 2 a tak půl plyn. Když se pluh zaoral, nebo bylo mokro vcelku v pohodě zabral. Dával jsem pozor na teplotu a nehnal jsem ho tak. Takže s motorem spokonenost. 8) Domů pak už v pohodě cesta.

Obrázek

Obrázek

oco13

#305 Nový příspěvek od oco13 »

Oto 8) ale ten tvoj traktor bude v dochodku skor ako ja :-/

pavel233

#307 Nový příspěvek od pavel233 »

Až mě z toho videa mrazí, i kdyby to oralo sebelíp tohle je risk jak svině. Osobně bych se tímhle veřejně nechlubil. Viz. černá kronika
https://crzpravy.cz/zpravy/maleho-petu- ... RRoVkNfrbA

:nene:

duchodce

#308 Nový příspěvek od duchodce »

Ondro radši to smaž nežli si toho všimne nějaká aktivistka ochrany dětí. Já vím byls blízko za kamerou ale ten malý prcek v náručí o něco většího ...nestihl bys nic :tise:
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Vladimír2

#309 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...Oto , podle postavení předních kol bych řekl , že pluh není úplně dobře seřízený a na to , že jen přehrnuješ labské písky , tak Ti to docela hulí ! :smich:

Obrázek Obrázek Obrázek

hobr

#310 Nový příspěvek od hobr »

Vidím to stejně... :-/ Hulit může, ale kola jsou trochu mimo...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

ota

#311 Nový příspěvek od ota »

Jistě jste si pak všimli, že jsem poupravil nastavení pluhu a už to netáhlo tolik do zoraného. Bylo to cejtit, když jsem pustil volant. A jistě jste si všimli, že jsem jel za synem s Crystalem a ten tam ten troják slušně pouštěl. A ta brázda byla vcelku hluboká.
Ono něco je se řízením. Honil jsem to po silnici. Je to od té doby, když jsem v lese trefil pařez pravým kolem. Pak když byl rozpůlenej traktor a sesadilo se to dohromady zhoršilo se to ještě. Je to provozní asi měsíc po generálce motoru. To řízení dělá to, že když je v poloze a je potřeba víc zatočit na druhou stranu, jakože se zdá, že se přidírá. Musím víc za něj vzít. A pak má trochu vůli a klimbne si na druhou stranu.
To že to kouří je črrpadlem. Čerpadlo půjde k mechanikovi. Generálkoval se jen holej motor. Čerpadlo bylo dělaný před lety a už tenkrát čerpadlář říkal, že je včudu regulátor. Bude ho muset udělat. No a jinak má od něho trochu přidano na naftě. Prej to pak líp startuje. Jinak motor jde pěkně od spoda. Tahá dobře. Je vidět, že ani jeden z Vás na tom poli neoral. Je to pole co se 4 roky neoralo. Není to samozřejmě písek. Je to naplavenina. U toho sloupu dole to bylo mokrý jako prase. Na kraji kde se najíždělo od vjezdu to bylo sypký a jak kdyby to někdo přejel podrejvákama. A asi v 1/3 od kraje to bylo tvrdý jak štolverk. Za želkem to bylo lesklí. A ty želka jsou nakovaný a jinak jdou tam lehce. Jezdil jsem 2 a v pohodě. Šlo to dost hluboko. Nebral jsem to hodně, bo se motor teprve zabíhá. Ale zase jsem to nešmudlal, aby nebyl zhnilej od začátku.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#312 Nový příspěvek od Ondras83 »

Nic se mazat nebude, kluci si to užili, celý den o tom mluvili a už v klidu spí. 8)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#313 Nový příspěvek od Ondras83 »

Vladimír2 píše: sob zář 21, 2024 8:20 pm :friends: ...Oto , podle postavení předních kol bych řekl , že pluh není úplně dobře seřízený a na to , že jen přehrnuješ labské písky , tak Ti to docela hulí ! :smich:

Obrázek Obrázek Obrázek
Kdepak jsi vzal Vladimíre tyhle fotky?

ota

#314 Nový příspěvek od ota »

Ondra měl kolem sebe partu mrňousků! Byli správňacký se zajmem o věc. Užívali si ten den jak se patří. 8) Počasí vyšlo na 1. Akorát pohovořit se nestíhá. Potkal jsem asi 20 lidí a pokacal s nima. 8) S některejma se vidíme jen třeba 1 za rok právě na orbě. Nebo i traktoriádách. Docela bylo asi 85 strojů. Což ujde.

boleslav

#315 Nový příspěvek od boleslav »

Pole vypadá dobře zoraný ,ale jeto tvrdý urajtovaný jde to těžko tak to tahá předek do brázdy ,protože je lehký to je normální jev.

Odpovědět

Zpět na „Srazy a setkání“