Ovozka Schrek
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Ovozka Schrek
Zdravím všechny z fóra,
pře pár lety jsem se rozhod pro stavbu vyvážečky, respektive spíše odvozky. Mým cílem bylo postavit vlek, kterým si budu schopen sám naložit a odvézt hlavně suráky a palivo, ale taky kulatinu aspoň 10m. Vlek není koncipovaný na denní používání ani na vyvážení z přímo z porostů ( u nás je 90% lesa hrb).
Samozřejmě jsem teď v testovací a zátěžové fázi a v plánu jsou již změny ... .
Přikládám pár fotek ze stavby a z dovozu. Příště si snad vzpomenu vzít foťák do lesa a udělám pár fotek přímo z akce.
díky všem z fóra co pro mě byli inspirací
díky Terablick za hydrorady
pře pár lety jsem se rozhod pro stavbu vyvážečky, respektive spíše odvozky. Mým cílem bylo postavit vlek, kterým si budu schopen sám naložit a odvézt hlavně suráky a palivo, ale taky kulatinu aspoň 10m. Vlek není koncipovaný na denní používání ani na vyvážení z přímo z porostů ( u nás je 90% lesa hrb).
Samozřejmě jsem teď v testovací a zátěžové fázi a v plánu jsou již změny ... .
Přikládám pár fotek ze stavby a z dovozu. Příště si snad vzpomenu vzít foťák do lesa a udělám pár fotek přímo z akce.
díky všem z fóra co pro mě byli inspirací
díky Terablick za hydrorady
Z7245+TUN40, 8011 - lesák/zemědělec hobbík
Re: Ovozka Schrek
no tak to je kousek s tou dylkou bych se chtel nekde tocit ve vsi
S to délkou je sranda jezdit prakticky všude no ale točení ve vsi nehrozí ... .frturek1 píše:no tak to je kousek s tou dylkou bych se chtel nekde tocit ve vsi
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Za málo Rád poradím, a těší mě, že jsem snad pomohl k dobrému výsledku Ať sloužíLEV píše:díky Terablick za hydrorady
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Tak o víkendu byla první pořádná zátěžová zkouška, zelené jedle a smrky.
Samozřejmě byl foťák doma, tak mě kámoš aspoň blejsknul u něj.
Ještě jsem zapoměl uvést rozměry ložné plochy - 6000x2100mm
Samozřejmě byl foťák doma, tak mě kámoš aspoň blejsknul u něj.
Ještě jsem zapoměl uvést rozměry ložné plochy - 6000x2100mm
Odvozka Schrek
- lukisek 099
pěkná stavba cojedu kolem tak čučím přes plot jak se stavba vleku hýbe
-
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
byl jsem v Luboměři asi 3x u kamaráda a nějak si nedovedu představit motání se těma uličkama s takovou soupravou
kdo si hraje nezlobí
Jak pojedeš zas kolem se stav dáme po pivu a vyřešíme pár zapeklitých technických hlavolamů ... .lukisek 099 píše: pěkná stavba cojedu kolem tak čučím přes plot jak se stavba vleku hýbe
Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min. Jak to je rychlé ti můžu někdy natočit na video, nebo se stav, nemáš to daleko. Co se týče rychlosti, tak jsem celkem spokojený, problém je, když zapneš více poloh(pístnic), se rychlost snižuje - chtělo by to dvojčerpadlo atd.Danek píše:Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
Když jsem tu ruku dotáh dom, tak tam byly hadičky jak špilky, takže já dělal komplet novou hydrauliku, abych moh navýšit litráž.
Kdo se bojí nesmí do lesa ... no a do Luboměře už vůbec neJindra píše:byl jsem v Luboměři asi 3x u kamaráda a nějak si nedovedu představit motání se těma uličkama s takovou soupravou
Projet se s opatrností dá, většinou se níkomu netočím do zahrady nebo do vjezdu, jednoduše to nahážu rukou za plot a je to. Samozřejmě vžycky nevozím dřevo v takových délkách, ale i se samotným vlekem je to celkem prdel.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Z téhle věty nejsem tedy moc chytrej, ale upřesnil bych jednu věc. Čerpadlo U100 má 100 cm3/ot, tedy při 1500 ot/min čerpadla by byl průtok 150 l/min Pokud se čerpadlo žene přes vývod pro nářadí (bez dalšího převodu), kterej má jen 540 ot/min, je to na hraně provozních (dolních) otáček čerpadla, a průtok (reálný, včetně započtení ztrát) bude kolem 50 l/min. Pod zátěží ale bude asi dost klesat kvůli nízkým otáčkám čerpadla. Pokud je tam převod 1:2 (tedy do rychla), bude průtok cca 100 l/min a klesat pod zátěží už prakticky nebude, protože 1080 ot/min je pro to čerpadlo víc než dost To jen pro upřesnění těch výpočtůLEV píše:Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min.Danek píše:Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Terablick píše:Z téhle věty nejsem tedy moc chytrej, ale upřesnil bych jednu věc. Čerpadlo U100 má 100 cm3/ot, tedy při 1500 ot/min čerpadla by byl průtok 150 l/min Pokud se čerpadlo žene přes vývod pro nářadí (bez dalšího převodu), kterej má jen 540 ot/min, je to na hraně provozních (dolních) otáček čerpadla, a průtok (reálný, včetně započtení ztrát) bude kolem 50 l/min. Pod zátěží ale bude asi dost klesat kvůli nízkým otáčkám čerpadla. Pokud je tam převod 1:2 (tedy do rychla), bude průtok cca 100 l/min a klesat pod zátěží už prakticky nebude, protože 1080 ot/min je pro to čerpadlo víc než dost To jen pro upřesnění těch výpočtůLEV píše:Já tam mám U100 (při 1500ot/min cca 100l/min) s předřazenou 1:2 na vývoďáku 540 ,ale to je celkem jedno jak si to poskládáš, důležité je, aby to mělo dostatečný průtok(tzn. menší čerpadlo víc otáček atd.). Dle mých laických výpočtů bych se měl blížit k 40l/min.Danek píše:Vidím že ruka je silná dost, koupil jsem totiž stejnou. Jakým čerpadlem ženeš tu ruku a jak rychle to chodí?
Zas jsem chytřejší, já myslel že ten průtok je uveden při těch 1500ot/min co uvádějí a to asi bude max. ot.
Těch 540ot na vývodu jsem myslel jak mám zapnutou převodovku.
540ot/min jsou při otáčkách motoru cca2300ot/min
při nakládání mám otáčky motoru na cca1000ot/min tudíž na vývodu bude cca snad 250ot/min ...