Vlek za japonce
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Vlek za japonce
Nazdárek,kluci hoďte sem fotečky jaké máte vlečky za malotraktory,chystám se koupit Iseki a nevím jestli bude lepší vlek udělat nebo koupit a jestli koupit tak jaký? Napadá mě bržděný dvounápravák za os.auto
Re: Vlek za japonce
...ISEKI je široký pojem . Kolik koní ?
Vykon neni az tak dulezity spis vaha a rozmery traktoru...
Tak samo ze taky trochu jo a urcite jsem tim nechtel nijak podrazit vas prispevek. Ale hlavne u novejsich traktoru neni problem aby traktor se stejnou vahou a velikosti byl nabizen ve verzi 25koni a 55koni a to pak clovek tezko pozna jak je velkej a tezkej. Ten vykon maji hlavne pro pridavne naradi a ne aby mohli tahat 5t vlek.
...kdyby zadavatel napsal konkrétní typ , který má v merku , mohla debata vypadat jinak . Možné je taky to , že koupí něco úplně jiného , nebo nekoupí vůbec nic a víc se tu neukáže ...
-
Já mám ISEKI TA 275. Tahám 2.7t dvojnápravu bržděný co jsem měl za offroadem, ale toho jsem žel bohu hodil ze srázu, ale to je jiná písnička. Po rovině pohoda, v mokrém svahu cca 15° to včera nešlo, ani když jsem na něm měl jen tunu (+vlek cca 450kg) :-)
Co je problém je že mi zavazí ramena. Tahám na kouli která slouží jako čep na klasický vlek. Když dám ramena nahoru, šlo by to, ale zase páka brzdy vleku koliduje i tak. Když je dám dolů, tak vcelu vpohodě, ale poloměr zatáčení je dost omezený. Dá se tahat těžký vozík v trojuhelníku v trobodu? Uvažuju to koupit, ale mám obavu, jestli to bude dostatečně pevné.
Jinak sklopka by se hodila :-D
Co je problém je že mi zavazí ramena. Tahám na kouli která slouží jako čep na klasický vlek. Když dám ramena nahoru, šlo by to, ale zase páka brzdy vleku koliduje i tak. Když je dám dolů, tak vcelu vpohodě, ale poloměr zatáčení je dost omezený. Dá se tahat těžký vozík v trojuhelníku v trobodu? Uvažuju to koupit, ale mám obavu, jestli to bude dostatečně pevné.
Jinak sklopka by se hodila :-D
Jasně,že se to dá. Ale to se dá lecos. Čím blíž je závěs k zadní nápravě, tím líp....pro všechny zúčastněné Když pominu, že ty síly se na traktor přes trojbod přenáší úplně jinak, tak u dvojnápravy to sice až tak nehrozí,ale ramena na japoncích mají nahoru plovoucí polohu..... takže když vozík špatně naložíš nebo se ti někde pěkně zhoupne, tak oj poletí k nebesům.....za mě je to hovadina.
Já tahám za japoncem tohle:
Nejvíc co jsem vezl byl kubík betonu,vyjel jsem všude,ale už mi to přišlo pocitově dost. Taky když jsem měl kravskej uleželej hnůj i s čepicí tak už to bylo až až. Samosebou,že na zvednutí 2,5t můžu zapomenout. Už tak se to celý kroutí jak had když je to pořádně naložený
Zkoušel jsem i alternativu,ale moc mi to neštymovalo
Já tahám za japoncem tohle:
Nejvíc co jsem vezl byl kubík betonu,vyjel jsem všude,ale už mi to přišlo pocitově dost. Taky když jsem měl kravskej uleželej hnůj i s čepicí tak už to bylo až až. Samosebou,že na zvednutí 2,5t můžu zapomenout. Už tak se to celý kroutí jak had když je to pořádně naložený
Zkoušel jsem i alternativu,ale moc mi to neštymovalo
Hinomoto N249
Tak u vleku je zaklad rozdelit to na autovleky kde je pocitano s minimalnim zatizenim zavesu a traktorovy kde se pocita se zatizenim oje a tim i dotizeni traktoru. Kdyz tahnu auto vlek tak tu v jednom lesnim kopci mam dost problem s vahou kolem 2t a kdyz zaprahnu delany traktorovy vlek kde je pri vaze vleku 2t cca 500kg vaha na oj tak ten kopec vyjedu i bez uzaverek a po desti. Traktor 4x4 vaha 1300kg. Pokud to same zaprahnu za traktor s vahou 1800kg tak vytahne oba vleky bez vedsich problemu. Takze nezalezi jen na traktoru a vaze ale i na konstrukci vleku a samo pneumatikach a hlavne nezapominat na brzdy.
Ja taham za Iseki totoť
Nápravu mám posunutou do zadu schválně kvůli dotiženi traktoru. Vezl jsem vlečku plnou hnoje. Traktor to v pohodě utahl,ale s prutkého kopce bych s tím nejel,vlek nemá brzdy. Na to bacha. Jinak je to bývalý karavan
Nápravu mám posunutou do zadu schválně kvůli dotiženi traktoru. Vezl jsem vlečku plnou hnoje. Traktor to v pohodě utahl,ale s prutkého kopce bych s tím nejel,vlek nemá brzdy. Na to bacha. Jinak je to bývalý karavan
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Váha vleku na oje, a teda na zadnú nápravu je dôležitá aj pri cuvaní. Na sa tu zabúda. Potom ak sa koleso vleku dostane do jamy, tak je docúvané.