3 bod. naviják z portálu Z 30 za Deduškom Z 25 :-)
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
3 bod. naviják z portálu Z 30 za Deduškom Z 25 :-)
Keďže sem už dávno nikto nevkladal nejaký navijáčik tak ja prispejem svojím výtvorom.
Bude z portálu zo Zetora 30, ktorý sa mi podarilo zohnať.Budem ho používať iba pre vlastnú potrebu a za legendárnym Zetorom 25.
Naviják nebude vlastne nič nového na svete veľmi bude podobný ferovým navijákom. Veľa info som čerpal tu na fore-díky chlapi.
Dúfam že sa nebudete hambiť za svoje výtvory a dáte sem aj vy niečo z vaších dielní-pivníc.
Mám z neho veľkú radosť že som ho začal robiť v mojich pivničných podmienkach a dúfam že to dotiahnem do konca-mám na to celú zimu.
Postupne budem vkladať foto.
Akurát sa bojím aby mi nerobilo galibu to že portál nie je uchytený v strede ako z kombajnu , ale vo vrchnej časti. Čo vy na to?
Mihi
Bude z portálu zo Zetora 30, ktorý sa mi podarilo zohnať.Budem ho používať iba pre vlastnú potrebu a za legendárnym Zetorom 25.
Naviják nebude vlastne nič nového na svete veľmi bude podobný ferovým navijákom. Veľa info som čerpal tu na fore-díky chlapi.
Dúfam že sa nebudete hambiť za svoje výtvory a dáte sem aj vy niečo z vaších dielní-pivníc.
Mám z neho veľkú radosť že som ho začal robiť v mojich pivničných podmienkach a dúfam že to dotiahnem do konca-mám na to celú zimu.
Postupne budem vkladať foto.
Akurát sa bojím aby mi nerobilo galibu to že portál nie je uchytený v strede ako z kombajnu , ale vo vrchnej časti. Čo vy na to?
Mihi
Mihi
Re: 3 bod. naviják z portálu Z 30 za Deduškom Z 25 :-)
Prevod bude na navijáku 1:5,08
A chcel by som sa takto poďakovať:
Ferovi 873 za vypálenie rohatiek
Slimákovi za dovoz rohatiek
Jiri 63 za darovanie rúry na bubon, ktorú som zháňal 2 mesiace
A podľa mňa aj o tomto by malo byť toto naše traktorové forum: ak sa dá aby sme si nejakým spôsobom pomohli.
Rohatky sú hrúbky 15 mm a rúra bude mať rozmery: priemer 160mm, dlžka 230mm a hrúbka steny 9mm.
Ďakujem chlapi.
Mihi
A chcel by som sa takto poďakovať:
Ferovi 873 za vypálenie rohatiek
Slimákovi za dovoz rohatiek
Jiri 63 za darovanie rúry na bubon, ktorú som zháňal 2 mesiace
A podľa mňa aj o tomto by malo byť toto naše traktorové forum: ak sa dá aby sme si nejakým spôsobom pomohli.
Rohatky sú hrúbky 15 mm a rúra bude mať rozmery: priemer 160mm, dlžka 230mm a hrúbka steny 9mm.
Ďakujem chlapi.
Mihi
Mihi
A začal som rozoberať a kontrolovať stav v akom je reduktor, aby ma náhodou niečo neprekvapilo a lepšie sa mi bude skladať naviják s prázdnym obalom ako dvíhať celú váhu.
Nejaké foto:
Mihi
Nejaké foto:
Mihi
Mihi
-
Celkom fajn napad, aj ja mam urobene nieco podobne, ale treba dat pozor, lebo je tam dost maly prevodovy pomer, aby to neslo prilis rychlo...ja mam doma urobeny z portalu z torona, tam je nejaky 1:6,4 cca priblizne...stredovu ruru mam pouzitu tusim ze 160mm a dlhu cca 20cm priemer bubna mam 37cm a mam tam 50m lana, ale voslo by aj 70m, len som to nechcel prilis tlacit, lebo mi dost blizko ide kardan...
...... zima ešte ani nezačala a ty máš polovinu roboty hotovú ..... ...tebe sa to robí s tolkými mechanikmi - prečo neni sú na fotkách ?....
hotday: Viem ten prevod by bol lepší keby bol aspoň 1:6-7, snažil som sa zohnať rúru na bubon 150mm aby som trochu ten prevod vyrovnal, no bol som rád že som zohnal aspoň 160 mm.
Mám ešte jeden naviják reťazový napevno na Z 25 a tam mám prevod 1:6 a ten má celkom dobrú silu, samozrejme že nie do profi-ťažby ale iba na také to domáce ťahanie.
Pre Pavel 601 nejaké foto, zima síce ešte iba začala ale projektov je dosť........veď to poznáte...., len aby bolo zdravie , nejaké € a trochu času......
1. fotka-Samkovi skoro potom ten bok bubna spadol na nos.... , ale zvládol to a udržal
2.fotka deti nemajú radi špinavé ručičky...vždy keď prídem z pivnice tak Samko už berie Jar a dáva mi do dlaní aby som si ich išiel umyť....
Je to milé pracovať s nimi, aj keď je to dosť náročnejšia ako sám...
Mihi
Mám ešte jeden naviják reťazový napevno na Z 25 a tam mám prevod 1:6 a ten má celkom dobrú silu, samozrejme že nie do profi-ťažby ale iba na také to domáce ťahanie.
Pre Pavel 601 nejaké foto, zima síce ešte iba začala ale projektov je dosť........veď to poznáte...., len aby bolo zdravie , nejaké € a trochu času......
1. fotka-Samkovi skoro potom ten bok bubna spadol na nos.... , ale zvládol to a udržal
2.fotka deti nemajú radi špinavé ručičky...vždy keď prídem z pivnice tak Samko už berie Jar a dáva mi do dlaní aby som si ich išiel umyť....
Je to milé pracovať s nimi, aj keď je to dosť náročnejšia ako sám...
Mihi
Mihi
Pekne to máš rozpracované
Hotday a nemáš nejaké foto toho tvojho navijáku? Sem s ním pre inšpiráciu.
Ď.
MIhi
Ď.
MIhi
Mihi
-
takze vytvoril som vlakno, ale nemam tam este posledne fotky, lebo ich neviem zmensit, zatial je tam len prevod, atd. ostatne mozem urobit, ked budem na druhom pc.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=37171
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=37171
Posielam Vám Vianočný pozdrav a želám Šťastné a veselé....
A fotky uchytenia reduktoru a príprava na rám....
Mihi
A fotky uchytenia reduktoru a príprava na rám....
Mihi
Mihi
A už mám aj pobodovaný bubon, ešte že sú tie vianočné sviatky....
Mihi
Mihi
Mihi
Keď niekedy niečo fotíme tak prídu za nami deti a chcú aj oni fotiť a niekedy tie ich fotky sú zaujímavé a toto napríklad ma naposledy prekvapilo : keď som rozmýšlal nad navijákom:
Vtedy sa mi určite zapálila žiarovka v hlave a mal som určite dobrý nápad...
Fotka nie je žiadna nastavená fotomontáž ale čo život dal.......
Mihi
Vtedy sa mi určite zapálila žiarovka v hlave a mal som určite dobrý nápad...
Fotka nie je žiadna nastavená fotomontáž ale čo život dal.......
Mihi
Mihi
Ja a svätožiara.......
Rozhodol som sa že bubon ešte podopriem na druhej strane ložiskom. Viem že to tak nerobíte, no zdá sa mi to dosť veľká páka na ten náboj. Bubon mám dĺžky 250 mm, tak ho radšej podopriem. Viem že je to možno zbytočné ale pre istotu.........
Mihi
Rozhodol som sa že bubon ešte podopriem na druhej strane ložiskom. Viem že to tak nerobíte, no zdá sa mi to dosť veľká páka na ten náboj. Bubon mám dĺžky 250 mm, tak ho radšej podopriem. Viem že je to možno zbytočné ale pre istotu.........
Mihi
Mihi