Štěpkovač z jednořádkové řezacky na kukuřici
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Štěpkovač z jednořádkové řezacky na kukuřici
Ahoj, máte někdo zkušenost se štěpkovačem z jednořádkové řezacky na kukuřici, popřípadně foto nebo video? Slyšel jsem, že z toho létají nože a je to o život. Co vy na to? Dík za rady. Suchoš
Re: Štěpkovač z jednořádkové řezacky na kukuřici
...Slyšel sem,že nože mohou ulétnout z bubnové-jako např.skpu152,220-nůž běží proti Tobě..
Mám Pottinger MEX2 MH1100 či tak nějak, diskové kolo cca80cm, z 12? nožů nechané 2..štěpka cca3cm..
5ezačka zkrácena a otočená o 180° na podvozku ze žigula,přidán reverz na náhon ( z un..= hnuj nakladač)střižná pojistka a duplex.Agregace Zetor25A..koupeno trochu jako vrak ,všechna ložiska nová,některé drobnosti dodělané nově-ústí,hřídelele,napínák atd))zkrácený komín,osekané podávání kukuřice..jěště chci dodělat zklopnou násypku pro malé větve a zklopnej komín.. vlečku za tím netahám,u nás sou kopce a na káře vysoké sajtny,na traktor tak akorát samostaně..
Záleží co od toho očekáváš, chybí tomu reverzace podávání(bezpečnost) větve do cca 10cm Ok,ale víc než 7cm je škoda drtit..
Pro 2 lidi na obsluhu tak akorát,naprostá spokojenost 8)Jinak známej má neupravovanou CLASS řezačku a též spokojenost.A cca 30km od nás měl jíný problémy díky ošoupanému ústí=proti nůž - špatně to sekalo.
Foto..asi až na jaře..teď odpočívá
Mám Pottinger MEX2 MH1100 či tak nějak, diskové kolo cca80cm, z 12? nožů nechané 2..štěpka cca3cm..
5ezačka zkrácena a otočená o 180° na podvozku ze žigula,přidán reverz na náhon ( z un..= hnuj nakladač)střižná pojistka a duplex.Agregace Zetor25A..koupeno trochu jako vrak ,všechna ložiska nová,některé drobnosti dodělané nově-ústí,hřídelele,napínák atd))zkrácený komín,osekané podávání kukuřice..jěště chci dodělat zklopnou násypku pro malé větve a zklopnej komín.. vlečku za tím netahám,u nás sou kopce a na káře vysoké sajtny,na traktor tak akorát samostaně..
Záleží co od toho očekáváš, chybí tomu reverzace podávání(bezpečnost) větve do cca 10cm Ok,ale víc než 7cm je škoda drtit..
Pro 2 lidi na obsluhu tak akorát,naprostá spokojenost 8)Jinak známej má neupravovanou CLASS řezačku a též spokojenost.A cca 30km od nás měl jíný problémy díky ošoupanému ústí=proti nůž - špatně to sekalo.
Foto..asi až na jaře..teď odpočívá
Díky za příspěvek, jsem zvědavej na fotky tvého stroje. Jak je ta řezačka těžká?
Zetor 6945 štěpkuje upravenou řezačkou Mengele
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Mám možnost koupit docela levně řezačku zobrazenou viz.foto.Chci se zeptat, jestli by z ní šel udělat štěpkovač
šéf má také upravený mengele na štěpkovač,na víkend si ho chci pučovat,když tak sem dám nějeké foto,video nemám čím natočit
..to je nejspíš řezačka KEMPER a pod. Koukal sem na ni u známého sekal s ní kukuřici a moc si ji nechválil-je fakt že měla něco za sebou a potřebovala by opravit..
Jinak je taková drobnější a řezaci ústrojí taktéž, ona něco štěpkovat asi zvládne (spíš drobnosti)ale největší nevýhoda mi přijde ten přihrnovaci šnek-ten by asi větvím vadil a při jeho odstranění budeš muset dříví tlačit ručně-tj přijdeš o automatický posuv.. takže mi tyto mašinky přijdou nejmíň vhodné..
ale nezkoušel sem))
Jinak je taková drobnější a řezaci ústrojí taktéž, ona něco štěpkovat asi zvládne (spíš drobnosti)ale největší nevýhoda mi přijde ten přihrnovaci šnek-ten by asi větvím vadil a při jeho odstranění budeš muset dříví tlačit ručně-tj přijdeš o automatický posuv.. takže mi tyto mašinky přijdou nejmíň vhodné..
ale nezkoušel sem))
Já jsem si to také myslel.Dík za reakci.
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Máme taky jednořádek Fahr, starší provedení s řezacím bubnem. Před bubnem jsou vkládací válce, něco jako u SKPU 220 a šneky to mělo taky jěště před nožema které kukuřici usekavaly. Nože a šneky jsem z toho vyházel plus vyndání ob nože z bubnu a nastavení na delší řezanku. Na letošní sezonu cca 15 m3 štěpky ( opravdu drobné). Bere bez problémů cca 7 až 8 cm, výjmečně i víc u měkého dřeva ( osika, vrba ). Tlustý klacek to vetšinou nezadusí, spíš se to zacpe větším množstvím něčeho drbného např měnší náruč vrbového proutí... jen je trochu nepříjemé že se začíná dost ometat protiostří, jak to psal už někdo výše...
Jak to tu čtu, tak se mi začínají líbit štěpkovače z těchto žezaček na kukuřici. Potřeboval bych, aby velikost štěpky byla max. 25 mm. Bylo by to možné? A jaký mají princip řezání?
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
tak jsme sklízeli trochu roští, pár fotek k tomu
Mohou tyto řezačky dělat i větší špalíky? Pro mě je ta štěpka dost malá.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Větší kousky už asi bude problém, mám podávání nastavený na delší řezanku plus vyházeno ob nůž z bubnu. U větších kousků by byl problém asi i vyhazování. Ten bubem a komín je třeba proti SKPU 220 hodně malý.
A ty to nějak sušíš nebo štěpkuješ jenom suché?
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III