Štěpka - cena ?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- pepa.traktor
Re: Štěpka - cena ?
koukněte se sem http://www.pasak.cz/index.php?id=14&nadpis=tepky-a-kra je to u nás u Tábora
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
radovann: Jeste bych se vratil k m3 a cene
Stepka se nepocita na m3,pocita se na prms (sypany metr) nezhutneny,neslapany proste nalozeny coz je 0,41m3
Tedy pokud jsi stepknul 5,5 prms v prepoctu na m3 je to 2,25m3
Ty prodavas jeden prms za 400 coz v prepoctu na cenu za m3 je 972kč/m3 a to je cena z rise snu.
jedem prm se u kamose necha koupit za 350 kč v prepoctu na m3 je to cca 500kč m3
Pro me je jednoznacne vyhodnejsi koupit kulatinu
Stepka se nepocita na m3,pocita se na prms (sypany metr) nezhutneny,neslapany proste nalozeny coz je 0,41m3
Tedy pokud jsi stepknul 5,5 prms v prepoctu na m3 je to 2,25m3
Ty prodavas jeden prms za 400 coz v prepoctu na cenu za m3 je 972kč/m3 a to je cena z rise snu.
jedem prm se u kamose necha koupit za 350 kč v prepoctu na m3 je to cca 500kč m3
Pro me je jednoznacne vyhodnejsi koupit kulatinu
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký máš štěpkovač ? Kolik kubíků jsi letos naštěpkoval ? Kolikrát jsi skládal nafoukanou štěpku ?
Mno nevim jestli to bylo na me.
Ale na stepkovani jsme pouzivali takovou tu rezacku nemeckou neco jako mackac ale byl v to 6ti valec.Koupila se v Havl Brode v agrobazaru.Byli k tomu 4 listy a 2 podvozky k listam,chteli za to 45 bez dph a zeleza na tom bylo za 70 motor se prodal zvlast.Kola jsem nekomu nechaval tady od tud
Abys tomu stacil muselo se to tam davat rukou na Tatre.
Po spocitani nakladu na stepkovani 1 kontejneru 33m3 se tam mrcha rozrezala jak bylo v planu,a odjela do huti...Zbyvajici odpad ktery byl pripraven na stepkovani se odvezl mistnim mladasum na carodejnice.4 kontejnery po 33m3 a jeste se jimto naskladalo pekne do vysky,vzivote uz takovy carodky asi mit nebudou.....
Kdyz delas stepku,nedelas svoji praci,lepsi delat to co te zivy a drevo si koupit......Jeste usetris.
Jinak jestli myslis ze stlacis stepku pouhym foukanim stepkovace takjsi na veeeelkem omylu.
Tady nas prepoctovou tabulku,a nerikej ze to neplati....
Tabulky na prepocet dreva na m3 plateji uplne stejne.Takhle ti to budou pocitat kdyz to pojedes prodat.nebo na atrotuny...
a nenadelas s tim nic.
Pokud kupuji drevo na prm tak taky nediskutuji jestli jsou tam vetsi nebo mensi mezery ve stosu,proste se to zmeri a bud ber nebo neber.
Ale na stepkovani jsme pouzivali takovou tu rezacku nemeckou neco jako mackac ale byl v to 6ti valec.Koupila se v Havl Brode v agrobazaru.Byli k tomu 4 listy a 2 podvozky k listam,chteli za to 45 bez dph a zeleza na tom bylo za 70 motor se prodal zvlast.Kola jsem nekomu nechaval tady od tud
Abys tomu stacil muselo se to tam davat rukou na Tatre.
Po spocitani nakladu na stepkovani 1 kontejneru 33m3 se tam mrcha rozrezala jak bylo v planu,a odjela do huti...Zbyvajici odpad ktery byl pripraven na stepkovani se odvezl mistnim mladasum na carodejnice.4 kontejnery po 33m3 a jeste se jimto naskladalo pekne do vysky,vzivote uz takovy carodky asi mit nebudou.....
Kdyz delas stepku,nedelas svoji praci,lepsi delat to co te zivy a drevo si koupit......Jeste usetris.
Jinak jestli myslis ze stlacis stepku pouhym foukanim stepkovace takjsi na veeeelkem omylu.
Tady nas prepoctovou tabulku,a nerikej ze to neplati....
Tabulky na prepocet dreva na m3 plateji uplne stejne.Takhle ti to budou pocitat kdyz to pojedes prodat.nebo na atrotuny...
a nenadelas s tim nic.
Pokud kupuji drevo na prm tak taky nediskutuji jestli jsou tam vetsi nebo mensi mezery ve stosu,proste se to zmeri a bud ber nebo neber.
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
Tak taky ceny, tedy díky za ně.. ale od začátku mi šlo hlavně o porovnání různých štěpkovačů a jejich výsledné náklady a přepočtené na nějakou cenu - nejlépe za kg suché.. Chtěl jsem se ujistit jestli jsme s oslíkem nešlápli hodně vedle, anebo právě nee. A asi i ti mudlové co to tu čtou a zatím o tom jenom přemýšlí - nejen jaký se jim líbí, jaký zvládnou postavit... ale i ty náklady konečného produktu... To , že je i jiné palivo levné - to je .
-
- Kontaktovat uživatele:
Shreku, jakou lesnickou školu studovals ?
Mám jen nástavbu na zeměď. učňák. Tedy stř. s mat. .... Někde mám chibi ?
Aha... jsem to poplet. Už to čtu - ja ne, to kolega.
radovann: JA
Jsem nastrojar......
Paxem si udal truhlarinu.
Delal jsem mistra v truhlarne,30-40lidi.a taky tam byl katr,takze dys si jezdil vybirat drevo taxi mluvil s prekupnikama,a tak.
Akorat by jeden brecel jak treba starostove obci cekaji kolik jim das do kapsy kdyz ti prodavaji drevo,to by jeden neveril jaky se daji delat kouzla s kvalitou kulatiny...Aby pan straosta vydelal.
Ta tabulka je od Doc.Vladimír Jelínek a Využití biomasy pro energetické účely
Jsem nastrojar......
Paxem si udal truhlarinu.
Delal jsem mistra v truhlarne,30-40lidi.a taky tam byl katr,takze dys si jezdil vybirat drevo taxi mluvil s prekupnikama,a tak.
Akorat by jeden brecel jak treba starostove obci cekaji kolik jim das do kapsy kdyz ti prodavaji drevo,to by jeden neveril jaky se daji delat kouzla s kvalitou kulatiny...Aby pan straosta vydelal.
Ta tabulka je od Doc.Vladimír Jelínek a Využití biomasy pro energetické účely
Já osobně si myslím, že 400Kč/m3 štěpky v pytlích není přehnaná cena. Je tam spousta přidané hodnoty, je rozdíl vysypat na dvoře vlečku anebo mít to v pytlích, v pytlích to doschne a potom to člověk může přímo přenést... Žádné štípání, skládání do hranic - to je práce a za tu se platí. Štěpku různé vlhkosti bez velké příměsi listí zatím dodáváme 190Kč/m3 - vztažení k objemu smazává vliv vlhkosti - když se to váží na kila, tak je třeba řešit vlhkost - jinak by byl člověk trestán za suchý materiál horší cenou. Nicméně v tomto případě je to překupník a ten taky musí z něčeho žít a dopravit to do teplárny. Když to dáváme soukromníkům, tak mokré za 250Kč/m3 s dopravou jako mulč do zahrádky a pěknou bez listí plánujeme ještě posušit a to potom pude přes 300Kč/m3.
Jaké máte finty na sušení štěpky? U nás zatím to nemáme pořešené ve velkém, jen návrhy. Chtěli bychom takové malé silo (40m3) s přívodem vzduchu pomocí ventilátoru.
Jaké máte finty na sušení štěpky? U nás zatím to nemáme pořešené ve velkém, jen návrhy. Chtěli bychom takové malé silo (40m3) s přívodem vzduchu pomocí ventilátoru.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
To mne také zajímá, jestli již někdo suší tu drobnou štěpku . Víme , že to nechávají zaschnout v celku a pak drtí vlastně suché větve..... ale zkusil někdo i pořešit tu nezaschlou (drobnou)?
Jinak na netu jsou ty základní info. o možnostech sušení a i další měření a pěkně do tabulek jen číst a koumat jak na to . http://stary.biom.cz/sborniky/99kara/06.html
Jinak na netu jsou ty základní info. o možnostech sušení a i další měření a pěkně do tabulek jen číst a koumat jak na to . http://stary.biom.cz/sborniky/99kara/06.html
- Z8011
- Kontaktovat uživatele:
To Shrek:
prosim tě, mohl by jsi více popsat tu řezačku, co jste používali na štěpkování?? co jste do toho dávali za materiál?? opravdu jste to tam cpali rukou z tatry?? vzala to ta řezačka?? Moc mě to zajímá, pls napiš. Dík moc
prosim tě, mohl by jsi více popsat tu řezačku, co jste používali na štěpkování?? co jste do toho dávali za materiál?? opravdu jste to tam cpali rukou z tatry?? vzala to ta řezačka?? Moc mě to zajímá, pls napiš. Dík moc
Crystal 8011+Trac-lift 360
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960
Byl to nakej Forchistr nebo jaxe to pise.
Byli k tomu listy na kukurici,a na senaze,velikostne to bylo asi jako toron.
Stepkovali sme nalet jasanu,prumery sem nemeril ale myslim ze max.7-8cm vic to nebylo rozhodne .Nalozilo se to rukou do kontejneru,a jaxi to tam pechoval,tak ti vypad takovej velkej knedlik vetvi
Rukama si z ty hromady nevytahl nic,a ta masina fak valila jako blazen.
S nozema jseme nedali nic.
No a aby to nebezelo na prazdno taxme to zkusili rukou na tatre,stihalo to v pohode,byl tam 6valec v 512 by mel bejt ten samej.Nekdo si ho bral na vymenu,takze to asi je stejny.
Ale jak rikam zralo to naftu jaxvine, 815 taky neklape zadarmo a po nastepkovani velkeho kontejneru,spocitani nafty,baj vocko.Pripocitani obsluhy 2 lidi,jsme usoudili ze se na nejaky stepkovani muzeme pekne zvysoka.
Je lepsi dovezt za stejny cas 2 kontejnery zeleza a za prachy z nich si koupit drevo.Ted se topi plynem a je klid.
Loni se jeste prikoupil 10clankovej viadrus a v nem hori vse.
Jinak tohle je vysypanej kontejner 33m3,nalozeno rukou pobouchano,myslim ze cca 15m3 dreva by to mohlo bejt.
Kdyz si to dovezu sam tak me fura stala 500kč.....letos v lednu.
Diky krizi ted delaji tak na 30% a odpad zdrazili na 1000kč.A ke vsemu ho moc nemaj,coz neni dobre ale mam 2 fury z lonska.
Sice je to sama vrskovina ridke drevo,hori to celkem rychle ale pokud budu mit porad pristup za tyhle penize taxe na nejakou stepku muzu vy¨kaslat
Jo a plachta je 6x4 pro pribliznou velikost fury.
Byli k tomu listy na kukurici,a na senaze,velikostne to bylo asi jako toron.
Stepkovali sme nalet jasanu,prumery sem nemeril ale myslim ze max.7-8cm vic to nebylo rozhodne .Nalozilo se to rukou do kontejneru,a jaxi to tam pechoval,tak ti vypad takovej velkej knedlik vetvi
Rukama si z ty hromady nevytahl nic,a ta masina fak valila jako blazen.
S nozema jseme nedali nic.
No a aby to nebezelo na prazdno taxme to zkusili rukou na tatre,stihalo to v pohode,byl tam 6valec v 512 by mel bejt ten samej.Nekdo si ho bral na vymenu,takze to asi je stejny.
Ale jak rikam zralo to naftu jaxvine, 815 taky neklape zadarmo a po nastepkovani velkeho kontejneru,spocitani nafty,baj vocko.Pripocitani obsluhy 2 lidi,jsme usoudili ze se na nejaky stepkovani muzeme pekne zvysoka.
Je lepsi dovezt za stejny cas 2 kontejnery zeleza a za prachy z nich si koupit drevo.Ted se topi plynem a je klid.
Loni se jeste prikoupil 10clankovej viadrus a v nem hori vse.
Jinak tohle je vysypanej kontejner 33m3,nalozeno rukou pobouchano,myslim ze cca 15m3 dreva by to mohlo bejt.
Kdyz si to dovezu sam tak me fura stala 500kč.....letos v lednu.
Diky krizi ted delaji tak na 30% a odpad zdrazili na 1000kč.A ke vsemu ho moc nemaj,coz neni dobre ale mam 2 fury z lonska.
Sice je to sama vrskovina ridke drevo,hori to celkem rychle ale pokud budu mit porad pristup za tyhle penize taxe na nejakou stepku muzu vy¨kaslat
Jo a plachta je 6x4 pro pribliznou velikost fury.
- Z8011
- Kontaktovat uživatele:
ty jo, dík za podrobnosti!! mám tomu rozumět tak, že rukou z tatry jste to tam cpali po otepích/svazkách??? máte na tatře lesáckej drapák nebo ten drapák kovošroťáckej?? to by mě teda zajímalo dost, uvažuju o nějakym velkooběmovějšim štěpkovači................
jen tagg mimo, seš přímo z Ledče?? Já jsem od Světlý N/S.
jen tagg mimo, seš přímo z Ledče?? Já jsem od Světlý N/S.
Crystal 8011+Trac-lift 360
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960
Crystal 8111
Farma CT 5,1-9
Linddana 960
4prst.srotackej,No davalo se to tam po tom co se vzalo,ale neeeeeee celej drapak To by asi nedala....
Okoli Ledce.Blizsi urceni zamerne nedavam...
Doted muzu nechavat klice v aute pres noc,tak at to tak zustane
Okoli Ledce.Blizsi urceni zamerne nedavam...
Doted muzu nechavat klice v aute pres noc,tak at to tak zustane