štěpkovač (špalíkovač)
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: štěpkovač (špalíkovač)
jj ...každý si mosí pohlídat co tam strká no ne? a vstupni otvor má byt tak velky aby se tam jaksi nestrčil větší kus než špalíčkovač veme šak je to každému jasné...chtěl jsem jen napsat že setrvák je nejlepší přímo na hřídelích ale ne 2x 100kg macky ale třeba 2x 20kg
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
U setrvaku je spise dulezitejsi prumer nez jeho hmotnost. 20kg setrvak muze dodavat vice energie nez 100kg. Aby meli energii stejnou, tak ten 20kg staci aby mel 2.2x vetsi prumer nez 100kg . A davat jej na hridele.kenybz píše:jj ...každý si mosí pohlídat co tam strká no ne? a vstupni otvor má byt tak velky aby se tam jaksi nestrčil větší kus než špalíčkovač veme šak je to každému jasné...chtěl jsem jen napsat že setrvák je nejlepší přímo na hřídelích ale ne 2x 100kg macky ale třeba 2x 20kg
Na otacky se tu mrknete na vicea. Mouj stroj, kdyz byl toceny se vrtel tak na 400 otacek. Ale delaji tu kluci stroje s otackama 200. Jen treba hledat.
No a pero se nikdy nedava jako pojistny prvek. Kdyz uz teda, tak jedine strizny kolik.
Přesněji moment setrvačnosti, takže nejlíp vychází prstenec, kde je většina hmoty co nejblíže okraji. Vím, že to víš, jen pro úplnost. Pak je dobré zkontrolovat namáhání materiálu - chceme co nejvíce energie z co nejméně hmoty.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
No dyt jo. Takze vzit kolo z auta a do past vylit betonem a vyvazit to . ja u tech setrvaku predpokladal stejne rozloni hmoty. tedy ze budou oba disky o konstantni tloustce.chobotek píše:Přesněji moment setrvačnosti, takže nejlíp vychází prstenec, kde je většina hmoty co nejblíže okraji. Vím, že to víš, jen pro úplnost. Pak je dobré zkontrolovat namáhání materiálu - chceme co nejvíce energie z co nejméně hmoty.
Spíš bych se poohlížel po setrvačníku z motoru. I z malého dieselu váží setrvák kolem 15kg, průměr cca 35cm, přesný, vyvážený, sou toho plné vrakáče ... značka ideál
to bude málo, v motore beží zotrvák, pri cca 3000 ot/min, a na špalíkovači budú otáčky o dosť nižšie
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
-
Zase pár fotek.Nesu to za strojem Z 6945 a jedu na 1000ot traktoru,takže asi něco pod 400ot vývodového hřídele traktoru.Na fotce je štěpka o průměru 2cm a 8cm.
máš video?
-
Zatím ne.
Tak hřídele mam už dlouho vytočený a furt nebyl čas vyfrézovat drážky, tak jsem se dneska na to vrhnul a je to konečně. Ještě udělat nože a budu postupně skládat dohromady.
j.burys píše:Tak hřídele mam už dlouho vytočený a furt nebyl čas vyfrézovat drážky, tak jsem se dneska na to vrhnul a je to konečně. Ještě udělat nože a budu postupně skládat dohromady.
EJ toto je robota mat taku mašinu doma v garaži tak fušujem jak drak
Jojo, kdybych neměl přístup k těm strojum, tak se do toho vůbec nepouštim, abych nemusel se všim někoho otravovat. Ono i tak jsem dneska s tim frézovánim strávil celej den pomalu.
Potřeboval bych poradit ohledně nožů. Jak mam udělat to ostří, úhel 30°a nebrousit uplně do ostra, ale nechat tam tak 1mm plošku? Myslim, že jsem to tu někde čet, ale nevim, jestli jsem to s něčim nepomotal.
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
30°a brousit na ostro. kdyz nechas platnicku, tak to bude potrebovat moc sily na ustrizeni. mi doporicili z pilany dokonce 36°j.burys píše:Potřeboval bych poradit ohledně nožů. Jak mam udělat to ostří, úhel 30°a nebrousit uplně do ostra, ale nechat tam tak 1mm plošku? Myslim, že jsem to tu někde čet, ale nevim, jestli jsem to s něčim nepomotal.
mel bych dotaz k tvojim hridelim. Budes nuz pritahovat natvrdo tak, ze nebude posuvny?