Naviják od Dollse - HOTOVO

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Mako4991

Re: Rada se spojkou k navijáku

#31 Nový příspěvek od Mako4991 »

Umelecký smer. Hlavný predstaviteľ bol Andy Varhol tuším z východu žijúci v USA. Znázorňoval predmety všedného života. Pár jeho výtvorov
Obrázek
Obrázek

dolls
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od dolls »

Děkuju Andymu Varholovi za oživení tématu :red: :zapomel:

dms

#34 Nový příspěvek od dms »

dolls píše:Asi nikdo neví :-/ ....zajímalo by mě kolik toho vydrží ta spojka z převodovky ??
No povedal by som z nejakej skodovackej prevodovky, MK motora nejakych 100Nm, takze toto to musi prenasat uplne bezne.
Dimenzovane to bude samozrejme niekolkonasobne vyssie.
Este som nevidel ani nepocul, zeby sa to odtrhlo tam (ani na sutaznych motoroch), vzdy sa skor na Skodovke utrhla lamela, alebo zlomila kluka, takze naddimenzovane to bude hodne...

Aky budes mat prevod pred tou spojkou a aky motor to bude hnat alebo aky bude vstupny krutoaci moment na navijak?

dolls
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od dolls »

Bude to hnáno vývod. hřídelí Zetor 540 ot/min ...řetězem bude napřímo-jedno kolo na hřídeli spojky, druhé na bubnu....převod počítám 1:6,75-7 možná i větší, záleží na řetězových kolech

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od FERO 873 »

No neviem či sa ťi podarí dosiahnúť až taky prevod zaleži od toho aku retaz zvolíš ja som použil 12B1 a priemer velkeho reťazoveho kola je 360 mm a má 54 zubou a malé má 10 čiže ty budeš musieť isť s priemerom ešte vyšie alebo spraviť dvojity prevod ako som pôvodne planoval aj ja aby som dosiahol prevod 1:8 ale nakoniec som od toho upustil :-/
Přílohy
Obrázok 942.jpg
Obrázok 721.jpg

dms

#37 Nový příspěvek od dms »

dolls: Ono ak si dobre pamatam, tak ta Skodovka ma tu spojku vlastne na vystupnom hriadeli, takze ten moment 100Nm mozes kludne prenasobit x 4 (musi byt schopna preniest MK po nasobeni prevodmi). Takze vezmime, ze je planovana na 400 Nm (40 kg na metrovom ramene, co je uz celkom dost) + nejake tie seky a razy.

Zober krutiaci moment Tvojho motora prenasob tym predpokladanym prevodovym pomerom, ale len tym, ktory je po tu spojku (prevod v navijaku atd. Ta uz zaujimat nemusi).
Ak to nebude radovo viac (povedzme 10 nasobne) tak to podla mna v pohode vydrzi, lebo ty tam nebudes mat kadejake seky a razy...

dolls
Kontaktovat uživatele:

#38 Nový příspěvek od dolls »

FERO 873: Převody a rychlosti už jsem si propočítával, já budu muset zvolit to velké ozubené kolo ještě větší než ty, protože stěna bubnu má průměr 360mm. Takže zvolím asi kolo 65 zubů co má průměr 394mm a malé 9zubů, tím se dostanu na převod 1:7,22 a rychlosti budou 0,43m/s při prázdném bubnu a 0,96 při plném bubnu což bych řekl že bude vyhovovat :) ......Můžu vědět kde si kupoval řetěz. kola? Já mám typ kde bych je mohl koupit, ale nemají uvedeno jestli je to malé kolo kalené což asi bude potřeba.....jinak převod budu mít také ve 12B-1

dolls
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od dolls »

dms: Děkuju za pomoc zkusím to spočítat a dám vědět, ale věřím tomu že to vydrží....nehodlám si hrát na geroje a trhat stromy :prace:

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#40 Nový příspěvek od FERO 873 »

dolls: To akože priemer bubna maš 360mm? :shock: či ako nejako tomu nerozumiem :-/ a ja som všetko objednaval tu http://www.retaz.sk

dolls
Kontaktovat uživatele:

#41 Nový příspěvek od dolls »

Nene psal jsem že stěna bubnu má průměr 360mm a já chci mít řetěz. kolo přidělané k té bočnici takže řetěz. kolo musím mít s větším průměrem ;-)

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#42 Nový příspěvek od FERO 873 »

:( Takže ty nebudeš mať spojku budeš mať bubon napevno? :-/ a ked maš taky velky priemer bočnice aky maš priemer bubna a aky ho maš široký?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Terablick »

Proč by to kolo nemohlo být menší než ten buben? :).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

dolls
Kontaktovat uživatele:

#44 Nový příspěvek od dolls »

FERO 873-> Převod nebude na stálo, spojka tam bude jak už jsem psal z převodovky Škoda, ale bude na vstupní hřídely ;-) , bočnice bubnu je 36cm, šířka bubnu tuším 20cm, a průměr bubnu 12cm :)
Terablick-> kolo nemůže být menší než stěna bubnu protože chci mít to kolo přidělané k té stěně...tzn. kdyby bylo menší nedal bych tam řetěz :)

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od FERO 873 »

Retaz by si tam dal ale musel by si tam vložiť nejaku dištančnu podložku a k tomu bubnu preboha to kolko toho lana tam chceš napratať :-/ a aky priemer ja mam bubom maly priemer 140 mm a velky 320 mm a širku 160 mm a ked som to tak zhruba počital tak 80 m 12 mm lana by sa tam malo mestiť

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“