navijak wirax
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: navijak wirax
No prišiel výsledok z Poľska. Navijak Wirax slúži len na vyťahovanie dreva a potom sa má drevo zapnúť reziazkou do zárezou navijáka. Brzda slúži len na odvíjanie lana. Jašečkove z Poľska skopírovali krpana 4Si a keď zistili že nevedia ani koprírovať tak tam capli nálepku že UWAGA! Zakaz ciagnienca Ladunkow na hamulcu.
https://postimg.cc/image/4lbb2i17v/
https://postimg.cc/image/4lbb2i17v/
to maju pisane v navode v podstate vsetky trojbodove navijaky s pasovou brzdou....... teda ze nemas tahat balik dreva zapnuty na lane ,ale ze ich mas poprepinat priamo na ram navijaku
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Preto som furt na kazdom takom videl navarene tie "hrebene" Myslel som si ze je to na vozenie uväzkou
-
Zlaty zil..ten sa kusne a drzi jak fras
Moj je na tom podobne. Rohatka drzi festo
V navode nepisu nic ze sa nesmie tahat na brzde za lanom. Pisu ta brzdna sila 50 kN. Ja mam malotraktor yukon a pochybujem ze utiahne 50kN. Mal som za nim zapnuty tajfun egv35a a tam brzda drzala aj kedvuz traktor naklad neutiahol. Ked si pozriete foto wirax nie vsetky navijaky na fotkach maju tuto nalepku ze sa nesmie tahat naklad na lane. Osobne si myslim ze je tam vyrobna chyba a nalepka sluzi na to aby sa vyrobok nereklamoval.Neostava nic ine len sa v nom posprtat a prve co bude vymenene bude tlacna pruzina za taku ako ma tajfun alebo uniforest.
Chci se zeptat prodávájí to polaci s lanem? nebo bez?
Ja som kupoval aj s 10 mm valcovanym lanom 50m, lanovou koncovkou a uvazkom takze da sa kupit aj s lanom.
http://sprzedajemy.pl/nowa-wyciagarka-l ... nr28714737
Jde mi o to zdali je cena viz výše i s lanem nebo bez? Polák nějak neodepisuje.
Jde mi o to zdali je cena viz výše i s lanem nebo bez? Polák nějak neodepisuje.
50m-10mm valcove lano cca 115 eur, lanova koncovka cca za 13eur,uvazok 5eur ale celkovo bol rozdiel medzi navijakom z lanom alebo bez bol 100eur. Pozor na kurz stale sa treba pytat na cenu vo vasej mene ktorou budete platit. Ja som to kupoval uz na Slovensku v eurach.
Ahoj všem jsem vlastnik tohoto navijaku cca 2 roky dělam sním deně v lese a ma dost nedostatku jako je třeba ta brzda je tam slabá pružina nechal jsem udelat novou silnějši drát a menši pruměr pak jsou to dost nekvalitni ložiska vše nové kvalitni pak dost zasadni problém je draskový hridel od náhonu je tak měkej že se úplňe vytluče nechal jsem udelat ze stareho drážkového po komunistech a supr no pak lamela rosipe se tak lamela ze zetoru 7245 jinak docela to de ale opravdu dodělej si sám dle svého
Tak jsem zjistoval a prej zatim zastavily prodej z důvodu trestniho oznameni od firmy krpan. Navic na materialech ktere použivaji na vyrobu dost šetři ale nechá se vše udělat z lepšiho matroše a pak je to dobré za rozumnou cenu
siki: Čau, chci se zeptat jak jsi spokojený stím navijákem,jak vychází náhon na 25 a jestli jde vypnout navijení když se točí náhón ?
- jimmy 4011
Nikdo se nepodělí o zkušenosti??Taky o něm přemýšlím,tak bych rád věděl do čeho jdu.Nebo nejdu.
Díky
Díky
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
Ja mám tento naviják za yukonom. Náhon keď sa točí tak sa vie aj lano odvíjať. Navijak ma dve páky. Jedna je na uvoľnenie bubna na ktorom je lano. To znemená náhon s traktora je zapnutý a z bubna sa voľne lano odvíja. Druhá páka slúži na ťahanie dreva t.z. zopnutie bubna s náhonom. V ťahu sa vie kedykoľvek ťahanie zastaviť a opäť uvolniť bubon. Jediná vec ktorá je v tejto konverzácií už aj rozpísaná že lamela ktorá má držať bubon keď sa drevo pritiahne k navijaku nedrží. Je nutné drevo uviazať do zárezov na navijaku. JA som kúpil aj pružinu z 5t uniforesta a stále ta lamela nedrží. Ako vychádza náhon na 25 to neviem.V každom prípade za tu cenu je to skvelý pomocník. Par drobných zmien si vie človek urobiť sám.