Výroba Štiepkovaču.

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
fastrac8250

Re: Výroba Štiepkovaču.

#181 Nový příspěvek od fastrac8250 »

nazdar tak ako pokracujes? :friends:

skins125

#182 Nový příspěvek od skins125 »

zdar, ani sám neviem ako, nože ešte nemám doma, drážky do hriadelí, tie riešim akurát, asi to dám do tosky, a ostatné neviem, nemám momentalne ani čas ani peniaze, teda peniaze by aj boli ale nechce sa mi do toho vrážať, keď sa to dá aj po kúskoch pozliepať a skoro zadarmo :) , a čo ty ?
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins

Syki

#183 Nový příspěvek od Syki »

hoj chlapaci, zatim nechci zakladat nove vlakno tak na tu otazku vyuziju tohoto (snad to nebude vadit) doma premyslime o spalikovaci a tak postupne shanime veci a dnes se mi zadarilo sehnat ozubena kola (viz. foto) o prumeru 176mm, sirka zubu 26mm, vyska zubu 10mm a pocet zubu 42. chtel bych to nasadit na 4hran 50x50mm. Je to realne??? diky za rady
Přílohy
m_DSC_0157.jpg
m_DSC_0156.jpg
Jsem kutil, mám malou dílnu, víc mě nezajímá...

skins125

#184 Nový příspěvek od skins125 »

nazdar záleží na tom do kolko cm chceš mať štiepku ?
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins

Syki

#185 Nový příspěvek od Syki »

tak do 8cm, z 10cm uz jsou pekna polinka. Nebo takhle chci aby to silnejsi jak 8cm taky vzalo protoze kdyz sou vetve na kupe tak se neprebira a bere se to smahem, takze se urcite stane ze se tam takovahle vetev dostane. Jinac sem si to namaloval a kdybch tam dal ten 4hr 50x50mm tak by me tam mela s ,,odrenyma" uchama ta 10cm prolezt, ale rikam planujem to do 8cm+-! Jde mi spis o to jestli neni mala sirka zubu. Ale na pohled si myslim ze ty kola si i s tou ,,10cm" vetvi musej poradi jedna basen ze to ani nepocejti. Ale praxe je praxe tak se ptam.

Syki

#186 Nový příspěvek od Syki »

a jeste jedna takova mala - zkousel uz nekdo hnat stepkovac el.motorem s prevodovkou a aby to hnal retez??? mel bych totiz moznost k tomu motoru s prevodovkou (motor 4kw a prevodovka na vystupu nevim presne neco kolem 200ot/min)

pawlik
Kontaktovat uživatele:

#187 Nový příspěvek od pawlik »

Syki píše:a jeste jedna takova mala - zkousel uz nekdo hnat stepkovac el.motorem s prevodovkou a aby to hnal retez??? mel bych totiz moznost k tomu motoru s prevodovkou (motor 4kw a prevodovka na vystupu nevim presne neco kolem 200ot/min)
Kola ti to nejspise prezijou. Akorat si myslim, ze pod loziska 45mm je zhruba limitni na ten prumer, co tam chces davat. Kdyz udelas pruchod 10cm, tak to tam urcite budes rvat, pac budes zkouset, jestli to unese. ja si tak pravidelne spalim pojistky, kdyz jedu na elektromotor ;-).
V pohonu motor+prevodovka+retez by nemel byt problem. Teda nevim, kam chces ten retez davat (doufam, ze ne mezi motor a prevodovku).

A jeste technicka. U 4hranu to ma casto tendenci delat burty u tenkych vetvi. To je dano kinematikou. Ale je to asi snaazsi na vyrobu. Jestli je to levnejsi, to nevim.

mihi

#188 Nový příspěvek od mihi »

Syki založ vlastné vlákno svojmu špalíkovaču, nemusíme to tu riešiť v skins125 vlákne. :friends:
A všetko pekne fotodokumentuj aby mali aj iní inšpiráciu. 8)
Robím niečo podobné ako ty, kolesá priemer 165 m a 4-hran 50X50

Mihi :)
Mihi

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#189 Nový příspěvek od FERO 873 »

mihi píše:Syki založ vlastné vlákno svojmu špalíkovaču, nemusíme to tu riešiť v skins125 vlákne. :friends:
A všetko pekne fotodokumentuj aby mali aj iní inšpiráciu. 8)
Robím niečo podobné ako ty, kolesá priemer 165 m a 4-hran 50X50

Mihi :)
:vztek: a kde je tvoje vlákno hááááá?

Syki

#190 Nový příspěvek od Syki »

dobra zalozim vlastni vlakno. 8) Njn clovek ma jednu otazku a pak dalsi a dalsi a debata se rozjizdi...

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“