Traktor ze Slovenska a SPZ

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
LubosCZ

Traktor ze Slovenska a SPZ

#1 Nový příspěvek od LubosCZ »

Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenosti s přihlášením traktoru v ČR (potřebuji české SPZ). Koupil bych ho na Slovensku rok výroby 1990, má TP a slovenskou SPZ. Co je všechno potřeba udělat a kolik zhruba co stojí. Děkuji Vám, Luboš.

maršl
Kontaktovat uživatele:

Re: Traktor ze Slovenska a SPZ

#2 Nový příspěvek od maršl »

az neco zjistis dej vedet, ja mam dovoz Skotsko
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

P.S.

#3 Nový příspěvek od P.S. »

To je stejné jako s autem ne??

jimmy 4011

#4 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

Myslím že jste na tom ůplně stejně.Pokud má i ten skotskej platný papíry.Co jsem se bavil s technikem na STK (řeším dovoz holandsko) tak potřebujete tech.dokumentaci ze zetoru,technickou a už nevím co.Dohromady cca 5000,-
Na dopravním inspektorátě vám to už vysvětlí do detailů.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

P.S.

#5 Nový příspěvek od P.S. »

Známej má zetora taky z Holandska,ale koupil už ho v ČR.Byl přihlášený.

jimmy 4011

#6 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

P.S. píše:Známej má zetora taky z Holandska,ale koupil už ho v ČR.Byl přihlášený.
Jo,prej to jde tak to pozvolna honím.Teď jen sehnat jedno potvrzení z holandska.Nechápu proč nestačí jedno pro celou republiku???!!!Ale jedno pro jeden inspektorát.Co inspektorát to stát ve státě.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

P.S.

#7 Nový příspěvek od P.S. »

jimmy 4011 píše:
P.S. píše:Známej má zetora taky z Holandska,ale koupil už ho v ČR.Byl přihlášený.
Jo,prej to jde tak to pozvolna honím.Teď jen sehnat jedno potvrzení z holandska.Nechápu proč nestačí jedno pro celou republiku???!!!Ale jedno pro jeden inspektorát.Co inspektorát to stát ve státě.

Svatá pravda :ano:

maršl
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od maršl »

jimmy 4011 píše:
jake potvrzeni z holandska? jakou technickou dokumentaci? technicak mam
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

jimmy 4011

#9 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

maršl píše:
jimmy 4011 píše:

Potvrzení že traktor nikdy nebyl registrován a neměl SPZ.Tech.dokumentaci podle který ti udělaj STK.
Protože v cizím TP toho moc nepíšou.
Werich

P.S.

#10 Nový příspěvek od P.S. »

Známej ten traktor koupil od chlápka co ho přivezl do ČR a vše vyběhal asi 2 roky používal a pak ho koupil můj známej.

gbelec petr

#11 Nový příspěvek od gbelec petr »

já čekám na koupi Z 6945 už 3 měsíc, borec co mi ji prodává, má problém s TP. nesedí mu tam nějaký údaj.traktor je dovoz z anglie, byl dovezen včetne TP a když se ho ten dotyčný snažil přihlásit zde v ČR tak mu řekli že kvuli nesrovnalosti v TP mu to nepřihlásí, respektive nevystaví mu velký Tp,tzv.čistopis..
borec psal do anglie jestli mu pomůžou, ale tam mu řekli že pokud je traktor už ze zěmě vyvezen nikdo už nemůže údaje srovnat s traktorem a velkým TP. ..
pak borce napadlo kontaktovat zetor Brno, ten mu vystavil dopklad-potvrzení, že traktor byl vyroben v ČR, v 83 byl vyvezen do anglie a že údaje sedí s traktorem a velkým TP, dále musel toto potvrzení přeložit (úředně ) do anglie, nechat orazit razítkem zetor Brno, doklad poslat do anglie, kde na základe tohoto potvrzení provedli opravu ve velkém TP a teprva pak mu poslali velký TP s opraveným údajem zpět. (to je k dnešnímu dni 17.1.)
následně borec zajde ne DI zde v ČR kde mu vystaví nový TP tzv.čistopis, a teprve může traktor prodat s TP.
TÍMTO CHCI JEN UPOZORNIT NA NUTNOST KONTROLY VŠECH ÚDAJU UVEDENÝCH V TP.
ano, máme zase výhodu že se traktory vrací do země původu výroby, že nám oddelení Zteor dovede pomoct..
upozornuji že jeden dopis do anglie vyjde na 600kč na poštovném.. vše přeložit a to odborně tak aby tomu porozuměli taky neco stojí..
my se už dohodli na ceně za prodej traktoru.., a toto jsou pro majitele všechno výcenáklady navíc...
JEŠTE MI ME ZAJÍMALO ALE JEDNO, A TO: CO ZA ÚDAJ NESEDEL VE VELKÉM TP A PROČ SE NE TO PŘIŠLO AŽ TED PŘI PŘEVOZU TRAKTORU DO JINÉ ZEMĚ..
NEVÍM, POKUSÍM SE ZJISTIT...

maršl
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od maršl »

jimmy 4011 píše:
maršl píše:
jimmy 4011 píše:

Potvrzení že traktor nikdy nebyl registrován a neměl SPZ.Tech.dokumentaci podle který ti udělaj STK.
Protože v cizím TP toho moc nepíšou.
:smich: :smich: :smich:
co to za blbost ze nemel nikdy SPZ a registraci, ja mam znacku este na strese, no kazdy urad jiny zpusob, musim zajit k nam a uvidime.
Jinak jaky mas stav svojeho zetora Petre? Ja ho mam origos jak vyjel z Brna a supr stav az na kabinu, tam se podepsala slana voda :(

gbelec petr

#13 Nový příspěvek od gbelec petr »

ješte ho nemám doma, psal jsem že k dnešnímu dni čeká původní majitel na dopis z anglie a teprve bude řešit napodruhé velký TP..
já to pořád nechápu.. nevím snad mi to majitel vysvetlí..
já si ješte musím pohlídat evidenčku při koupi traktoru a snad to bude o.k.

jimmy 4011

#14 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

:smich: :smich: :smich:
co to za blbost ze nemel nikdy SPZ a registraci, ja mam znacku este na strese

To máš na střeše holandskou SPZ??? :shock:
Werich

LubosCZ

#15 Nový příspěvek od LubosCZ »

Tak jsem se dozvedel ze bude potreba (pri prevozu na valniku a pod, ne po vlastni ose):
1. Koupe traktoru - kupni smlouva.
2. Odhlasit traktor na Slovensku - v Bratislave je to Kopčianska ulica, kde sa odhlasuju auta.
Odhlasuje to prodavajici.
3. Pak zajit na STK v CZ kde vystavi Dovozni dolozku
(budou potrebovat "Prohlaseni o shode" - pan z STK mi tvrdil ze to potrebuje ze slovenska, policajt na dopravnim v SK mi tvrdil, ze to budu potrebovat z cech)
4. Pak zajit na dopravni inspektorat v CZ a prihlasit traktor.
(budou potrebovat:
a, kupni smlouvu,
b, vsechny doklady z STK,
c, pojisteni - zelenou kartu
na vyrizeni maji 30 dni)

To je zatim vse.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“