Svítí kontrolka spojky vývodového hřídele
Moderátor: Lukashil
Re: Svítí kontrolka spojky vývodového hřídele
Tie koliky su tam dost dôlezite. Vymen ich za nove. Lebo ak ti niektory snich vypadne, tak ti to tam za chodu motora zošrotuje vsetko. Ak bol jeden ohnuty, tak kludne mohol jednu packu zadrhavat. Pokial niesu vsetky tri packy rovnomerne vypinane a lozisko na ne rovnomerne netlac,i tak sa kludne mohlo lozisko pri jeho velkom priemere krizit na vedeni a tym aj uplne nevypnut spojku.
- -sheppard-
Už je mám napsaný a zítra je všechny koupím a taky koupím nové vypínací koliky té spojky.
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Taky mě napadlo že to může být tím páč jeden byl ohnuty a druhy byl normálně ohnutý do večka a oba byly dost oslabené asi dostavali záhul. No a ten třetí zas byl ok ale vyměním je všechny i ty na pojezd.
Zetor 7211 Tunis
Ked to budes skladat, tak daj foto. hlavne foto zlozeneho pritlacaka s lamelou PTO.
- -sheppard-
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Packy už nastavené mám a mám je nastavené jak jsi posílal. Jenom ty packy pto musí být tak daleko od ložiska?? není to moc
Zetor 7211 Tunis
4mm je aj predpisana miera. Ale kludne ich môzes dat aj na menej. Ale pod 3mm by som to nedaval. Nezabudaj nato ze opotrebovanim spojky sa ta vôla zmensuje. Tu vôlu doladis na tiahne. 22 rokov to nastavujem takto a furt to kazdemu vypina bez problemov komu som to robil. P.S. Keby si si bol kupil packy ako Hranostaj v sekcii 69XX tak ti ani ten vzduchovy valec netreba. Vypinal by si pojazdovym loziskom vsetko a bez pouzitia vzduchu. V robote som to uz na poziadavku par traktoristov riesil u 7245 HS.
- -sheppard-
Ok, ještě ho nemám spojený tak doufám že to bude fungovat. Až vyzkouším dám vědět...
Zetor 7211 Tunis
- -sheppard-
Tak dnes jsem spojil traktor a vyzkoušel to. A ten samý problém. Válec vyjede jen kousek. Prostě neumí přetlačit přitlačák a vyšlápnout spojku. Tak já už fakt nevím kde je problém. Ještě se zeptám jak to vlastně funguje. Já to zkoušel prostě natvrdo bez vyšlapnuté spojky pojezdu. Ale spínač je až na konci vyšlapnutí pedálu spojky, tak nemá to třeba vliv? že musí být vyšlapnutá nejdřív spojka pojezdu a pak to vlastně sepne kontakt a pustí vzduch a vyšlapne spojku pto? Nepujde to tím padem lechčejí??
Zetor 7211 Tunis
Spinac nad pedalom spojky sa spina len pri uplnom vyslapnuti pedala nadoraz. Preto ked sa nepouziva PTO tak sa odporuca pri jazdeni vyslapovat spojku len na cca pol vyslapu aby si zbytocne nevypinal aj spojku PTO ked mas vzduch v systeme. Vcera som pretesnoval hriadel rucnej brzdy v robote na traktore a ked som tam mal dobry pristup tak som doladil rucne vypinanie spojky (uz vypinala spabsie) a vsimol som si ze ked som zosroboval tiahlo na vidlickach so zavitmy viac, tak sa mi koniec so zavitom vo vidlicke oprel o tiahlo oznacene vid foto: . Potom so nevedel tiahlo ani otocit na cape. Musel som s tiahla so zavitu 1cm odrezat. P.S. To stelovacie tiahlo ja tam uz nemam origo ale len vyrobene od oka. Ten traktor bol zo spodu ocesany a vsetko som tam postupne vracal a musel vyrabat. Akurat som tam nedal to vzduchove vypinanie. Vypinam len cisto mechanicky pakov.
- -sheppard-
Díval jsem se jestli to někdy nevadí ty závity a ne. Ale když jsem pustil vzduch tak vznikl ten samý problém, že nevymáčkl spojku úplně ale když jsem tomu vzduchu pomohl klíčem zapřením o trubku vzduchu tak páka šla cca o 1 cm dál a to už bylo v pohodě už šlo řadit. Ale proč to nezvládne ten válec sám sakraa?!?!
Zetor 7211 Tunis
Urcite mas tam tlak 6atm??? Neukazuje ti zle budik???? Skus tam pustit viac vzduchu.
- -sheppard-
Dal jsem mechanický budík hned před přívod do elm ventilu a bylo tam 5,5 atm ale to by mělo stačit né??
Zetor 7211 Tunis
Ako to vlastne skusas???? Napajas to od externeho kompresora ked tvrdis ze traktor este neni kompletny??? Do valca sa musi pustit riadna davka stlaceneho vzduchu. Prevadzovy tlak u traktora v sustave je 580-600 kPa. Prepustaci ventil do spotrebicov ako je nasobic, vypinanie spojky PTO otvara tlak do systemov pri cca.450 kPa.