Zetor 4011 - výměna - oprava brzd

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
drpepa

Re: Zetor 4011 - výměna - oprava brzd

#16 Nový příspěvek od drpepa »

Co se týče válečků. Brzdové prasátka vypadají že už byli měněné, ale co se týče pístů, tak těm se moc nechce. Sundal jsem prasátka, pístky byly zatuhlé, vytáhl jsem je. Zajímá mě, na pístku je pouze gumička nebo i prachovka? Dá se gumička koupit zvlášť? Děkuji

pavel sk

#17 Nový příspěvek od pavel sk »

To sa neoplati. Kup si do toho nove komplet valceky+ nove celuste (pripadne daj prelepit) a budes mat pokoj. Pasy su podl foto este celkom OK. Ak su suche a ciste tak ich nechaj. Ak su mastne tak ich vymen. Odmastit sa ti to nepodari nicim. Pri odvzdusnovani nezabudni na odvzdusnovaci srob ezabudni nasadit hadicku nej ide brzdova kvapalina mimo brzd.

drpepa

#18 Nový příspěvek od drpepa »

takže říkáš že pakny jsou taky na výměnu? Mají 6mm

lukisek 099

#19 Nový příspěvek od lukisek 099 »

pánové tohle je stará velká pakna nalepena novým 8 mm obložením zn.ferodo mám tušení
Obrázek

a tohle je z obchodu nová malá pakna s 6 mm obložením...
Obrázek

Ursus 73

#20 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj, ja nezastávam ten názor, že pakne s obložením hrubým 6mm sú na výmenu :tyty: Pokiaľ nie sú "nasiaknuté" olejom alebo brzdovou kapalinou by som ich očistil, trošku zdrsnil jemným šmirgľom a vrátil späť. Možno budú brzdiť lepšie, ako ten šuvix, čo kúpiš dakde na nete :) . Okrem toho asi nenajazdíš toho toľko, ako traktor na družstve...či áno? Brzdové valčeky by som dal nové, čapy pakní jemne namazal, všetko pretesnil (nové guferá, o-krúžky) a zložil..Ak potrebuješ niečo odmastiť, použi čistič na brzdy trebárs tento: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 10&t=88787 s pozdravom...
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

pavel sk

#21 Nový příspěvek od pavel sk »

Cistic brzd je dobry na odmasenie hlavne kovovych casti brzd ako su bubny kotuce a pod. Ak je oblozenie nasiaknute kvapalinov alebo olejom, tak ta mastnota bude s oblozenia vzdy vystupovat. V minulosti sme to skusali odlastit, umyvat kadecim a po čase traktor prestal aj tak brzdit. Ak aj to oblozene ma tych 6mm, neznamena ze je OK. Nikto nepozna jeho minulost ako brzdil pred opravou. Moze byt prehriate so sklovinov aj ked neni zodrate. S foto. sa to len tak nepozna. Komu sa chce o mesiac alebo dva znovu demontovat portale kvoli slabo brzdiacim brzdam :friends:

DYK

#22 Nový příspěvek od DYK »

Na odmaštění nasáklého obložení je lepší zapomenout, je to prakticky nemožné. Je také možné, že je třeba něco opravit na nedávno dělaných brzdách, klidně může začít něco téct apod. Pokud se ale pouštím do opravy brzd, na které léta nikdo nesáhl, protože už třeba brzdí jen jedno kolo nebo se propadá pedál, pak nová prasátka, nové pakny nebo obložení, nový hlavní válec, nové bubnové těsnění poloos, nové gufera a ještě se podívám po trubkách, jestli se nějaká netváří, jako by se chtěla proklepat. Stočení bubnů je až na konkrétním posouzení, stejně tak ponechání původních pásů ruční brzdy. Jinak vše nové, protože fakt nechci za půl roku dělat to, co bylo dneska "dobrý". Čtyřicítka má jen jeden hlavní brzdový válec tak to bude o to levnější u i tak nevelkých nákladů na opravu brzd. Vzhledem ke konstrukci traktoru je třeba brzdy řešit komplexně a z jedné vody na čisto.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

drpepa

#23 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím vás kolegové. Dnes jsem vyměnil brzdy na obou portálech. Levý portál šel nasadit celkem v pohodě, ale pravému se moc nechce. Je tam vlastně ozubené kolečko které se nasadí na hřídel portálu jako první a pak by měl portal zajet dovnitř. Bohužel mi cca 2,5cm chybí aby víko dolehlo viz. http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/pole ... 171151.jpg
Nevíte v čem je problém? Děkuji.

PS: to že nám přesněně natožený portál by nemělo mít vliv na usazení.

Mišiko

#24 Nový příspěvek od Mišiko »

Ahoj, mohlo by to vyset na uzávěrce. Zkus na portál tlačit a zároveň točit s nábojem kola. Ještě se podívej jestli dobře sedí pás ruční brzdy, taky by to na něm mohlo vyset.

drpepa

#25 Nový příspěvek od drpepa »

ruční brzda je OK, na ní se dívám zvrchu, ale je pravda, že s nábojem nelze pootočit, jako by byla zapadla uzávěrka..

Mišiko

#26 Nový příspěvek od Mišiko »

Jedině to vyndej ven a znovu prohlédni jstli je to dobře složený. Vyřadit do neutrálu a zkoušet s potrálem mírně mlet a tlačit a pootáčet. Nic jinýho mě teď nenapadá.

drpepa

#27 Nový příspěvek od drpepa »

jak je možné, že to ozubené kolečko na uzávěrce se netočí, když uzávěrka nebyla sešlápla? než jsem to sundal, tak jsem náboj točil, ale jak to nasazuju, tak už se netočí.

pavel sk

#28 Nový příspěvek od pavel sk »

Racej to vyber este raz von. Skontroluj zubovu spojku uzavierky, takisto aj gufero. Najlepsie je si uzavierku vycentrovat s diferakom a jej zapnutim ju zaaretovat. Mohol ti vypadnut kamen s vidlicky a prieci sa ti to. Rychlost mas vyhodenu?

malotraktorpetr

#29 Nový příspěvek od malotraktorpetr »

drpepa píše:jak je možné, že to ozubené kolečko na uzávěrce se netočí, když uzávěrka nebyla sešlápla? než jsem to sundal, tak jsem náboj točil, ale jak to nasazuju, tak už se netočí.
kdyz davas portal na stranu kde je uzaverka vzdy pedalem dobre zestelovanym seslapnu uzaverku kterou zaaretuji sroubovakem porovnam at sedi zaroven z diferakem :) a pak davam portal jednym svaknutim + hlidani pasuto tam musi jit jak maslo :)

drpepa

#30 Nový příspěvek od drpepa »

ahááá, takže uzávěrku musím mít zašlápnutou..

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“