vin 5245
Moderátor: Lukashil
Re: vin 5245
Neviem či sa výrobné čísla mohli opakovať, ale aj na DI sa robia černoty a po známostiach sa obnovujú doklady ktoré roky ležali ľadom. Tiež mohli zostať doklady živé a v generálke diel s pôvodním VIN dostal nového majiteľa. Preto pod VIN tvojho traktora môže byť niečo prihlásené a ak nemáš k tomu VIN techničák, máš smolu.
Nedá sa to prihlásiť na tie žlté značky? u nás sú obdoba F-kové (farmárske) značky, na ktoré sa dá prihlásiť takmer všetko.
Nedá sa to prihlásiť na tie žlté značky? u nás sú obdoba F-kové (farmárske) značky, na ktoré sa dá prihlásiť takmer všetko.
O tom som pisal aj ja To iste vymeny motorov. Kedysi nam na este RD, volali od Novych Zamkou ze mame tam traktor prevrateny v jarku. Oni to lustrovali podla cisla motora chuji Co by traktor od nas tak daleko (cca. 190km) robil??? A prisli na to ze ten motor v tom traktore sme kedysi origo mali my v jednom kristale 16145, ktory od nas odysiel na vymenu do GO. A ten nas pôvodny motor potom dostali s opravy niekde ku N/Zamkom. Proste v davnejsej minulosti nikto zmeny v Tp neriesil. Hlavne ze to jazdilo a robilo robotu. U nas v robote viem uz len o jednom jedinom traktore UR1 u ktoreho je pôvodny blok motora ako prisiel s vyroby a to je ten horal co nim jazdim ja.
Je v tom bordel a vždycky to odsere obyčejný člověk nikdo mu pořádně neporadí jak to má být ,něco jsem taky zažil asi před 16 lety jsem koupil 6045 jdu to přepsat na dopravku vše jsem měl ,evidenčku TP najednou baba za přepážkou ten traktor je hledanej říkám to je blbost jak může být hledanej to není možný potom přišel technik asi policajt v civilu mudrovali a furt koukali do počítače to vám nepřepíšem zas někam odešel a přišel až řekl no dobrý tak ,že bordel v tom je a bude.
Mel jsem na 7211 z roku 85 stejne cislo jako jina 7211 z roku 85
Pres registr a zetor se vse ofiko vyresilo a i vypatralo kdo a kdy udelal chybu. Nebojte se zavolat a zeptat
Pres registr a zetor se vse ofiko vyresilo a i vypatralo kdo a kdy udelal chybu. Nebojte se zavolat a zeptat
Stydím se za tuto zem
fr0sty8: Pokud nemáš nějak platnej velkej TP, vůbec bych se do toho nepouštěl. Jestli za to traktor stojí, koupil bych komplet doklady a máš klid. Furt se dají sehnat. Něco to stojí, ale za mě nejjednodušší řešení.
Na moje číslo mi na netu vyjel velorex, jawa 250, jedna 7045, 4011 registrovaná 1981, několik vleků a pak teda i moje 69.
Na moje číslo mi na netu vyjel velorex, jawa 250, jedna 7045, 4011 registrovaná 1981, několik vleků a pak teda i moje 69.
Já mám zas traktor pod stejným výrobním číslem jako někdo z jižní moravy kývačku. Nebyl s tím problém ani tak při přepisu jak pojišťováci když to pojišťovali. Furt jim to podle vinu pojišťovalo motorku
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Je to sice trochu mimo téma, ale tuhle sem při úklidu našel velký i malý TP od Simsona. Psaný na tátu, co je 18 let po smrti. Simson už dávno není. Co s tím? Když s tím dojdu na ouřad- nebudou po mě chtít doplatit pojištění za těch 18 let?
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5
Ono pokial je zhodou nahod rovnake cislovanie na viacerych ROZDIELNYCH strojoch ( motorka, traktor, Tatra), tak to neni problem, lebo dufam ze uradnik rozozna traktor od motorky. Problem je ked su na jednom cisle prihlasene v obehu tri rovnake traktory typu napr. Z 7211. Vtedy je to fest bordel.
Nebudou, já takhle řešil skútra po dědovi a nic nikdo nechtěl a extra jsem si to taky předem zjišťoval. Od roku 1990 stál ve stodole a děda v tom roce umřel. Loni jsem podal na soud žádost o doplnění dědictví, rodina se toho zřekla a dali to mě. Nyní mám skútr Čezeta 501 a čeká na renovaci, hlavně originální papíry a SPZ.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Díky za tip.. Jestli jsem to z některých správ správně pochopil, tak na to Vinko/výrobní číslo/... je možné ten traktor přihlásit, pokud na to totožné číslo není přihlášený stejný typ?carter píše: ↑čtv dub 04, 2024 5:41 am Tenkrát to nebylo VIN jako dnes ale pouze řadové číslo, jak píše Lukáš, tzn můžou se opakovat. Zadej si ho do https://www.kontrolatachometru.cz/ a dozvíš se aspoň jaký typ traktoru je pod tím číslem přihlášen
Koukal jsem na web, který si posílal a je tam na to číslo zaregistrovaných opravdu víc traktorů.. 6245/6911/9540/12045 a i nějaká 7745.. 6718 tam není.. otázka ale je, jestli mi to třeba ten zetor/registr odklepne.
co se týče dokupovaných papírů.. kupce jsem našel, papíry za 30 tisíc,.. od Zetoru to vyjde na 10K+DPH, plus nějaké drobné za STK a podobné průtahy.. takže ta cena zas tak rozdílná v konečném důsledku nebude. Problém ale je, že ten traktor vlastně není úplně můj, ale řeším to za strejdu, který o to zájem má, ale tyhle věci spíš "přehodil na mě"
Lukáši jenže ty jsi měl v ruce tp, tak jsi mohl cokoliv řešit a ne vařit z vody. On nemá nic jak jsem pochopil a snaží se to legalizovat jako se legalizovaly traktory z vybíračů, fréz atd. Takže jestli to není stejný připad, zetor se s ním o ničem bavit nebude. Pokud už to tp vydaný mělo s tím mu zetor nepomůže. To musí řešit na evidenci vozidel. Buď ví(nějak dohledá) na koho je to registrovaný a normálně to převede, nebo je to odhlášený nebo nedohledá na koho je to registrovaný, pak se buď smíří s tím, že má bezpapíráka nebo sežene jiný papíry. Jiný možnosti nemá.
nebo kdysy v rámci GO výměným způsobem dostal konzoli z traktoru který je ted registrovaný u někoho jinýho
malej traktorista v malým traktoru
Nooo ja mel jen dve rezaty znacky na traktoru a kupni smlouvu od cloveka, kteremu to slo pres dve exekuce bez prepisovani na urade ....
Stydím se za tuto zem
Asi veľa záleží, na koho natrafíš za okienkom na DI. Naša 5748 bola tiež v generálke, kde boli dotiahnuté aj doklady, traktor dostal nové VIN. Policajti pri výmene TP to domixovali a v novom TP mám rok výroby udedený rok GO, tak mám traktor omladený takmer o 20 rokov. Keby to malo vplyv na emisnú normu, či povinnosť mať EK tak to riešim, ale takto je to zbytočné.
Rumunskú vlečku tiež domrdali, typ je 2RB a oni šupli aj kategóriu Rb = traktorové prívesy s konštrukčnou rýchlosťou nad 40km/h, kde konštrukčná rýchlosť bola uvedená 25. Paradoxne v pôvodnom TP bola konštrukčná 30km/h. To som riešiť musel, lebo na STK to na valcoch nebrzdilo najlepšie a tiež by ma to ukrátilo na dobe platnosti TK.
Rumunskú vlečku tiež domrdali, typ je 2RB a oni šupli aj kategóriu Rb = traktorové prívesy s konštrukčnou rýchlosťou nad 40km/h, kde konštrukčná rýchlosť bola uvedená 25. Paradoxne v pôvodnom TP bola konštrukčná 30km/h. To som riešiť musel, lebo na STK to na valcoch nebrzdilo najlepšie a tiež by ma to ukrátilo na dobe platnosti TK.
Povim vam veselou prihodu,.vy jste sem dali stranku na kontrolu stk prohlidek, a ja tam zjistil, ze 7211 i 3011 ma dvojce.....
A jelikoz porad trvam na tom ze dva traktory stejneho typu z vyroby nemely duplicitni cisla dal jsem se do patrani.
U 7211 byla chyba uz pri prvni registraci, u 3011 vymena prevodovky v sts.....
Takze i tak funguje karma kdyz jsem se tu hadal ze duplicita je spatna
A jelikoz porad trvam na tom ze dva traktory stejneho typu z vyroby nemely duplicitni cisla dal jsem se do patrani.
U 7211 byla chyba uz pri prvni registraci, u 3011 vymena prevodovky v sts.....
Takze i tak funguje karma kdyz jsem se tu hadal ze duplicita je spatna
Stydím se za tuto zem