Zetor 7045 problém hydraulika

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Lubošmar

Zetor 7045 problém hydraulika

#1 Nový příspěvek od Lubošmar »

Zdravím fandové Zetoru. Hledám někoho kdo by mi dokázal poradit s hydraulikou na zetoru 7045. Pri jizde na silnici bylo čerpadlo dost hlučné. Při orbě mi zvedal troják obracák. Docela naříkal když ho zvedal ale zvednul. +- jsem to 10x zvednul. Pak mi to na souvrati zničehonic ruchalo spadlo na zem tak jsem ho zvednul dal do brázdy a už jsem ho na konci brázdy nezvednul. Od té doby ramena nemaji sílu něco zvednou když tam nic nemám zapražené tak se zvedají. Měřili jsme tlak v rychlospojkach a na budiku to neukázalo žádný tlak.
Před orbou jsem s traktorem vyhrnoval sních s radlicí v zadních ramenech a na volnobech se furt ty ramena dotlakovávali, měli snahu padat. Jakmile jsem chcipnul traktor tak mi radlice do 5ti minut spadla na zem.Nevíte kde by mohl být problém?? Proč mi ta hydraulika přestala fungovat?? Olej je pěkný, čistý a byl měměný minulý rok.

pavel sk

Re: Zetor 7045 problém hydraulika

#2 Nový příspěvek od pavel sk »

Kedze spominas ze mas traktor 7045, tak predpokladam ze mas este pôvodny starsi typ dolneho veka cerpadla hydrauliky (to je to veko pod zadnym diferencialom). V tomto pripade budes musiet vypustit vsetok olej s prevodovky, a to veko demontovat. Po demontazi skontrolovat stav sacieho sitka cerpadla, samotne cerpadlo, poistneho ventilu (uz som sa stretol stym ze sa ten ventil povolil), skontroluj prechdku medzi tym vekom a skrhou rozvodovky (je to taka kratucka rurka s dvoma gumenymi O-kruzkami). Po demontazi toho veka to vypada takto niejak: Obrázek

Pilař Domes

#3 Nový příspěvek od Pilař Domes »

Měl jsem podobný problém. Pokud máš hliníkovou zatku ze spodu víka čerpadla kde je sítko ne jak na foto tak bez toho aby si musel vypustit olej to vysroubuj a mrkni jestli není obaleny bordelem jako u mě po té hydraulika fungovala dobře.

pavel sk

#4 Nový příspěvek od pavel sk »

Pokial tam ma u novsi typ veka (72XX a vssie), tak ANO 8) . To sa da cistit s vonku bez vypustania oleja magnetovy valcek+ sitko. To je vlastne ta udrzba. U starsieho modelu ako je 70XX a nizsie sa musi demontovat cele veko.

Lubošmar

#5 Nový příspěvek od Lubošmar »

Víko s čerpadlem mám sundané.. Fitr u čerpadla byl čistý, tak tím to asi nebude... Nějaké nápady proč to nefunguje??

JakubG

#6 Nový příspěvek od JakubG »

Ako je na tom poistný ventil čerpadla? Nie je zaseknutý/pootvorený?

pavel sk

#7 Nový příspěvek od pavel sk »

Ked je saci filter cisty tak postupuj dalej. Pozri stav cerpadla, tesnost spojov (spojovacia rurka, holendre tesniace kruzky, stav gumenych O-kruzkov), stav poistneho ventilu. Cerpadlo ak pretocis lahko prstami bez odporu, tak je suce na vymenu.

Lubošmar

#8 Nový příspěvek od Lubošmar »

Děkuji za rady, byl špatný pojistný ventil, dal se nový +ty dva O-kroužky a maká to... Ještě jednou Díky..

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“