Zetor 4011 - výměna - oprava brzd

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: Zetor 4011 - výměna - oprava brzd

#46 Nový příspěvek od pavel sk »

:D 8) Musim ju aj ja niekde strihnut a budem aj ja mat 8) :smich: Nastastie doma brzdy a stym veci spojene casto nerobim :) :friends:

drpepa

#47 Nový příspěvek od drpepa »

tak portal se podařil nasadit, musel jsem mít zašlápnutou uzávěrku. Tímto díky! :)

lukisek 099

#48 Nový příspěvek od lukisek 099 »

toje dobře že to máš v kupě 8)

drpepa

#49 Nový příspěvek od drpepa »

zdravím vás pánové, chtěl jsem se zeptat. Vyměnil jsem brzdy a stále se mi zdá že pedál jde hodně ztuha. Dnes jsem zjistil, že to dělá "váleček" který tlačí na vzduch. ventil, který vede nejspíše do vlečky. Po odpojení toho válce mi to jde lehce jak v autě.
Je to normální, nebo to mám někde zatuhlé?

pavel sk

#50 Nový příspěvek od pavel sk »

Daj foto. Asi mas na mysli pruzny element pre ovladanie brzdica vzduchotlakych brzd privesu. Ono to treba nastavit. Nemoze to byt volne ale ani zase moc pritiahnute.

drpepa

#51 Nový příspěvek od drpepa »

ano, to je on http://joeforestpay.rajce.idnes.cz/pole ... 180722.jpg . Když ho nemám zapojený tak mi jdou brzdy lehce, ale s ním je to strašně tuhé..

pavel sk

#52 Nový příspěvek od pavel sk »

Skus donho strieknut WD-čko alebo aspon olej. Ono v nom je silna pruzina a zaroven to moze byt plne bordelu. Ked stlacas pedal, tak sa musi ten pruzny clanok skor stlacit a potom potiahnut supatko brzdica. Chodi ti to v tom ventile??? Ono to musi klast odpor a pedal je tvrdsi ale neni to nic hrozne. Je mozne ze to mas OK ale potrebujes silnesie nohy :smich: . Takto od klavesnice je to tazko riesit co ide tazko alebo lahko. U tychto traktorov treba disponovat aj silou v rukach a nohach. Neni to osobak :smich: :friends:
Naposledy upravil(a) pavel sk dne pát pro 16, 2016 9:09 pm, celkem upraveno 1 x.

drpepa

#53 Nový příspěvek od drpepa »

já to zítra zkusím promazat, ale abych pravdu řekl, nemám ani brzděnou vlečku, tak to v horším případě odpojím :)

pavel sk

#54 Nový příspěvek od pavel sk »

Skust ten rpuzny element demontovat, ak sa da rozozbrat tak ho rozober vycisti a premaz. Na zveraku ho skus rozchodit. To iste urob aj stym ventilom.

Krcaka1

#55 Nový příspěvek od Krcaka1 »

drpepa píše:zdravím vás pánové, chtěl jsem se zeptat. Vyměnil jsem brzdy a stále se mi zdá že pedál jde hodně ztuha. Dnes jsem zjistil, že to dělá "váleček" který tlačí na vzduch. ventil, který vede nejspíše do vlečky. Po odpojení toho válce mi to jde lehce jak v autě.
Je to normální, nebo to mám někde zatuhlé?
Když odpojíš onen váleček od brzdového ventilu na vlečku , jak velkou máš dráhu pedálu než jde natvrdo? 1/2 zdvihu pedálu?

maruten1707

#56 Nový příspěvek od maruten1707 »

Skúsim sa pripojiť k debate.... ja som na 4011 asi cca 1,5 roka dozadu, menil som obloženie za nové+brzd valček nový,po skladaní mi obloženie nechcelo vojsť do bubna asi 1,5mm po obvode pretrčalo tak som ho stlačil (piestiky) dovnútra aby vošlo obloženie do bubna, traktor na tej strane slabo brzdí celú dobu,skúšal som aj nahrievať na smerovej brzde ale nepomáhalo velmi.
Bola chyba to stlačenie piestikov dovnútra? Lebo ako som čítal majú v sebe samostavy? Druhá strana nerobená brzdí dobre ,flekuje, takže hlavný brzdový valec by to nemal byť....stáva sa niekomu že po oprave brzd slabo brzdia?

maruten1707

#57 Nový příspěvek od maruten1707 »

má s tými paknami pri skladaní podbný problém? môže sa valček maličko stlačiť piestikami dovnútra aby vošlo do bubna???

pavel sk

#58 Nový příspěvek od pavel sk »

Stlacit kus môzez. Na piestikoch su take rozrezane prstence a tie sluzia ako samostavy. Väcsinou ked menim pakne tak s nimi aj nove valceky a tie su stlacene. Uz sa mi to davno vypomstilo ze som musel po troch tyzdnoch opät zhadzovat portal kvoli tecucemu valceku. Tie valceky zase tak vela nestoja.

maruten1707

#59 Nový příspěvek od maruten1707 »

No práve že ja som menil aj obloženie nové a aj nový valček(zn. fragokov) a odvtedy to hned od výmeny slabo brzdí, aj po viacnásobnom odvzdušnení.Mohol sa tam dostať olej cez gufero poloosi,lebo portál som vsúval dosť s problémami....alebo tým žeby obloženie nedosadalo celou plochou a zato to jednoducho nebrzí? už som od niekoho počul že po výmene brzd slabo brzdia? nevie mi s tým niekto poradiť. Lebo ak by som chcel znovu zhodiť portál aby som nebol natom ako pred cca 1,5 rokom ked som brzdy menil. Dakujem

pavel sk

#60 Nový příspěvek od pavel sk »

Je mozne ze si strhol pruzinku gufera diferencialu ked si pasoval portal dnu ale to by ti skor tiekol olej po bubne s vonku a zamastilo by ti skor rucnu brzdu. Cez horne otvory ked kuknes je pas a bubon suchy??? Odvzdusnoval si kazdu stranu zvlast? Ty tam mas este kvapalinovy prepinac brzd. Je v poriadku? Brzdi ti to slabo alebo vôbec? Nove brzdy hned naplno nebrzdia a musia si sadnut a zadrat sa.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“