Už ti to tu napísal chobotek, že vysúvanie nejde tak, ako si písal. Do piestov ide rovnaký tlak, ale kedže najhrubší článok vyvinie najväčšiu silu, resp pri prekonaní daného odporu potrebuje nižší tlak ako tenší, takže prvý článok vyjde v záťaži vždy najhrubší.Domofarm píše:No ale tak keď ideš vyklápať tak ako prvá sa ti vysúva prvá sekcia s najmenšou plochou a kde je vnútorný priemer piestnice 60mm je to postupne s odstupňovaním po 20 a to 60-80-100-120-140 a najväčšia váha je hned na začiatku ako sa začne dvíhať korba a čím viac sa zvyšuje uhol a zosypuje z korby tak váha klesá a teda kým sa vysunie piata sekcia tak už tá váha je niekoľko násobne menšia ako keď bola na začiatku samotného zdvíhania.
Vieš čo by ma zaujímalo ako je potom poriešené a čo sú tie ručné hydraulické zdviháky, však to nemá ani priemer poriadny, váži 30kg celý zdvihák a udávajú nosnosť až 50t a to ešte len takým ručným kyvkaním páky dosiahneš na výstupe takú enormnú zdvihovú silu, však čerpadlo by malo byť podstatne výkonnejšie aj čo sa týka tlaku nielek prietoku že ide rýchlejšie. alebo ako to je vlastne?
Čo sa týka zdviháku, tak nevidím problém v tom, že vyvinieš rukou väčší tlak ako čerpadlo. Zober si napr. skúšačku na trysky, tlakuješ rukou aj cez 200Atm, skús takúto hodnotu dostať zo zetoráckeho čerpadla. Keď som skúšal rozchodiť brzdové valce na traktore, tak som tam dal provizórne palivovú hadičku s povoleným tlakom 20Atm a roztrhlo ju bez toho, aby som skákal po pedáli.
Prietok na silu nemá vplyv(pokiaľ nikde nie sú enormné netesnosti), aj čerpadlo s prietokom 2-3l/min dokáže vyklopiť Tatru(kde je čerpadlo s prietokom cca 100l/min), pokiaľ dodáva rovnaký tlak, len to proste bude trvať omnoho dlhšie.
Poškodenia piestu Zetorom by som sa nebál. Čerpadlo na T148 malo menovitý tlak 160Atm, maximálny až 190 a pochybujem, že by mailer nepredimenzovali.