Moje 7045

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Franta GRR

Moje 7045

#1 Nový příspěvek od Franta GRR »

Jsem tu novy, tak predstavim myho Zetora.
Prave na nem delam kompletni GO plus tam budu pridavat jeden rozvadec na predni radlici, vzadu mam v ramenech zdvihaci zarizeni (desta), byl to traktor po zednicich takze byl dosti dodelanej
Přílohy
Zetor 7045 pred renovaci.jpg

houmr

Re: Moje 7045

#2 Nový příspěvek od houmr »

Dobrý základ pro Go co s traktorem děláš že máš zvedací zařízení a chystáš radlici

Franta GRR

#3 Nový příspěvek od Franta GRR »

tak jsem trochu poposel
Přílohy
PC031831.JPG
PC031832.JPG
PC031834.JPG
zdvihaci zarizeni.JPG
zetor 7045 pred renovaci.JPG

Franta GRR

#4 Nový příspěvek od Franta GRR »

houmr píše:Dobrý základ pro Go co s traktorem děláš že máš zvedací zařízení a chystáš radlici
Traktor mam uz asi 6 let, pouzivame ho jako Destu tam kde normalni desta neujede, na tahani a tlaceni nakladaku atd. sem tam na poli ale jen s podryvakem, ted jak bude i radlice tak to bude velkej pomocnik na rozhrnovani sterku.
Proste pomocnik na vsechno. 8)

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od zetor tomas »

Pěkně pokračuješ 8) ...Jinak dobrá sedačka :D :D
Zetor 5945 a Zetor 6711

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od brigadnik »

je peknej, me se libi vic zetory, na kterych je videt ze makaj nez lestenky. Ty sice taky makaj, ale, jak bych to rekl, nikdy ne nadoraz, protoze se majitel boji:-D ja nejradsi jezdim s traktorem, s kterým se nemusim bát, že ho někde škrábnu:) ale zase jsem vždycky se snažil v rámci možností všechno si opravit pravda

Franta GRR

#7 Nový příspěvek od Franta GRR »

brigadnik píše:je peknej, me se libi vic zetory, na kterych je videt ze makaj nez lestenky. Ty sice taky makaj, ale, jak bych to rekl, nikdy ne nadoraz, protoze se majitel boji:-D ja nejradsi jezdim s traktorem, s kterým se nemusim bát, že ho někde škrábnu:) ale zase jsem vždycky se snažil v rámci možností všechno si opravit pravda
s tim plne souhlasim 6 let se s timto jezdilo, bez masleni, sice GO motoru jsem delal asi pred trema rokama, ale az ted jsem si rikal ze je na case aby se dal trochu do kupy, nemel jsem tam skla prselo tam takze zateklo vsechno pod tapecirunk, jedny dvere byly po zednicku (klika ze dveri z baraku:) a z 69 ky. Takze tahle oprava bude zase na par desetileti :)

Franta GRR

#8 Nový příspěvek od Franta GRR »

zetor tomas píše:Pěkně pokračuješ 8) ...Jinak dobrá sedačka :D :D
Vis jak jel jsem to vapkovat vsechno jsem sundal z kabiny protoze podlahy zespodu byly napity olejem, tak jsem musel na necem sedet :)

PetrP

#9 Nový příspěvek od PetrP »

Paráda, konečně taky nějaká 7045, těch tu na foru nějak moc není. Mně nevadí, když je traktor trochu někde ťuklej, třeba pomačkaný přední či konce zadních blatníků...ale takový ty stroje, co maj doničený i kapotáže, střechy, dveře atd. to moc nemusím. Pokud to je lesák nebo traktor potřebuje denně skrze živnost, tak to chápu, ale když to má nějakej soukromník, na nějaký menší hospodaření (trocha brambor pro sebe a prase, řepu králikum) a sem tam do lesa pro dříví, no nevím, něco to podle mě o člověk vypovídá. Hlavně pokud ho koupí v pěkným stavu a za pár let je z něj troska, neřeknu, když ho tak koupí a třeba nemá zbytečný finance nato, aby ho zkrášloval.
Z4011 + Z6945

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#10 Nový příspěvek od brigadnik »

nojo já jsem asi ovlivněnej tím, že tady u nás se jezdí ve chmelnicích a tam, ať se na mě nikdo nezlobí, dostávaj ty traktory hrozně na prdel:-D Sám vím z vlastní zkušenosti, že když nás vyhnali v létě do postřiků chmele po bouřce tak prostě ať se člověk snažil jak chtěl, tak nějak se z těch kotev vymotat musel:) A červenka+bláto to jsou jatka.)

PetrP

#11 Nový příspěvek od PetrP »

jj to chápu, že to bez šrámu nejde. My tady chmel nemáme a mám pocit, že jsem ho snad ještě ani v ruce nedržel :) Chmelnici jsem viděl jednou a to z hodně z dálky.

Já jsem asi ovlivněnej zase tím, že otec s dědou dělali v JZD tady u nás přímo a pač byli jen 2 traktoristi, tak jsem byl od mala zvyklej, že ty traktory byly furt pěkný, sice stárly a sem tam nějakej malej šrám přibyl, ale nic hroznýho. Pak to tu krachlo, děda šel do důchodu a otec do teď dělá už ve velkým družstvu, kde krom novejch JD, Fendů atd. jsou ty Zetory téměř z 60-70% vraky, se kterejma nikdo nechce jezdit. Ale vesměs si zato několik chlapů může samo, pač údržba žádná a jezděj s tím jak tupci, bez trocha citu. A v okolí fakt pěknejch Zetorů je strašně málo, možná proto rád vidím hezky opravenej Zetor, hlavně něco s předkem :)
Z4011 + Z6945

Franta GRR

#12 Nový příspěvek od Franta GRR »

tak tady je predni nastavba, jeste je potreba povarit a nastrikat
Přílohy
PC041855.JPG

PetrP

#13 Nový příspěvek od PetrP »

Pěkný, už se těším, až to bude na traktoru, vše v laku atd. :) Jen se zeptám, jak máš na fotce to zdvihací zařízení, máme doma podobný, myslím z trafery, ale ještě nám chybí dodělat upevnění do šavlí a na 3.bod. Kolik s tím zvedneš, aniž by se traktor začal zvedat? Nebo při manipulaci s tím, dopředu dáváš závaží co se vejde? Na fotce právě žádný závaží nevidím :)
Z4011 + Z6945

Franta GRR

#14 Nový příspěvek od Franta GRR »

Na traktoru nikdy zavazi nebylo, ale zvednu s tim zhruba 800 kg aby se nezvedal predek, ale zvedam i 1,5 tuny potom pouzivam na zataceni nozni rozdeleni brzdy.
Jinak je to v klasickych ramenech ale treti bod tam neni misto toho tam jsou dve pistnice, pomoci kterych se naklapi cele zdvih.zarizeni.

PetrP

#15 Nový příspěvek od PetrP »

Díky :) já právě na fotce vidím jednu pístnici, tak jsem si myslel, že je místo třetího bodu, ale logicky vzato, ty 2 jsou lepší, kdoví, jak by to jedna zvládala, ono je to samo o sobě dost těžký + náklad...

a co teď děláš na traktoru? Pokračuješ ještě na estetice, nebo jsi to poskládal a zbytek až bude teplej?
Z4011 + Z6945

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5011-7045“