Fífi Zetor 7011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
lukisek 099

Re: Fífi Zetor 7011

#1111 Nový příspěvek od lukisek 099 »

u nás na severu moravy se taky neoře nebo-li náš podnik, vedoucí nám to tady už vysvětloval že by se na podzim orat nesmělo pouze pokud dotoho zaseješ ozim... jinak ne udajně příkaz z eu... ze vítr odfukuje pryč pudu, což se třeba ukazuje když je sníh a je jakože po mrazu sucho tak ten prach letí pryč a sníh je hnědy. To dělení pozemku už tady máme z 30ha to mámě děleno na tři pozemky zelenýma pásama a seje se na každý díl jina polodina.
k té orbě nám tady většina pozemku naskákala do červených grafu nebo jak oni tomu říkaji a nejde to prostě orat teda můžeš ale jen když nato dáš hnůj nebo dotoho hned zaseješ... teď chcou koupit novou secí mašinu aby mohli set rovnou do posklizňových zbytku a prý by nato měli přejit všichni... takové mám info od vedoucího když se vrátí ze školení tak nám občas něco řekne co ti nahoře vymysleli zas za ptákoviny. nejsme velký podnik máme asi celkem cca 1500ha. a jedem živku a rostlinku máme krávy na mlíko takže dost ha. sežerou různé jeteliny jetelo trávy na senáže,siláže atd. možná že ti menší zemědělci to zas mají jinak nebo né tak přísné. Když jste zpoměli tu obnovu TTP tak to děláváme taky musí se to nahlásit jinak na podzim to zdiskujem dáme hnuj a zapodmítáme na hluboko radličkovým podmítačem na jaře to přeseješ a jedeš takto děláváme senážní louky na kterých už je nic moc trávy nebo to třeba doryjou divočáci tak že to je zbytečné nějak zachraňovat

red.bill

#1112 Nový příspěvek od red.bill »

S tou obnovou luk buďte rádi, že můžete... tady u nás(krnap) je to scifi, teda oni ti to povolí ale za takových podmínek, že se to vůbec nevyplatí dělat... hnojit louky umělým neexistuje, močůvka hnůj u toho se kroutí jak kdyby to bylo kdo ví co... postupně na těch loukách roste čim dál větší prd, pamatuju, že když se sušilo seno řádek si sotva překročil a teď jsi rád když je aspoň po kotníky...

jojo7011

#1113 Nový příspěvek od jojo7011 »

Nasi dedovia orali a podu nic im neodfuklo. Cele to regenerativne hospodarstvo je len za ucelom znicit urodnu podu a postavit na nej fabriky najlepsie baterkaren. Hlavne ked vidim jak sa na skoleniach o regenerativnom polnohspodarstve otrcaju kdejake nenazrane mimovladky. Ked tam vidim ze Nadacia Ekopolis a pod. hned mi svieti kontrolka.

pavel sk

#1114 Nový příspěvek od pavel sk »

Ak to takto pôjde dalej, tak u nas zarastie huštinou všetko. S orníc sa robia luky, s luk sa robia pastvy, a s pastiev lesy. Len akurat že tie lesy rastu len zo šípok, hlochu, trniek, černic a ďalšou popinavou bodavou ožinov. Mali sme tu aj sluzbarov s novou bezorebnou sejackov ktora si mala sama pripravit lôzko. Ked s nou prisli chlapy siat, tak sa buchali po hrudi ze tou sejackou zaseju aj do skaly. Zasiali. Cca. 5 hektarov a fajront odysli s ovysnutymy ušami a dolamanou sejackou ktora mohla ist do generalky alebo do šrotu :vysmech: U nas mame väcsinu poli na ktorych uz ornoca neni. Prevraciame len kamene a hlušinu.

pavel sk

#1115 Nový příspěvek od pavel sk »

jojo7011: 8) Tak je 8) . Orie sa od praveku ci staroveku a neodfukovalo nikomu pôdu. Orba bola, je a bude furt zaklad obrabania pôdy. Je to len likvidacia aj tej štipky polnohospodarstva co este je. Som zvedavy co bude za takych 35 - 45 rokov ked nebude co žrať. Podla toho ako sa tento svet vyvija, tak to globalne nedopadne dobre. Stretnut osobne tych co to tam niekde vysoko v hajzloch vymyslaju. Stacilo by mi na nich 5minut, a ak si švihnem tak aj tri minuty. Aby som ich neoberal o ich drahocenny čas ...

red.bill

#1116 Nový příspěvek od red.bill »

Ono se před sto lety oraly kusy o 100+ha? Nebo to byly políčka o pár árech? Taky se oralo povrstevnici ale z kopce a poslední brázda se nosila nahoru atd... tehdy byl jen hnůj, žádný umělý hnojiva jako dnes, to nejde srovnávat... Hele Pavle a když teda na těch polích tu ornici už nemáte, kam se poděla když vodní a vzdušná eroze je výmysl EU? Tohle všechno jsou důsledky těch velkých lánů z minulosti... větší problém je, že je to ode zdi ke zdi... zatím co komunista všechno rozoral, tak teď je to v opačným gardu a úplně stejně debilně jako za toho komunisty... tehdy se tady umělým hnojivem hnojily i pastviny... teď je to tak max. 8-9t/rok a to ještě jen orná... bejvalo kolem 40ha obilí ale od tý doby co se musí blbnout s ozimem a hrachem se dělá jen asi 20ha obilí... za komunisty to bejvalo přes 90ha a to kolikrát ani nedal hnůj na všechny pozemky a střídání plodin taky ne vždy vyšlo, prostě se muselo jet nadoraz za každou cenu...

pavel sk

#1117 Nový příspěvek od pavel sk »

Tie parcely nikdy nemali ornicu. Su vo svahu a aj tie svahy su s casti vytvorene umelo po banskej cinnosti s rokov 1430-1800. U nas rovinami kde sa ornica udrzi nedisponujeme. Hold hory.

Fífa

#1118 Nový příspěvek od Fífa »

Tak louka pohnojena a zorána, v jednom místě je velký svah,tam jsem musel zapnout i uzávěrky :)
Tak pro letošek na polích hotovo :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Když traktor tak Zetor.............http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=60320

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1119 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Parádní fotky a supr práce 8) :rally: Jak jsi spokojený s opravou 16245 od pana opraváře? Vše tedy cajk? Nějaké úniky se někde ukázali? Dík :friends:

Fífa

#1120 Nový příspěvek od Fífa »

Čau děkuji Michale :friends: hele traktor šlape, všechno chodí jak má, úniky no někde od toho víka hydrauliky a teď se objevuje nový z reduktoru.
Když traktor tak Zetor.............http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 36&t=60320

Přemo

#1121 Nový příspěvek od Přemo »

Prostě Crystal no :D to kdyby někde neteklo by nebylo ono,..
Já myslím že pavel SK by otom napsal esej,.
A zame crystal taki nejde úplně utěsnit, hlavně teda mezi skříň :D ,, neříkám že teče,ale rosi hned pp složení :D
Ještě sem zvědavý cose ub160 objevi až se rozdycha
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

pavel sk

#1122 Nový příspěvek od pavel sk »

Už ste niekto niekedy vydeli skorodovany podvozok Krištala ????? Ja este nie :D :D :D :smich: :smich: :smich: :D :D :D

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#1123 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

:red: :red: už mlčím :co?: Ja jsem na úniky olejů magor :typek: :vysmech: furt to přetěsnuju někde, ale jak říkáte je to velmi složité no. A to já s tím hovno najedu :smich: Ale zase si říkám že to je fakt minimum, to jak to z toho všude teklo když jsem to přivez.....to ted je to pohoda 8)
To bylo dobrý když jsem jí vezl domů bylo to cca 90 km takže se trochu ohřála :vysmech: A jak to bylo za ty roky nemité a všude na převodovce a zadku nánosi bláta,šmíru a bordelu tak jak se to ohřalo všechno šlo do kabiny. Jako v kabině to nebylo v tu chvili nějak extra cítit že by se tam nedalo být. Ale potom večer jsem ty monterky dal doma do chodby. A to bylo ráno....půl baráku tím normálně zamořenýho :typek: žena ta mě dala :D :vysmech:

Fífa

#1124 Nový příspěvek od Fífa »

Přemo: Jak píšeš crystal to už mít lepší asi nebude :smich: v jaké jsi vůbec fázi se 160 ? a jak ti dopadlo to oko na rozmetadle?
pavel sk: Ty jsi to vystihnul :smich: :smich:
Michal: Hele Michale já to měl uplně stejně jako ty, když jsme to dovezli tak z toho taky kapalo na pár místech, né nějak kriticky, ale srala mě každá kapka a taky sem to pořád hrotil, ale už jsem z toho vyléčenej když pod tím není louž oleje a je to vážně sem tam kapka tak to prostě neřeším
Musís ho vzít někde do tahu když traktor stojí, tak to není dobrý, náš se teď při tom orání na tý louce v tom kopci pěkně zapotil ze začátku jsem myslel že to ani tím 6 radličným nepůjde zorat, nebylo to tak 40 let orané, ale teda mile mě crystálek překvapil :)

Obrázek

Fífa

#1125 Nový příspěvek od Fífa »

Tak tohle je v práci naše šlapka :smich: úklid před zimou :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5011-7045“