Staníkův trhlej 6945
Moderátor: Lukashil
Staníkův trhlej 6945
Tak zkouším založit svoje vlákno.Budu sem dávat pokud možno pravidelně svoje fotky a postřehy z opravy traktoru Zetor 6945 kterej jsem koupil ve stavu jaký jste zde už viděli.
Takhle je tržená spojková skříň-několik kamarádů mi řeklo že pokud nejezdím v lese,nebo s tím čelákem tak by to moc neřešili?
Jinak video s fotkama z opravy je v sekci: Videa našich strojů
Takhle je tržená spojková skříň-několik kamarádů mi řeklo že pokud nejezdím v lese,nebo s tím čelákem tak by to moc neřešili?
Jinak video s fotkama z opravy je v sekci: Videa našich strojů
Naposledy upravil(a) staník dne ned kvě 15, 2011 11:21 am, celkem upraveno 1 x.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- Casser X
Re: Staníkův trhlej traktor
Pĕkný název vlákna
Myslím, že by to mĕlo jít svařit.
Myslím, že by to mĕlo jít svařit.
Dík Vařit bych to chtěl ale "vařič" jde do nemocnice na operaci tak až pak Nešlo by sem přešoupnout to z vlákna 6945??Dneska šla přední náprava na opískování-radši dřív aď se při obravě jen tak očistí a pak stříkne.
Dílna je dílna
Zkus ten dotaz dat do technickych problemu Zetor. Tam by si to mohlo precist vic lidi.
Osobne nevim jak se svaruji tyto odlitky.
Osobne nevim jak se svaruji tyto odlitky.
To mně udělá kamarád. Jinak blok jsem vybral a už je venku na hromadě-až bude lepší cena jde do šrotu.
Dílna je dílna
K tomu vlaknu len tolkostaník píše:Dík Vařit bych to chtěl ale "vařič" jde do nemocnice na operaci tak až pak Nešlo by sem přešoupnout to z vlákna 6945??Dneska šla přední náprava na opískování-radši dřív aď se při obravě jen tak očistí a pak stříkne.
Dnes sa da vsetko zavarit od jahod az po prevodovku , len musis vediet,co to je za mat. a pouzit spravnu elektrodu? Inac,ak chces mat istotu,tak pri montazi mozes pouzit skrutky s vyssou pevnostou (10.9 alebo 12).A este jedna vec,ked si rozpajal agregat s prevodovkou,mal si tam 2 rozperne trubky?
Tak sem se šel podívat a je tam jen jedna,ta na straně která je neprasklá-myslíš že to mělo vliv?
Dílna je dílna
Skor si myslim,ze tie trubky by mali zaistit spravnu polohu agregatu voci prevodovke,ako plnit funkciu capov.Ja som ich tam nemal od kedy sa kupil traktor a to sa kazdy rok v lese naskakal kolko donho voslo,ani susedova koza za plotom a nestalo sa nic.No teraz uz som ich tam dal.Nedavno som videl druzstevny traktor 7745, ktory mal povolene sktrutky po celom obvode a dole bola medzera cca. 3 mm a nezdalo sa mi, ze by trubky to nejak drzali.Ked som sa sofera spytal,ci by nebolo to dobre dotiahnut,tak mi povedal,ze ked sa to zlomi,tak dostane iny traktor .staník píše:Tak sem se šel podívat a je tam jen jedna,ta na straně která je neprasklá-myslíš že to mělo vliv?
Neviem aky je rozdiel v cenach tych skrutiek s vyssou pevnostou,pokial nie velmi velmi,tak skus pre istotu tam dat min. 10.9.
Tak dneska jsme trochu utráceli.Dovezli jsme věci na GO motoru a na přední nápravu.Taky brzdové válečky,pumpy,pakny,pásy a spoustu dalších věcí.Schází ale ještě spousta dalších věcí,některé,jako třeba dečka se už asi těžko seženou.Nevíte někdo o nějakém traktorvrakovišti abych nemusel kupovat všechno úplně nové??
Dílna je dílna
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
jkolik si za to dal?? ja bych hadal podle materialu tak 20 000 a to se este drzim pri zemi si myslim, ptz nas enem go napravy v dilech prisla na 10 000 +dalsi veci do prevodovky diferaku a bez motora ten nas este cekastaník píše:Tak dneska jsme trochu utráceli.Dovezli jsme věci na GO motoru a na přední nápravu.Taky brzdové válečky,pumpy,pakny,pásy a spoustu dalších věcí.Schází ale ještě spousta dalších věcí,některé,jako třeba dečka se už asi těžko seženou.Nevíte někdo o nějakém traktorvrakovišti abych nemusel kupovat všechno úplně nové??
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
No já jsem si nechal otevřenej účet v kooperáku takže to zatím nevím.Věci na motor jsem zatím nespočítal ale bude to skoro desítka hlavy už jsou udělaný od dřív a nějaký věci máme taky už delší dobu nakoupený a ceny se furt mnění takže to asi přesně nespočítám Na tu nápravu jsem zatím koupil ložiska a gufera a ty těsnící gumy k ložiskům,ostatní budu shánět až podle stavu.Včera jsme shodili portály a jedna strana-pravá -celá od oleje a levá zas rezatá a navíc myší hnízdo ,Musíme vyměnit těsnění u uzávěrky a přejít bubny.
Dílna je dílna
Tak už vím proč byla ta pravá strana celá od oleje. Někdo kdo to naposled dělal při montáži těsnění ohnul papír a zrovna na spodní straně.Tím pádem se tam tudy dostával olej ven na pás a dál do brzd.Navíc při montáži poškodil gufero.
Dílna je dílna
Staníku pak dej vědět jak jsi dopadl... Mám olámenej motor 6901 a taky půjde vařit.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Zavaří ledasco-jak tady někdo napsal,ale nesmí to bejt přes mazací kanál jak můj.Litina se podle chlapů nevybrušuje ale vysekává malým křížákem a musí se dobře vypálit olej z pórů.
Jinak jsem volal do kooperáku a je toho skoro za 7000,- a věci na motor nevím něco jsme už mněli doma a něco nám odečetli za klikovku a hlavy z toho motoru 6701
Jinak jsem volal do kooperáku a je toho skoro za 7000,- a věci na motor nevím něco jsme už mněli doma a něco nám odečetli za klikovku a hlavy z toho motoru 6701
Dílna je dílna
Já to mám bohužel vylomený na víc kusů, ale u mě zase nebude ten motor mít nosnou funkci jak u traktoru... u mě bude uloženej v rámu a bude držet i vepředu, takže to nebude tak namáhaný.staník píše:Zavaří ledasco-jak tady někdo napsal,ale nesmí to bejt přes mazací kanál jak můj.Litina se podle chlapů nevybrušuje ale vysekává malým křížákem a musí se dobře vypálit olej z pórů.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA