Zetor 4011 by FLD
Moderátor: Lukashil
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
Zetor 4011 by FLD
ahojte,
tak predstavujem svoj dalsii traktor, Zetor 4011 s 55 motorom. traktor som kupil pred rokom (jesen 2016), predchadzajuci majitel ho mal dva roky a nic natom nerobil, prednim majitel urobil prevodovku, portale, brzdy, hydrauliku, teda cely zadok, medzitým si kupil zetor 5511 tak tuto 40 pustil. chcel som si kupit 4011 ked dokoncim supre, ale bolo to u susedov, tak som ho zobral.
ked dokoncim supra 35, tak by som sa chcel pustit do tejto 40, motor treba prevlozkovat, opravit kapotu a napravu, cele to hodit do laku, pojde modra a na skelet zlata.
je ktomu uzka hranata kabina, nove predne blatniky a nove svetla.
zatial som si zohnal zadne nove blatniky, zadne zavazia, novu nadrz a novu spojku ( pritlacny kotuc + patky ), este mi chybaju predne kolesa 18, spodne tiahlo a obla kabina + ram.
kedze je to 55 motor, tak uvazujem, ze dam hlavy a potrubia zo 40, aby to aspon pripominalo 4011. blok je zvarany za cerpadlom, ale uz je problem zohnat dobry blok na 4011 tak by som blok nechal tento.
cely skelet bol ocisteny do ziveho a uz to chytilo lisku, za tri roky pod plachtou ( 2 roky u predchadzajuceho, rok u mna )
dnes som ho konecne zaparkoval do sopy, kde bude cakat ked pride jeho cas ... ked bude nieco nového, pochvalim sa ...
tak predstavujem svoj dalsii traktor, Zetor 4011 s 55 motorom. traktor som kupil pred rokom (jesen 2016), predchadzajuci majitel ho mal dva roky a nic natom nerobil, prednim majitel urobil prevodovku, portale, brzdy, hydrauliku, teda cely zadok, medzitým si kupil zetor 5511 tak tuto 40 pustil. chcel som si kupit 4011 ked dokoncim supre, ale bolo to u susedov, tak som ho zobral.
ked dokoncim supra 35, tak by som sa chcel pustit do tejto 40, motor treba prevlozkovat, opravit kapotu a napravu, cele to hodit do laku, pojde modra a na skelet zlata.
je ktomu uzka hranata kabina, nove predne blatniky a nove svetla.
zatial som si zohnal zadne nove blatniky, zadne zavazia, novu nadrz a novu spojku ( pritlacny kotuc + patky ), este mi chybaju predne kolesa 18, spodne tiahlo a obla kabina + ram.
kedze je to 55 motor, tak uvazujem, ze dam hlavy a potrubia zo 40, aby to aspon pripominalo 4011. blok je zvarany za cerpadlom, ale uz je problem zohnat dobry blok na 4011 tak by som blok nechal tento.
cely skelet bol ocisteny do ziveho a uz to chytilo lisku, za tri roky pod plachtou ( 2 roky u predchadzajuceho, rok u mna )
dnes som ho konecne zaparkoval do sopy, kde bude cakat ked pride jeho cas ... ked bude nieco nového, pochvalim sa ...
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Re: Zetor 4011 by FLD
Pekný major...ale čaká ťa veľa roboty
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Vlítni na to, nasyp do toho poslední kačku a pověs nám tady fotky .
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
ahojte,
mam nieco nového na 40.
nove este povodne oblozenia do zasoby a nasavacia priruba, tiez este nepouzita.
moja poistna skrinka, tiez povodna ... pokusim sa niekedy zaformovat ...
mam nieco nového na 40.
nove este povodne oblozenia do zasoby a nasavacia priruba, tiez este nepouzita.
moja poistna skrinka, tiez povodna ... pokusim sa niekedy zaformovat ...
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
zdravim,
priprava na GO, zohnal som este komunisticke nove vlozky, vrtanie 95,
tiez zhanam hlavy pre 4011, ak sa niekto chce zbavit, tak prosim dajte vediet.
priprava na GO, zohnal som este komunisticke nove vlozky, vrtanie 95,
tiez zhanam hlavy pre 4011, ak sa niekto chce zbavit, tak prosim dajte vediet.
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
tak pokus o zaformovanie krytu poistiek
prehnuta krytka je cca 1-1,3mm, tak som zatial zvolil postup kopirovania prehnutej casti, material epoxid + 2 vrtsvy sklennej tkaniny.
zajtra odlepim a pripravim pre lepenie na rovnu podložku.
zadne origo svetla, budem sa pokusat o vyrobu, toto ale bude dlhodoby projekt, mozno stoho ani nic nebude.
zatial je obal v zlievarni, pripravuje sa forma. sklicka, tu je problem s výrobou, oslovene firmy sa toho nechytaju, oslovim dalsie.
este nejake nakupy
prehnuta krytka je cca 1-1,3mm, tak som zatial zvolil postup kopirovania prehnutej casti, material epoxid + 2 vrtsvy sklennej tkaniny.
zajtra odlepim a pripravim pre lepenie na rovnu podložku.
zadne origo svetla, budem sa pokusat o vyrobu, toto ale bude dlhodoby projekt, mozno stoho ani nic nebude.
zatial je obal v zlievarni, pripravuje sa forma. sklicka, tu je problem s výrobou, oslovene firmy sa toho nechytaju, oslovim dalsie.
este nejake nakupy
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
s těma zadníma světlama by to chtělo si půjčit 3D scanner (byl jsem na prezentaci a byl jsem nadšen )
a pak vytisknout na 3D tiskárně. Dovnitř by se přidala trocha tloušťky (nebo žebírka) navíc, aby to ten plast (namísto hliníku) unesl.
Ale dělat to komerčně by to stejně nemělo smysl, tu pixlu by to pak tisklo několik hodin...
a pak vytisknout na 3D tiskárně. Dovnitř by se přidala trocha tloušťky (nebo žebírka) navíc, aby to ten plast (namísto hliníku) unesl.
Ale dělat to komerčně by to stejně nemělo smysl, tu pixlu by to pak tisklo několik hodin...
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
zatial uvidim ako to dopadne s hlinikom, kvalitou aj cenou.
druha moznost je formovanie a vyroba z laminatu, vsak budem priebezne informovat.
druha moznost je formovanie a vyroba z laminatu, vsak budem priebezne informovat.
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
tak na krytke postupujem celkom pruzne.
kopirovanie pôvodného krytu, 2x vrstva sklolaminat
nalepene na rovnej podlozke, otvorenie a mierne brusenie nerovnosti, obnovene niektore ciary
dokoncenie bokov
vylievanie a hotovy kus kopyta, ktory sa teraz bude este upravovat, boky, bublinky, radius atd...
teraz bude nasledovat formovanie vrchnej casti krytky, spojim to aj s formovanim sklicka na svetla.
kopirovanie pôvodného krytu, 2x vrstva sklolaminat
nalepene na rovnej podlozke, otvorenie a mierne brusenie nerovnosti, obnovene niektore ciary
dokoncenie bokov
vylievanie a hotovy kus kopyta, ktory sa teraz bude este upravovat, boky, bublinky, radius atd...
teraz bude nasledovat formovanie vrchnej casti krytky, spojim to aj s formovanim sklicka na svetla.
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
tak konecne som zaformoval vrchnu cast krytky pred par dnami, uz to mam aj rozobrate a idem na vnutornu cast krytky.
kopyto a samotne formovanie ...
kopyto a samotne formovanie ...
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Chlape, ty sa nezdáš. Pekna praca Skoda ze take vička s emblemami uz 69XX nemala. Hned by som jedno kupil
- FLD
- Kontaktovat uživatele:
tak prve skusobne kusy, este musim zohnat tesnenie a sroby, ktore budem zalievat do formy, aby bola hlavicka na srobe podla origo.
Zetor 35 Super
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011
Zetor 42 Super
Zetor 50 Super
Zetor 4011