Zetor 3011 ze Šumavy

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Alane

Zetor 3011 ze Šumavy

#1 Nový příspěvek od Alane »

Tohohle zetůrka sem koupil asi před dvouma rokama v dezolatním stavu,potom co kleknul motor uděla se go brzd,motoru a trochu laku. Máme ho na takový postrky kolem baráku a občas tahá štěpkovač.
3011 a hanomag.jpg
3011 a hanomag 2.jpg
3011 a hanomag 3.jpg
Hlavně mě nekamenujte že má za sebou takovej vlek,jenom ho popotahovala než dorazil New Holand ts135a

Krcaka1

Re: Zetor 3011 ze Šumavy

#2 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Pěknej kocourek a tu 9 tunku určitě zmákne taky :) Spíše by mě zajímal ten štěpkovač? Jaký to máš typ a co tomu říká ta Z3011??

Alane

#3 Nový příspěvek od Alane »

Tak štěpkovač je kopie bystroň.Máme ho od maníka z moravy a vyšel asi na 28 tis. Traktor to zvládá celkem dobře ale neni problém ho tim udusit, jak tam dáš něco většího než 8cm tak rychle padaj otáčky motoru. Většinou to ale ustřihne pojistku na náhonu.
těpkovač.jpg
těpkovač 2.jpg
Omluvte kvalitu foceno mobilem.

Krcaka1

#4 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Alane píše:Tak štěpkovač je kopie bystroň.Máme ho od maníka z moravy a vyšel asi na 28 tis. Traktor to zvládá celkem dobře ale neni problém ho tim udusit, jak tam dáš něco většího než 8cm tak rychle padaj otáčky motoru. Většinou to ale ustřihne pojistku na náhonu.
těpkovač.jpg
těpkovač 2.jpg
Omluvte kvalitu foceno mobilem.
Ta cena není až tak špatná, koukám po štěpkovačích a to jsou palby ty ceny. Kolik toho naštěpkuje za hodinu?? Traktor běží na plnej plyn?? Možná by nebylo špatné tam dodělat velkej setrvačník a lamelovou spojku na rozběh, ten setrvák by hodně pomáhal.

Alane

#5 Nový příspěvek od Alane »

Tak výkon je kolem 2,5m3 za hodinu a traktor běží skoro na plno. když je dost materiálu tak to celkem přibejvá 8)

Krcaka1

#6 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Alane píše:Tak výkon je kolem 2,5m3 za hodinu a traktor běží skoro na plno. když je dost materiálu tak to celkem přibejvá 8)
No, tak myslím, že budu dále nakládat příčně celé haluze na vlečku a pak krájet celou hromadu na vlečce motorovkou na potřebnou délku.
Ten štěpkovač mi příjde neefektivní, 2,5m a plnej céres.
Takhle přijedu, vypnu traktor, narovnám, stáhnu kurtnou, dojedu domů, pořežu. Výkon cca 4-5 kubíků z vlečky a náklady cca 2-5 litrů nafty, cca 1 litr benzinm, amortizace menčí jak u štěpkovače.
Nevýhody- je to pracnější tento způsob.

Alane

#7 Nový příspěvek od Alane »

Zas taková hrůza to neni až budu štěpkovat tak dam vědět kolik toho udělá. Já sem to nikdá pořádně neměřil.

stano 4011

#8 Nový příspěvek od stano 4011 »

,,nevyhody pracnejsi '',to by som ani nepovedal porezat nalozene drevo stiahnute gurtnov , je pohodicka ;urcite lepsie ako pchat kazdu vetvicku do stepkovaca ,a pocuvat ako ti traktor reve na plne gule aj bez zataze ,ja v tom stiepkovani nic nevidim ,musel by mi hodne doplatit aby som taketo cudo niekedy pouzil ja by som zan nedal ani 15 halierov ,pa pa

dratek

#9 Nový příspěvek od dratek »

Pro STANA a podobně,také jsem to tak dříve praktykoval že jsem naložit silnější větve na vozejk,dovezl domů a ještě na fůře jsem to rozřezal na špalíky,dělám to dodnes ale jen se silnějšímy průměry než je cca 6cm a co s tím ostatním?Zůstává toho slabého požehnaně,dříve jsem to bezůčelově pálil a vždy jsem každou větev stejně musel vzít do ruky tak proč jí nestrčit do štěpkovače a šetřit uhlí?Mám také šnekový štěpkovač JBL6 tovární výroby,stál 29000 a nemám traktor takže jsem ho osadil malým jedniválcovým stabyláčkem o 10hp a proto se divím že to kolegovy dusí traktor který jede na plný výkon,mě to dusí pouze větvě okolo těch 5-6cm které jsou hodně dlouhé ale na to už také znám fígl takže jsem spokojen,šetřím uhlí,v lese mám uklizeno a neriskuji že mi při pálení chytne les

stano 4011

#10 Nový příspěvek od stano 4011 »

mne tie stepkovace a drvice pripadaju ako pre nejakych kutilov co v sobotu nemaju co robit , pokial nemam pec na taketo vykurovanie tak to nema vyznam , su hrozne drahe na to aky to dava vykon ,rovnako ako lis na brikety pre stolarov stoji od 200 tis a vykon nejakych 15 kg ,zzaa hodinu , no keby som aj mal navyse 200 litrov a to nemam tak kedy sa mi to vrati ?za 200 litrov mam plynu na [pri momentalnych cenach a mojej spotrebe] na 20 rokov a bez roboty ,mozno to je skoda ale haluzinu pod 5 cm neberem ,ten les nieco aj potrebuje nie len s neho brat

dratek

#11 Nový příspěvek od dratek »

To je věc názoru a umění stroj využít,úklid pasek po těžbě za úplatu,štěpkování pro ostatní atd. a není na to potřeba 200litrů ale stačí cca40000 a stroj je to nerozbytelný a souhlasím že les něco potřebuje nechat ale to co necháváš ty to mu moc neprospěje a pokud protopíš v plynu 10000 ročně tak tojsi bourák a nemá cenu se k něčemu vyjadřovat

stano 4011

#12 Nový příspěvek od stano 4011 »

no asi som celkom nepochopil o tom bourakovi ,ale v mojom okoli stoji zimna sezona v plyne a elektrike mojich susedou na nejakych 50 000 sk priemer a mna asi na na 7 az 12 podla zimi ,tak si nemyslim ze to je vela ,,mozno sme sa neporozumeli al asi aj zalezi od typu porastu a drevini ,ze aka hmota tam nakoniec ostava ,ale haluzka pod 5,alebo 4 cm dlha 1m ,asi nejaku paseku nenarobi , ,momentalne nemam kotol ktory by zvladol vykurovanie takouto stiepkou ,mozno preto som toho nazoru a pri mojej vymere lesa 1,6 ha ,asi toez nema vyznam ,investicia do stiepkovaca a kotla ,tak pre to ten nazor

stano 4011

#13 Nový příspěvek od stano 4011 »

no stroj za 40000,neznicitelny ,tak tomu neveri ani sam vyrobca ,aj on chce po nejakej dobe predat suciatku alebo dalsiu suciastku ,apsolutne ma nejake drvice nezaujimaju ,mna sa skor tyka lis na brikety ale tie su neprimerane drahe a ceny napriek krize nejak neklasaju ,zalezi na poraste a dostupnosti terenu ,celkovo su tie investicie do vykurovania a technologie drahe ,vela ludi to riesia krbovymi vloskami popri plyne alebo elektrike ,ale ta investiicia je tiez paradna , no tato tema neptri do tohto vlakna

pirat
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od pirat »

stano 4011 píše:no asi som celkom nepochopil o tom bourakovi ,ale v mojom okoli stoji zimna sezona v plyne a elektrike mojich susedou na nejakych 50 000 sk priemer a mna asi na na 7 az 12 podla zimi ,tak si nemyslim ze to je vela ,,mozno sme sa neporozumeli al asi aj zalezi od typu porastu a drevini ,ze aka hmota tam nakoniec ostava ,ale haluzka pod 5,alebo 4 cm dlha 1m ,asi nejaku paseku nenarobi , ,momentalne nemam kotol ktory by zvladol vykurovanie takouto stiepkou ,mozno preto som toho nazoru a pri mojej vymere lesa 1,6 ha ,asi toez nema vyznam ,investicia do stiepkovaca a kotla ,tak pre to ten nazor
ty protopis za zimni sezonu do 12000sk ??? (jestli jsem to spravne pochopil)

stano 4011

#15 Nový příspěvek od stano 4011 »

pirat píše:
stano 4011 píše:no asi som celkom nepochopil o tom bourakovi ,ale v mojom okoli stoji zimna sezona v plyne a elektrike mojich susedou na nejakych 50 000 sk priemer a mna asi na na 7 az 12 podla zimi ,tak si nemyslim ze to je vela ,,mozno sme sa neporozumeli al asi aj zalezi od typu porastu a drevini ,ze aka hmota tam nakoniec ostava ,ale haluzka pod 5,alebo 4 cm dlha 1m ,asi nejaku paseku nenarobi , ,momentalne nemam kotol ktory by zvladol vykurovanie takouto stiepkou ,mozno preto som toho nazoru a pri mojej vymere lesa 1,6 ha ,asi toez nema vyznam ,investicia do stiepkovaca a kotla ,tak pre to ten nazor
ty protopis za zimni sezonu do 12000sk ??? (jestli jsem to spravne pochopil)
celi rok ma vyjde plyn na priemer 10 000sk ,s varenim na dvoch plynovich sporakoch , aj s jednim prietokovim momentalne mam spotrebu od zapnutia kotla na jesen 540 m3 plynu

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2011-4011“