Zetor Super 35

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
janci86

Zetor Super 35

#1 Nový příspěvek od janci86 »

Pozdravujem Vás traktoristi,

pred nejakým časom sa naskytla možnosť od známeho kúpiť Supra 35 s remenicou. Má viac traktorov a čo nebolo pod riadnou strechou, to ponúkal na predaj. U mňa sa pod strechou ešte trocha miesta našlo, tak som na túto možnosť, po serióznom zvážení či mi ho treba (pravdaže treba) a udelení konkludentného súhlasu mojej vzácnej manželky, reflektoval, dohodli sme sa a je doma :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Je funkčný, vrčí bez nejakých pazvukov, po nažhavení celkom pekne štartuje aj v mrazoch, slušne brzdí, hydraulika vyzerá že ide, aj keď so zaťažením som neskúšal.

Rok výroby som zatiaľ nezistil. Má 50-tkový motor. Zadné disky 35-kové delené.

Je na ňom kopec roboty, ale vyhodnotil som to tak, že je to relatívne slušný základ. Zatiaľ s ním nejdem robiť nič, len si postupne doplním chýbajúce diely, aby som ich mal k dispozícii keď naň príde rad. Ale kedy to bude netuším, lebo mám pocit že nejako rýchlo mi beží čas ... vlastne, celý minulý rok mi ubehol ani neviem ako ... :(

Inak, v jednom pracovnom cykle sme spolu s traktorom odkupčili aj motorovú pílu JMP40 z druhej série, pri vývoji ktorej bol aj môj dedo a ktorú som nutne potreboval k píle z 1. série, ktorú mi kedysi dal. Doberali sme sa o ňu vyše roka :)

Obrázek

Obrázek

Majte sa

J.
Zetor 25A, 2x Zetor 25K viewtopic.php?t=95688
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

Ursus 73

Re: Zetor Super 35

#2 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Gratulujem ku kúpe :pohar: , suprík je pekný stroj.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

janci86

#3 Nový příspěvek od janci86 »

Dakujem, uz je to nejaky cas co som ho domov dopratal a stale sa z neho vytesujem :) ale tak ja sa tesim z kazdeho traktora co mam ;)

Supre su naozaj pekne a zaujimave stroje. Mam vsak pocit, ze napriek tomu su nejako mimo pozornost; ta je akoby zamerana vylucne na Z25 a Š30... Pekne spraveneho povodneho Supra som veru davno nevidel... Mozno je to tym ze sa stale pouzivaju na hospodarstvach alebo v hore, neviem...
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

pavel sk

#4 Nový příspěvek od pavel sk »

U nas tiez bolo Suprov niekolko. Ale postupne s dediny vymyzli tak ako aj Z 25. Inak pekny traktor na renovaciu 8) 8) 8) Nech služi ...

palobobo

#5 Nový příspěvek od palobobo »

Mne sa na tom supriku 35 paci ta remenica na boku na pohon dačoho. Podarilo sa mi prevodovku na plochy remen zohnat aj na zetorik 2011. Uz mam aj plochy remen este daco co budem pohanat.... :prace:
Nech sa generalka podari 8)

staník

#6 Nový příspěvek od staník »

Taky jsem ho kdysi míval :friends: Prodal jsem ho když se naskytla možnost koupit Z 6945. Kdoví kde mu je dnes konec.
Měl jsem k němu spousty dílů a nakonec jsem všechno buď rozprodal nebo to skončilo ve šrotě.
Na rozdíl od tebe nemám moc místa. :-/
http://www.veteranforum.cz/index.php?id ... dtop=20661
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

janci86

#7 Nový příspěvek od janci86 »

Dakujem pani :)

Ta remenica fascinuje aj mna a tiez by som s nou chcel niekedy nieco pohanat. Akurat dnes som bol na zbernom dvore a uvidel som tam v rohu krasnu vejacku Wichterle-Kovarik, ako novu. Pomerne velka a na remen. inak ma aj zaujimavu povrchovu upravu, je na nej namalovana kresba dreva. Pan co tam pracuje ju dal pod strechu, aby sa jej nic nestalo ;) Trochu musim poriadit v humne a ak ma medzitym niekto nepredbehne, tak mozno zmeni lokal... :cert:

Ale remenica v Suprovi bude mat zrejme nacate ložiska, budem to musiet casom pozriet, lebo pri roztoceni rukou je dost hlucna.

Pomaly som zacal doplnat chybajuce diely. Zatial sa mi podarilo zohnat dekel pod pristrojovku a nejake budiky, zas som sa tesil ako maly :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sedacka je hnusna, ale mechanizmus s torznymi tycami ostal zachovany. Nepocitam ze by som zohnal original pruzinovy sedak, takze asi si dam repete a po vzore pruzinovej sedacky na Z25 vyrobim repliku sedaka aj na Supra.

Plany mam smele, uz len najst si cas... :chytry:

Majte sa

J.
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

thovt

#8 Nový příspěvek od thovt »

Ahoj sedačka je základ aby koníček bavil https://www.pradedeckovystroje.cz/icach ... per_35.jpg

janci86

#9 Nový příspěvek od janci86 »

Tak tak :)

Dakujem za obrazok.

Budem musiet porovnat rozmery sedacky na Z25 a na Supra a zrejme to spichnem. Vascina Suprov ma uz ine sedacky, pocitam ze ich tam davali v ramci modernizácii/GO v STS.

Tvar povodnej pruzinovej sa mi javi ako vychadzajuci zo sedacky Z25. Replika na Z25 sa podla mna celkom podarila, tak sa toho az tak nebojim ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

mihi

#10 Nový příspěvek od mihi »

Janči ,gratulujem ku kúpe..
Dúfam že nezanevrieš na 25ky.. :)
Kamarát mal supra a ten si ho chválil, dobrý stroj, kedy bude nejaká jazda??
Mihi
Mihi

faustt

#11 Nový příspěvek od faustt »

U nas v dedine tiez bolo asi 6 suprov, viem uz len o jednom, ma ho jeden sedliak co ma asi 10ha ako zalohu za novy zetor major.
Udajne je problem na supra cokolvek do prevodovky zohnat. Draha a narocna go motora. Viem ze jednenu sa vysypala prevodovka a nakoniec ked nepozhanal dobre diely tak to rozpredal a kupil 4011.

faustt

#12 Nový příspěvek od faustt »

Zabudol som dodat, ze traktorik pekna patinovka. Vyzera nezbastleny.

janci86

#13 Nový příspěvek od janci86 »

Pozdravujem vsetkych :)

Mihi, to je jasne ze na 25ky nezanevriem ;) keby nahodou malo ist cokolvek zo strojov z domu, tak Z25 ostanu. Uz len kvoli malemu synovcovi, pre neho je Z25 pojem a castokrat pride za mnou cit. "Podme stravtovat tasapetku"; omalovanku so Zetromi si chrani ako oko v hlave :) :) :) nejaku jazdu musime vymysliet...asi by som mal zacat uvazovat nad farmarskymi znackami, dost sa u nas motaju policajti a aktivne pomahaju a chrania (aj ked dovodne, zial celkom aktivne plnime statistiku jazd pod vlyvom alkoholu :( :( :( ) .

...Vela starej techniky skoncilo v hutiach, preto ked vidim podla mna zaujimavy stroj na predaj a mam pren miesto a nejake volne €, tak sa ho rad ujmem ...asi som vetesnik :)

U nas este zopar Suprov je, ale uz malo. Sused ma v humne celkom peknu 50, aj ked ma rozmrznuty blok, dalsi o ktorom viem je prestavany na 4x4 s pouzitim V3S napravy a na ulici ma jeden skoro sused dalsiu 35 a aj ju dava dohromady.

Tento moj je viac menej nezbastleny, aj ked nie je to uplne povodny stav a ma urcite zasahy oproti originalu; najzasadnejsi je asi 50 motor. Ten zrejme (ak sa nic nestane a nebude to treba) menit nebudem, skor uvazujem, ako mu zabezpecit 35kovy look :) Traktor uz bol prestriekany, ale plechy (az na blatniky) su OK a spod tenkej vrstvy farby vykuka kde tu povodna tmavozelena a pod nou cervena zakladovka. Mozno tu vrchnu farbu v buducnosti dam scotchbritom dolu a to co bude pod tym zatiahnem fermezou; ak to bude suce, mozno to co sa da ostane "v patine" ako Poliak... Uvidime ;)

Majte sa, pekny den
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

staník

#14 Nový příspěvek od staník »

Nepřemýšlel jsi o sehnání bílých budíků jak jsem dal já ?? Tyto šedé z Tater jsou mnohem novější. Jěště budeš potřebovat takové příruby které ten budík drží zespod přístrojovky.
Koukni se třeba na ten můj odkaz na Veteranforum co jsem sem dával jak to s bílejma budíkama vypadá a je tam i fotka původní přístrojovky.
Když už se s tím děláš :friends: :-/
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

janci86

#15 Nový příspěvek od janci86 »

Ahoj, ano, do traktora dam uz biele.

Tie biele sa predavaju za nezmysel (uz aj tieto). Tieto co som zohnal rozoberiem a upravim, tak ako som upravoval budiky do Z25

Obrázek
Obrázek

Inak, ked sme pri budikoch, naco maju Supre 2 teplomery?
IHC McCormick D432
Agrostroj TH-4K2-10
Agrosystem JZD Slušovice
Zetor Super 35
Osevan

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“