Zetor Super 50 od ALKA

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor Super 50 od ALKA

#61 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

Ták, Dneska sme nasadili vyfukove a vodni potrubi, nasadili viko ventilu, seridili ventily, nahodili vzduchove filtr, vycentrovali chladič zapojili mazaci trubičky a nasadili vstřiky.
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

alek

#62 Nový příspěvek od alek »

tak zase par fotek z pátku,dělají se brzdy a stojím na jedné matici :zly: i když byl Baťa1 byl tak hodny a udělal jí teměř na počkání tak zadrhel je v tom že nornalní hřídel ma závit M55*1,5 a na tom mém je M53,5 a tím to bylo že matice tam tak šmatlala(teda někdo neměl menší matici tak tam vrazil velkou) tak teď se udělá druhá matice a snad bude problém zažehnán doufám.A k té matici (nebo závitu) může mít S 35 tito hřídele menší že by se jako stalo že to nekdo spravoval a dal tam hřídel s S35?? je to možné??
Jo a ty foteky
Přílohy
Resize of DSCF5732.JPG
Resize of DSCF5731.JPG

Přemo

#63 Nový příspěvek od Přemo »

alek píše:tak zase par fotek z pátku,dělají se brzdy a stojím na jedné matici :zly: i když byl Baťa1 byl tak hodny a udělal jí teměř na počkání tak zadrhel je v tom že nornalní hřídel ma závit M55*1,5 a na tom mém je M53,5 a tím to bylo že matice tam tak šmatlala(teda někdo neměl menší matici tak tam vrazil velkou) tak teď se udělá druhá matice a snad bude problém zažehnán doufám.A k té matici (nebo závitu) může mít S 35 tito hřídele menší že by se jako stalo že to nekdo spravoval a dal tam hřídel s S35?? je to možné??
Jo a ty foteky
Sakra pekne jim to jde od ruky:)jen at slouzi potom,stou matkou jak rikas,mam nejak podobny problem...na prave strane,jak to nebylo predtim dotahnute tak buben lital stou matkou,a zavit nate hrideli pekne skur.... :zly: jak sem to skladal tak to padali slova...po hodinarske praci sem trefil polohu,kdy sem matku prvne zasunul a pak az sruboval,,ale drzi a snad bude.jinak bych musel nechat udelat a pretocit zavit nate hrideli :nene: .vidim ze mas peknu origo paku k hydraulice :) taki bych ji chtel nemate nekdo?ja tam mam taku faju....a celkem prekazi chystam se to predelat...kdybys mohl detailnejsi foto jka bys ses knemu dostal,at to muzu doma nejak zrobit.....jinak paradni suprak... 8)
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

alek

#64 Nový příspěvek od alek »

Tak po čase zase neaké foto, Supřík se stále dal rozdělává :'( ,ale snad jeto už max co je rozdělany.Musela levá hřídel ven kvůli tomu závitu(omletímu)no a příšla druhá hřídel tak se nahradí.Jo a na te stare je vidětjak nekdo obrušoval zuby jestli byly vymletí či co,a na nahradní se bude muset taky s těmy zuby neco udělat jsou tam taky malé defekty (na fotkách je to vidět)
Přílohy
Resize of DSCF5788.JPG
Resize of DSCF5782.JPG
Resize of DSCF5783.JPG
Resize of DSCF5784.JPG
Resize of DSCF5786.JPG
demontáž
demontáž
defekt zubu
defekt zubu
závit na "nové"
závit na "nové"
závit na staré
závit na staré
"nová hřídel"
"nová hřídel"
nejspíš fričkou
nejspíš fričkou
stará je tam vidět to broušení
stará je tam vidět to broušení

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#65 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

:shock: ti mu teda dali na prdel!! :shock:
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

alek

#66 Nový příspěvek od alek »

Jo a kdyby jste nekdo měl skušenost s opravou zubů tak sem stím a vím co stím (jestli stačí tak jak to dělaly před tím tou fričkou)??? :)

alek

#67 Nový příspěvek od alek »

Skoda130Rs píše::shock: ti mu teda dali na prdel!! :shock:
Ti je líto že jsi u teho nebil že jooooo :jazyk:

Tomas50

#68 Nový příspěvek od Tomas50 »

alek píše:Jo a kdyby jste nekdo měl skušenost s opravou zubů tak sem stím a vím co stím (jestli stačí tak jak to dělaly před tím tou fričkou)??? :)
Ja bych s nima nedelal asi nic. Navarovani nema smysl. Jednak tim zmenis tepelne zpracovani a taky se to nikdy nepodari presne obrobit. Takze to v tom miste bud neponese nic anebo vsechno. Mozna ze kdyz to jen vybrousis tou frickou tak to bude mit plus v tom ze snizis vrubovy ucinek tech defektu. :)
Nehaň, ukaž lepší.
Meum est propositum in taverna mori.

bigles
Kontaktovat uživatele:

#69 Nový příspěvek od bigles »

opravy zubé nedoporučuji lepší je to vyměnit, zuby jsou cementované a nevím ale možná by to šlo ale ty zuby nejsou rovné jsou malinko vypouklé pro lepší odvalování

alek

#70 Nový příspěvek od alek »

Taky jsem přemyšlel jestli nestačilo to šmrncnout fričkou a nechat to tak možna by se to už ani nedrolilo (na jednom zubu je vidět že jsou takové vlasečnicové šupinky) ,navařovat to určitě nebudu.Co vy nato??

bigles
Kontaktovat uživatele:

#71 Nový příspěvek od bigles »

Navařovat ne, zkus sehnat jinýý, já měl u 25 vylámaný skoro všechny zuby z kopce to rachotilo jak rozsipané ložisk oa občas tam vlítl zub kouslo se to a vylomil se další ale jelo to furt jen mi to vadil otak jsme sehnal jeté a jede to dál, naštěstí to u supra máme v pohodě

Tarent

#72 Nový příspěvek od Tarent »

Tak jestli máš to popraskaný, vylopanou vrstvu na tý nový hřídeli tak jí tam radši vůbec nedávej postupně se to bude čím dál víc loupat a časem ti to možna akorát něco v rozvodovce zničí třeba ložiska. Vem tu co tam byla navař housenku na ten závit a nech to ho tam znova udělat. Mě šlo na tu hřídel v pohodě vařit tak by to mělo jít i tobě. Jinak opravoval jsem drážku vydřenou od gufera a zatím s tím nebyl žádnej problém. Jo a stím že tam někdo brousil ty zuby bych si hlavu nedělal fungovalo to do teď tak nevím proč by to najednou měl být problém.

alek

#73 Nový příspěvek od alek »

Tak abych to tu trochu oživil než se vrátí Zetorek a to bude asi až s vysvědčením (doufám)tak se hraju z vlečkou tu co jsem dotáhl, tak jsem jí trochu předělal asi tak od začátku(naprava nová ram penější oje no prostě s té staré je ram.Dam pár fotek:
Přílohy
toto to bylo
toto to bylo
Resize of DSCF5867.JPG
Resize of DSCF5868.JPG
naprava 7t.
naprava 7t.

jezek.25
Kontaktovat uživatele:

#74 Nový příspěvek od jezek.25 »

alek píše:Tak po čase zase neaké foto, Supřík se stále dal rozdělává :'( ,ale snad jeto už max co je rozdělany.Musela levá hřídel ven kvůli tomu závitu(omletímu)no a příšla druhá hřídel tak se nahradí.Jo a na te stare je vidětjak nekdo obrušoval zuby jestli byly vymletí či co,a na nahradní se bude muset taky s těmy zuby neco udělat jsou tam taky malé defekty (na fotkách je to vidět)
Ahoj kluci taky si repasuji supřika a stejnej problem jen stim že jsm měl strhanej zavit na matce i na hřídeli tak jsem to zkoušel sehnat a marně beno ma jen pravou stranu tak jsem to udělal nouzově že jsem nahřal matku aby se stahla tak to snad chvilu vydrží,ale nedavam tomu moc dlouho

alek

#75 Nový příspěvek od alek »

jezek.25 píše:
alek píše:Tak po čase zase neaké foto, Supřík se stále dal rozdělává :'( ,ale snad jeto už max co je rozdělany.Musela levá hřídel ven kvůli tomu závitu(omletímu)no a příšla druhá hřídel tak se nahradí.Jo a na te stare je vidětjak nekdo obrušoval zuby jestli byly vymletí či co,a na nahradní se bude muset taky s těmy zuby neco udělat jsou tam taky malé defekty (na fotkách je to vidět)
Ahoj kluci taky si repasuji supřika a stejnej problem jen stim že jsm měl strhanej zavit na matce i na hřídeli tak jsem to zkoušel sehnat a marně beno ma jen pravou stranu tak jsem to udělal nouzově že jsem nahřal matku aby se stahla tak to snad chvilu vydrží,ale nedavam tomu moc dlouho
Ahoj kolego tak to udělej tak jak jsem to ja neudělal,nech protáhnou závit na hřídely a udělat matici o něco menší(na průměr hřídele)mě dělal matice kolega Baťa1.No myslím ,že pomaly rozjel seriovku :smich: ,ale ty to kněmu maš trochu z ruky asi.Ja jsem dal hřídel druhou ale nestal další problém ,vule mezi zubama musel jsem nechat přehodit kolo koncoveho převodu na polose a je to v pohodě.Tak ať se ti daří oprava líp jak mě,a hlavně bez problémů.Ahoj

Odpovědět

Zpět na „Zetor Super 35-50“