ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A
Re: ТРАКТОР ЗЕТОР XXV А - Zetor 25 A
Nehučí Ti ta prevodovka teraz viac? Dalo by sa to čakať, ked je poskladaná z viacerych a kolieska boli zabiehane rôzne.
Anton, nemohu posoudit, před opravou jsem traktor v chodu neviděl (koupil jsem to se zarezlým motorem) a traktor je ještě rozebraný, takže zatim nejel. Nemyslím si ale, že to bude dělat problémy. Převodovky na stalince T 130 a 170 skládáme běžně z z různých kol, žádné zvýšení hlučnosti jsem nikdy nepozoroval a to mají také přímé zuby.
Těžká práce stroji patří, proč se dřít, když dělá za tři..
Úprimne, tá prevodovka sama o sebe a hlavne diferenciál s koncovým prevodom hučia na každej 25-ke. Tu je úspech, že sa podarilo poskladať a oživiť funkčnú prevodovku. Možno viac hluku urobia tie ošľahané okraje zubov, ktoré sú na každej prevodovke, ako vlastné zabehnutie, alebo nezabehnutie dotykových plôch zubov.
To máš Jaro pravdu, pětadváca hučí jak škodovka při couvání a může za to právě to přímé ozubení. U ozubení s šikmými zuby zabírá plynule vždy několik zubů současně, kdežto u přímých je v záběru vždy jen jeden zub.
Ja sa pýtam len preto, ze ked som sa rozprával s pánom z Vradista, tak vtedy mal hotové len dve 25ky. Červene Áčko a modré Kacko. Na tom Kačku robil prevodovku ako ty. Vyberal z mnohých prevodoviek dobre kolieska a výsledok bol, ze to hucalo este viac a celkovo to uz nie je ono. Hlavne ked mal kabinu tak sa to nasobilo. Na tom červenom áčku uz len vymenil loziska. Len som bol zvedavý na Tvoj dojem. Samozrejme, ked su vylámaná zuby, nedá sa nic robiť. Nedávno som kvôli tomu menil pastorceky na diferaku.
Řekl bych, že to hučení u té poskládané převodovky mělo nějakou jinou příčinu, napadá mě třeba povolená zajištovací matice, vůle na ložisku, ohnutá některá z hřídelí (třeba i nepatrně).
Pána neznám a těžko říct, jak precizně a z jakých dílů tu převodovku skládal, ale občas se stane, že člověk přehlédne nějakou vadu, která se projeví až za provozu třeba tím hučením.
Pána neznám a těžko říct, jak precizně a z jakých dílů tu převodovku skládal, ale občas se stane, že člověk přehlédne nějakou vadu, která se projeví až za provozu třeba tím hučením.