bigles píše:Jen dodám k těm o kroužkům na hřídeli - mají vlil pouze na zvedání né na klesání hydrauliky, to že klesá hydraulika má pár příčin- vycozený pístek rozvaděču, špatná mažeta, nětěsnost válce a horní přepouštěcí ventilek
j je mi to jasné člověk se lehce přeřekne ;)
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
dotaz:
má pístnici, když je stáhlá je délka čep-čep zhruba 1200mm
roztžená ..............................1800mm
venkovní průměr je 90mm
průměr středu je 42mm
půjde to použít na sklápění nějaké menší vlečky????
Robert ;)
Ad hydraulika - díky Biglesi za opravu, tak to by chtělo ještě přidat kroužky do toho ovládacího válečku? Ten horní přepouštěcí ventilek je jasnej, ten když nebude dobře zavírat, tak bude padat stále...
Ad pístnice - to je pístnice tak na štípačku (ale na tu by to chtělo o fous větší průměr), tu budeš na sklápění vleku těžko roubovat - bude muset téměř ležet aby se vešla a pak bude mít relativně malou sílu. Už jsem nějaké takovéto kárky ale viděl zde na fóru, zkus pohledat. Osobně doporučuju hledat majler, ze kterého se vysunujou 3 další písty, tam je pak zdvih dostatečnej.
Míra Z 25 píše:Ad hydraulika - díky Biglesi za opravu, tak to by chtělo ještě přidat kroužky do toho ovládacího válečku? Ten horní přepouštěcí ventilek je jasnej, ten když nebude dobře zavírat, tak bude padat stále...
Ad pístnice - to je pístnice tak na štípačku (ale na tu by to chtělo o fous větší průměr), tu budeš na sklápění vleku těžko roubovat - bude muset téměř ležet aby se vešla a pak bude mít relativně malou sílu. Už jsem nějaké takovéto kárky ale viděl zde na fóru, zkus pohledat. Osobně doporučuju hledat majler, ze kterého se vysunujou 3 další písty, tam je pak zdvih dostatečnej.
Do toho pístru na ovládání byn ejspíš nešel a když jo taknějaký malý a ten by asi nevydržel, leda tak nechat udelat nový což bybylo nejspíše drahé
bigles píše:
Do toho pístru na ovládání byn ejspíš nešel a když jo taknějaký malý a ten by asi nevydržel, leda tak nechat udelat nový což bybylo nejspíše drahé
myslíš vlečku či štípačku?? ?:D
Robert ;)
bigles píše:
myslíš vlečku či štípačku?? ?:D
ještě jsem reagoval k tomu rozvaděči v traktoře, jinak proč zrovna pístnici proč ne klasický hever?
samozdřejmě že myslím hydraulický, já mám korbu 2,4m a když je plná hliny tak už je cítit odpor, což si myslím že pístnice takovou sílu mít nebude když bude ležet, mám 3 polohový hever vysunu ho nadoraz, olej z hydrauliky výjde akorát
Aha niekto odkukava len neviem či tvrdy zastanci zachovania originalneho riešenia nebudu protestovat ale ja mam s tymto dobru skusenost snat sa ti to podari a bude to facht dle tvojich prectav a nebudeš ma peklinat ale vet je to každeho slobodna mišlienka či to spravý poškodi originalitu hriadele alebo nie, pozor pri vkladani hriadele aby si tie okružky nepoškodil . at sa darí
po noční si tak jdu zdřímnout a koho jsem nepotkal ve snu--Mihiho řešili jsme hydrauliku na traktor a rozvaděč co tu na foru někdo prodává za stovku a jel jsem s ním a jeho traktorem k nám na kafe
Naposledy upravil(a) McPeci dne pon úno 10, 2014 1:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Robert ;)
McPeci píše:po noční si tak jdu zdřímnout a koho jsem nepotkal ve snu--Mihiho řešili jsme hydrauliku na traktor a rozvaděč co tu na foru někdo prodává za stovku a jel jsem s ním jeho traktorem k nám na kafe
Čistý ústav.....
Mal by si si zobrať 25-kovú dovolenku.
Ešte že som ženatý