nas zetor 25K
Re: nas zetor 25K
Však ale čerpadlo má výkon pri 1500 ot..
Kukni si niekde aký príkon (koľko kW) potrebuje čerpadlo na vstupe aby pri 1227ot, malo skoro taký prietok ako uvádzaš..
Pri 1350 otackach motora sa kardan toci 409 otackami. ( 1350:3,3=409) X vajíčko a máš na vstupe do čerpadla 1500 ot..
Max výkon je 24 kw (MAX OT.) a na kardane by to malo byt 3,33 krat , tak to sú polovičné otáčky a aj pol.výkon na kardane,, takže pri vajíčku by to mal byť vstup do čerpadla 26,4kW : 2 je 13,2kW
Je to dobre??
Kukni si niekde aký príkon (koľko kW) potrebuje čerpadlo na vstupe aby pri 1227ot, malo skoro taký prietok ako uvádzaš..
Pri 1350 otackach motora sa kardan toci 409 otackami. ( 1350:3,3=409) X vajíčko a máš na vstupe do čerpadla 1500 ot..
Max výkon je 24 kw (MAX OT.) a na kardane by to malo byt 3,33 krat , tak to sú polovičné otáčky a aj pol.výkon na kardane,, takže pri vajíčku by to mal byť vstup do čerpadla 26,4kW : 2 je 13,2kW
Je to dobre??
Mihi
Nie celkom, lebo výkon sa zmenou prevodového pomeru nemení. Výkon je funkciou otáčok a krútiaceho momentu. Teda zmenou prevodového pomeru meníš otáčky a krútiaci moment, no výkon zostáva.mihi píše: Max výkon je 24 kw (MAX OT.) a na kardane by to malo byt 3,33 krat , tak to sú polovičné otáčky a aj pol.výkon na kardane,, takže pri vajíčku by to mal byť vstup do čerpadla 26,4kW : 2 je 13,2kW
Je to dobre??
mihi píše:Však ale čerpadlo má výkon pri 1500 ot..
Je to dobre??
Podla mna by sa mala sila skor nasobit. Ked je kardan pomalsi 3,33 krat tak by mal byt podla mna silnejsi 3,33 krat. Ja som praveze myslel ze dam silne cerpadlo aby som nemusel nahanat moc otacky. Takze pri 63 litrovom cerpadle by som nepotreboval taky velky prietok a teda ani 1500 otaciek.
Sila v tvojom ponímaní je krútiaci moment. Ten sa násobí, alebo delí prevodovým pomerom, podľa toho, či ideš dorýchla alebo dopomala. Ale výkon, je sila x rýchlosť, teda zmenou prevodového pomeru výkon nezvýšiš.
Pro tvé požadované otáčky 715 ot./min. je potřeba 8 kw, což by ten motor snad měl dát, čerpadlo při nich bude mít průtok 30 l/min, takže výsuv bude za 10,5 s, síla při tomto průměru pak bude 15,5 tuny.
Čím větší průměr, tím vyšší síla, ale větší objem tudíž delší čas na výsun nebo musíš dát více otáček čerpadlu. Při 1500 otáčkách čerpadla by byl čas výsuvu 5 sekund, ale potřebuješ na to 16,8 kW, takže bys stejně musel traktor trápit pěkně vysoko.
Být tebou, jdu do trochu menšího čerpadla a užšího a trochu delšího hydraulického válce (díky Jaro za upozornění, ten příměr s ojnicí byl trefnej) - sice nebude mít štípačka takovou sílu (já mám 8,4 tuny a zatím jsem dal všechno včetně jabloní apod.), ale nebudeš muset točit motor na 1400 otáček, to už je dle mého zbytečně hodně, bude stačit menší výkon motoru a pojede to nakonec rychleji. Velmi doporučuju koupit si rozvaděč určený pro štípačky, sám se ti vrátí píst do horní polohy, já to neudělal a dnes bych to vyměnil.
Čím větší průměr, tím vyšší síla, ale větší objem tudíž delší čas na výsun nebo musíš dát více otáček čerpadlu. Při 1500 otáčkách čerpadla by byl čas výsuvu 5 sekund, ale potřebuješ na to 16,8 kW, takže bys stejně musel traktor trápit pěkně vysoko.
Být tebou, jdu do trochu menšího čerpadla a užšího a trochu delšího hydraulického válce (díky Jaro za upozornění, ten příměr s ojnicí byl trefnej) - sice nebude mít štípačka takovou sílu (já mám 8,4 tuny a zatím jsem dal všechno včetně jabloní apod.), ale nebudeš muset točit motor na 1400 otáček, to už je dle mého zbytečně hodně, bude stačit menší výkon motoru a pojede to nakonec rychleji. Velmi doporučuju koupit si rozvaděč určený pro štípačky, sám se ti vrátí píst do horní polohy, já to neudělal a dnes bych to vyměnil.
Trochu som pokrocil, us sa to aspon zacina podobat na stiepacku
Ale nejde mi nahrat foto
Ale nejde mi nahrat foto
Tak to je macek. Doporučuju nějak vyztužit ten spodní plech, jinak jej ohneš jako nic. Kolik očekáváš hmotnost? Vejde se to do 200 kg?
No ja dufam ze sa vojdem tak do 300 kg. Icka maju 100, piest asi 50 ta dolna platna 60. A uz sme za dvesto. Myslim ze to pojde az za 300. A ta platna su dve 15 mm platne zvarene dokopi. Mysliz ze je to slabe?Míra Z 25 píše:Tak to je macek. Doporučuju nějak vyztužit ten spodní plech, jinak jej ohneš jako nic. Kolik očekáváš hmotnost? Vejde se to do 200 kg?
Takže rovnou i závaží na předek :-). Je to hrozné hovado.
Já mám desku 12 nebo 15 mm a pod ní silnostěnná účka (asi 5 ks) a drží to nyní dobře, samotná deska se ohnula při prvním sukatém špalku, dalo práci ji narovnat. Určitě sem chodí lidi (např. nick Bellian), kteří to umí spočítat.
Jaké tam nakonec budeš dávat čerpadlo a s jakým převodem?
Já mám desku 12 nebo 15 mm a pod ní silnostěnná účka (asi 5 ks) a drží to nyní dobře, samotná deska se ohnula při prvním sukatém špalku, dalo práci ji narovnat. Určitě sem chodí lidi (např. nick Bellian), kteří to umí spočítat.
Myslim ze si traktor s tym poradi. Ved kosacka je tazsia a ta je aj ovela viac vzadu a traktor s nou nema problem ani po kopcoch. No nad cerpadlom stale rozmyslam. Aj nad prevodovkou. Tu moju som zavrhnul. Ale napadla ma tak moznost zeby som pouzil bocny vyvod, ten je rychlejsi a cez remeniccu spojit s cerpadlom. Len netusim co by to robilo. A na remenici by som si to sprevodoval ako budem chciet. Myslis ze by pomer 1:2,5 utiahol ten 3001 motor?to by bol pomer pri tych klasickych otackach 540. Na tom bocnom by to bol mensi pomer kedze ten je rychlejsi. alebo sa nahnevam a kupim tu origo prevodovku na kardan. Ale ta je myslim az 1:3. A to uz mam obavy. Dufam ze to stihnem lebo letim do ameriky na tri mesiace.Míra Z 25 píše:Takže rovnou i závaží na předek :-). Je to hrozné hovado.
Zdarec, je to teda fakt macek .
Jdeš konstrukční cestou sílu síla zmáhá. Kolikrát stačí poloviční plech ale dát tam žebra a jsi na poloviční váze a stejné tuhosti. Připadně použít vhodný materiál.
Už bych pomale zvažoval dát ji kolečka a tahat za sebou na ležato. Záleží jestli bude stát doma na dvoře tak je to ale celkem "jedno".
Jdeš konstrukční cestou sílu síla zmáhá. Kolikrát stačí poloviční plech ale dát tam žebra a jsi na poloviční váze a stejné tuhosti. Připadně použít vhodný materiál.
Už bych pomale zvažoval dát ji kolečka a tahat za sebou na ležato. Záleží jestli bude stát doma na dvoře tak je to ale celkem "jedno".
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
No platna sa mi valala doma tak som ju pouzil. A icka boli v zbere. Trda bezkonkurencna cenaBellian píše:Zdarec, je to teda fakt macek .
Ci myslis ze je to moc masivne? Stacilo by to aj zo slabsich materialov?Bellian píše:Zdarec, je to teda fakt macek .