Bengiho Zetor 25 A

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
koďousek

Re: Bengiho Zetor 25 A

#16 Nový příspěvek od koďousek »

Ta je predce víc než Super :)
Octa 2 4x4 BXE
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55

Bengi

#17 Nový příspěvek od Bengi »

Tak dneska objednány díly a zachvilku se do mého miláška pustím :pohar: :pohar:
Jen se zeptám nemáte někdo jeden hlídač žhavení navíc? díky ;-)

Bengi

#18 Nový příspěvek od Bengi »

Prosím prosím jaké oleje dát do 25ctky? do motoru?do převodovky? jakej do hydrauliky? kde zjistím jestli mám dost oleje v převodovce? a v hydraulice? děkuji za odpovědi

Jo a je do motoru lepší M6AD? nebo M6A?

koďousek

#19 Nový příspěvek od koďousek »

Vše najdeš zde na fóru, chce to hledat.

Na motorový olej pozor. Určite nemůžeš dat Áčko pokud je tam ADecko a opačné, je třeba zjisit jaký olej je tam ted nality.
Octa 2 4x4 BXE
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55

Libor Z25

#20 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Ahoj , o motoroch a olejoch je toho taky 3řitě :D , ale tak ...jestli toho víš víc o motoru , a motor je po generálce bez větších usazenin karbonu daj tam M6AD (M6AD je olej motorový detergetní -rozpouští usazeniny karbonu a když ho tam dáš hned po oleji M6A bez vyčistění či aspoň propláchnutí, tak ho můžeš zadřít vlivem uvolnění teho bordelu) ale jestli o motoru nic nevíš , nebo víš a je bez GO tak daj M6A - ten možeš dát po vypuštění původního aj kdyby tam před tím byl jiný nic to neudělá ale horší je to opačně , to bych nedoporučoval , M6A je olej bez detergentů - rozpouštědel a je to původní olej co se vždycky od výroby do motorů dával :), já ho tam dávám taky už od výroby a jede pořád :).Do převodovky je nejlepší PP44 je dražší ale je hustý , do převodovek těchto traktorů patří pořádně hustý olej , novější řidší Ti budou pravděpodobně téct do brzd a více míst a bude to aj hučat.Do Hydrauliky patří motorový olej , tam je už jedno jaký - já tam mám třebas 10W-40 co mi zbyl z auta...zlil jsem všechny zbytky co se našly :D , prostě nějaký motorový, hydraulický je moc řídký ...takže tak , doufám , že Ti to pomože :)
Libor :-)

Bengi

#21 Nový příspěvek od Bengi »

Libore díky moc tohle jsem potřeboval 8) Já sedím u kompu 3 hodiny a hledám a hledám a hledám až sem se z toho spotil :friends:

Libor Z25

#22 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Někdy je to hledání vysilující ...ale alespoň si to opravdu hledal a pěkně si poprosil :ano: .... 8) někteří ani nehledají a hned sa ptají :), není zač , pomožu když možu :)

Bengi

#23 Nový příspěvek od Bengi »

Já fakt usilovně hledám a nic a když to nepotřebuju tak to najdu ale zase to zapomenu skopčit nebo napsat a to je furt dokola :D :D
No ale ted k mojí vysněný krasavici čekám až přijdou díly,furt se rozmejšlím na barvou co se týče bloku a plechařiny.
sháním zadní gumy a jeden přední disk ten si půjdu zítra (půjčit :smich: ) z jedné vlečky která leží v kopřivách a má origo disk z 25tky 8)

A samozřejmě budou i fotky ale ta blbá tma mě brzdí :vztek:

Libor Z25

#24 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Nooo fotky jsou priorita !!:D Tož barvu ...barvu bych dal tajak origo , takže v tom případě blok šedá nebo béžová a plechařina s diskama červená nebo modrá....takaj origoš :) ale samo že je to na tobě :) :friends:

Bengi

#25 Nový příspěvek od Bengi »

Jo ono se řekne béžová ale ted ten odstín jeden říká slonovou kost,druhej zase víc do žluta,třetí šedou a pak nemůžu spát protože mě to bude srát že si nebudu moct vybrat :vztek:

Bengi

#26 Nový příspěvek od Bengi »

Jo ono se řekne béžová ale ted ten odstín jeden říká slonovou kost,druhej zase víc do žluta,třetí šedou a pak nemůžu spát protože mě to bude srát že si nebudu moct vybrat :vztek:

Libor Z25

#27 Nový příspěvek od Libor Z25 »

mrkni na ty původní dobové fotky :) podle toho se rozhodni , dle odstínu , která bude nejblíže :) Ta první fotka je na to nejlepší to šasi ti to řekne samo 8) , já traktor lakoval když mi bylo 16let , vtedy nebyly žádné obrázky a dokumenty a o proti tomu co Vím o Pětadvácách teď , sem v těch 16 věděl hovno :D ..kdybych ty fotky měl tehdy předsebou , tak mám teď šasi béžové a modrou světlejší dle odstínu , já to tehdy lakoval do takových odstínů , jaké byly na traktoru původní ....tedy jak ho lakoval děda a předpokládám , že ten ho lakoval taky podle původního odstínu z nějakých Šmeralových Závodů v brně....jen si tam děda přimaloval pár jiných věcí , které sem vrátil do původního stavu :)

Domčo

#28 Nový příspěvek od Domčo »

Veď som ti písal že origo odtieň bloku je RAL7034.(zistené podľa vzorkovnice)
Skús si niekde nájsť na prevodovke pôvodnú farbu A uvidíš.najskôr bude vnútri brzdových krytov :-)

Bellian

#29 Nový příspěvek od Bellian »

Zdarec tak tě tu taky vítám i když jak jsem si všimnul psali jsme si zpravy :) .

Vypadá pěkně ale prosil bych více fotek, pohled zezady a druhý bok ;-) .

Ohledně oleje do hydrauliky, já jsem poctivě nenaštudoval příručku a po opravě hydrauliky jsem tam nalil klasický hydraulický (bylo ho doma hodně) a funguje to zcela bez problémů a ani nikde neteče, jen okolo horních ramen prolínává 8) . Ale přísťe bych tam dal nějaký ten motorový.

Jak to plánuješ dělat? Rozborka traktorku s takovou menší generálkou, nebo to jen očistíš a nastříkáš traktor jako celek?
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Bengi

#30 Nový příspěvek od Bengi »

Ahoj Belian no plánuju dělat komplet rozborku a udělat si jí tak jak vyjela z pásu to znamená rozložit,očistit,nová ložiska,gufera,tesnění,barva atd.
tady máte videjko snad zítra nebo o víkendu budou fotky .

VIDEJKO : http://m.uloz.to/xtVBWnEA/bengiho-zetor-25-a-mp4

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“