Jokeho Zetor 25

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Míra Z 25

Re: Jokeho Zetor 25

#16 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Také se mi líbí tvůj traktor, i když zastávám podobný názor jako Jaro 25, ovšem funkčnost a využití traktoru je na prvním místě, vždyť je tvůj. Tak ať se ti s ním daří, dobře slouží a hoď občas nějaké foto z využití traktoru.

Z25

#17 Nový příspěvek od Z25 »

Pěkné úpravy, je to udělané pečlivě a s citem. 8) I neoriginál 25ka může vypadat hezky, když se člověk snaží.

joke25

#18 Nový příspěvek od joke25 »

Davam sem fotku(na ziadost Bronta) - spojenie cerpadla pre orstu s dynamom:
Obrázek
a este po zakrytovani:
Obrázek
V rotore dynama je narezany zavit(tusim M12), zadna priruba dynama ma v sebe vysustruzeny otvor a lava cast spojky je zaskrutkovana v tom rotori a zaistena chem.zaistovacom skrutiek.
Ako si kto ustelie, tak sa bude vozit...
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=50436

Bellian

#19 Nový příspěvek od Bellian »

Ahoj, sice opožděne, ale také vítám.

Mě napadla jediná věc co k tomuto řici a to, že tohle je NOVODOBÁ 25.

Dokázal jsi jsem sem dát moderní prvky co usnadňují (umožňují) práci a přitom jsi zachoval vzhled, gratuluji.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Bronťo »

Joke ešte sa opýtam ked maš dve čerpadla nastalo zapate nebereto velmi z vykonu na 25 jaky typ je to pre hydrauliku alebo ake ma parametri ake maš ktomu hadice ja mam obavu tet si uvedomujem že moje čerpadlo je velke PZ2-19-KS proti prietoku rozvadzača čo mam na traktore vid moje fotky asi to bude robyt paseku čo ty nato?

joke25

#21 Nový příspěvek od joke25 »

Bellian -diky za privitanie - ty mas teda riadny vozovy park, mas sa co obracat(este musim tvoje 25 poriadne prestudovat) :)

Bronto - k tym cerpadlam - musim sa priznat, ze presne neviem aky typ ceradla tam mam,ale myslim ze co som ho zohnal od kamarada, tak nieco hovoril o kombajnovom cerpadle(z 512) ale to neviem iste.Rozvadzac tam mam Jihlavan P16 stvorsekcny a vlastne mne to funguje tak, ze ked nepouzivam hydrauliku, cize nemam ziadnu packu vychylenu zo stredovej polohy- vtedy cez rozvadzac preteka olej uplne bez odporu - ako cez rurku.Taky podobny dojem mam aj u riadenia, ze ked neotacam volantom, tak nemusi cerpadlo vyvijat tlak.Ale pri riadeni o tom motor ani nevie ze sa nieco deje - to nie je prenho ziadna zataz(iba v krajnych polohach sa snazi cerpadlo dat tlak nastaveny pretlakovym ventilom,ale to motor pozna iba pri volnobehu).
Pri praci s hydraulikou - napriklad zdvihanie pluhu - motor tiez pocas zdvihania skoro nic neciti- to nie je nejaka velka zataz (jednoradlicny pluh), az v krajnej polohe sa hadice "nasponuju" a prepustaci ventil otvori prietok a to uz motor pociti, napr. keby som ho takto stale nechal v zabere v nejakej krajnej polohe, tak sa mi horsie rozbieha, motor je trochu lenivejsi - musi sa vtedy udrziavat na trochu vyssich otackach - ale take situacie casto nevznikaju.
Tazko je posudit, ci ti cerpadlo bude tlacit moc a rozvadzac klast odpor - ja tam mam myslim(ak som z oznacenia rozvadzaca dobre usudil) prietok priemeru 10mm.
Ja som si najprv myslel,nez som isiel robit hydrauliku, ze rozvadzac funguje tak, ze cerpadlo tlaci don olej, prietokovy ventil mu stoji v "ceste", vytvara sa v systeme tlak a packy ten tlak pustaju do pozadovanych smerov.Na stastie som sa u tohto typu rozvadzaca mylil a pokial sa hydraulika nepouziva - v systeme nie je ziadny tlak, len sa toci olej dokola.
Ak by si mal velky prietok oleja, tak cerpadlo sa bude viac namahat a olej zohrievat.
Hadice - ja tam mam vsade hadice so zavitom M18(myslim ze na 24ku kluc)
Mam tam tento rozvadzac:
Obrázek

bigles
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od bigles »

Taky vítám na foru, moc pěkný stroj 8)

Rad 5

#23 Nový příspěvek od Rad 5 »

Hooodně dobrá práce...

mihi

#24 Nový příspěvek od mihi »

Joke, preto čerpadlo vpredu pod chladičom si musel nejako upravovať uchytenie chladiča????alebo to tam vošlo ?Asi musí ísť chladič trošku hore.....?????
Díky.

Mihi :)
Mihi

joke25

#25 Nový příspěvek od joke25 »

Ahoj Mihi.Pre to cerpadlo som nemusel robit miesto - pekne tam voslo - nemam tam original chladič - je tam nejaky "majoracky" ale to neviem povedat presne aky - uz tam bol ked som kupil traktor.A ked tak uvazujem,ani by sa nedal velmi dvihat, lebo vrtula sa toči v takom plechu na chladiči a tam neni moc velka vola.
Nasiel som aj nejake foto:
Obrázek

mojmirmatta

#26 Nový příspěvek od mojmirmatta »

joke25 píše:Pozdravujem vsetkych priaznivcov traktora Zetor 25!(a samozrejme aj vsetkych, ktorym traktory prirastli k srdcu) :)

Chcem sa konecne po dlhsom odkladani "na potom" s vami podelit o fotky mojej 25-ky.
Nikdy sme doma nemali vlastny traktor, ale od mala ma traktory bavili(ktoreho chlapca nie) a tak ked som mal cca 15rokov, postavil som taky samohyb s trabantovym motorom, bez uzavierky a bol som stastny ze to jazdi...:-)Ale ako si domyslite - neurobil nejako extra vela prace, mal svoje nedostatky(start po zime,slaby zaber...)Tak preslo par rokov(cca10) pocas ktorych sme si nechavali prace spravit suedovym traktorom.Ale vo mne stale vrtalo, ze by sa zisiel nejaky schopny traktorik - taky sikovny nie moc velky,nie moc maly :)
Ked som mohol mat cca10rokov pamatam si ako okolo nas jazdieval jeden pan z dediny na zeleno - zlto -modro -cervenkastej25-ke.Ten zvuk sa mi pacil a aj nam s nou niekolko krat oral policko za domom.Viem ze som si hovoril - to by bolo mat taky traktor doma...
Ako ubiehal cas, trosku vo mne svietila iskricka nadeje, ze raz, ked ten pan bude stary(uz vtedy bol na dochodku) a preda ten traktor, mozno by ho otec mohol kupit...
Asi pred piatimi rokmi som sa dozvedel, že traktor je predany - no trochu som bol sklamany a iskricka nadeje zhasla :)
Ale kupil ho jeden miestny hospodar, ktory si myslel ze s nim bude vlacit a siat, ale nakoniec nemal cas si ho poopravovat a zostal stat u neho na dvore pod plachtou a pouzival dva vacsie traktory co mal doma.
Ja som za ten cas hutal, ze si postvim sam nejaky traktor, tak som zhanal motor, napravy, prevodovky...A v tom mi kamarad z druheho konca dediny povedal, ze ten hospdar predava 25-ku.
Tak som tam hned vystartoval a to bolo nejako na jar2010.Prisiel som tam a ked dal dolu plachtu tak som mal trocu zmiesane pocity - krasa to veru nebola, ale nejaky siesty alebo siedmy zmysel mi hovoril, ze Z TOHO NIECO BUDE :)
Tak sme sa dohodli, ze ked ho nastartuje az sa trochu otepli, pride na nom ku mne.O niekolko tyzdnov idem po dvore a zrazu P-P-P-P-P zrovna vo mne hrklo a pozrel som na cestu a moje usi neklamali :) Previezol som sa na nom a hned sme ho zaparkovali u mna na dvore(na zhrozenie celeho pribuzensva).Pan hospodar vybral baterku a bezkompromisne som "musel" pristupit na jeho cenu665,-Eur - co myslim je v norme- ako som neskor začal sledovať inzeraty a dostupne info o 25-kach.
A od vtedy zacala prerábka a oprav traktora podla mojej predstavy.Zo zaciatku som k tomu pristupoval tak, ze mam v rukach "polotovar" na domarobeny traktor.Az postupom casu ako som cital navody nasetraktory a veteranforum tak som pretransformoval svju ideu na zachovanie hystorickeho vzhladu, ale s upravami niektorych veci - typu hydraulika, ridenie...
Takze nie je to VETERAN, ale proste moj pomocnik so vzhladom ciastocne podobnym originalu.

Konkretne zmeny na traktore:

- Dve hydrauklicke cerpadla+ 4-pakovy rozvadzac(jedno cerpadlo riadenie orsta, druhe ostatna hydraulika)
-Baterka 145Ah nie je pod sedankou,ale na miesto povodnej nadrze - ta je zo spodu vyrezana a sluzi iba ako kryt nad baterkou a vyrobeou nerezovou nadrzou na naftu s hladinomerom a nalievacim otvorom ktory vyustuje v povodnom nalievacom otvore.Má objem cca18Litrov - co pre moju prevadzku bohato staci.
-Hydraulicke riadenie(orsta aj s volantom z desty zo zberu)

Tak aby som len nepisal davam foto povodny stav:
Obrázek
A foto po mojom zasahu :) :
Obrázek
Postupne pridam aj dalsie foto z opravy a sucasnosti.

Zetoru 25 ZDAR! :)

Zdravim

Vyzera to dobre .Zaujimalo bi ma ako si vyriesit to orbitro riadenie ak mas neake fotky tak mi ich posli budem vdacny.
Matta
mojmirmatta@gmail.com

joke25

#27 Nový příspěvek od joke25 »

Tu je ešte pohlad z predu na riadenie.Zistil som pri testovani riadenia, že je potrebny "stabilizator" spojovacej tyče, ktoy zabranuje jej pootocenie v gulovych capoch.je to v podstate jednoducha tyčka , ktora beha v takom puzdre, ktore ale musi byt pripevnene mierne sikmo, nakolko spojovacia tyc sa dviha a klesa pri riadeni, lebo zvisle capy su naklonene vrchom k osi traktora.Je to vidiet aj na fotke.
Obrázek

Ondra Svijany

#28 Nový příspěvek od Ondra Svijany »

Joke25:prosimte jak mas privedene hadice do pistnice na hydrauliku?Chci ji taky predelavat tak hledam inspiraci. Nahodou fotky upravy hydrauliky nemas? nebo alespon foto zezadu,dekuji. Jinak paradni stroj

joke25

#29 Nový příspěvek od joke25 »

Hadice na hydr. valec mam privedene z orbitrola po lavom boku traktora(na strane dynama).Hadice vedu najprv smerom dolu a potom skoro az spodom traktora, aby co najmenej zavadzali, priamo do hydr.valca.Idu tam hadice so závitom M16x1,5.Foto zo zadu som nasiel zatial tuto, niekedy este nafotím.
Obrázek

joke25

#30 Nový příspěvek od joke25 »

Neviete niekdo či na brzdovom bubne na strane pri spojkovom pedali ma byť nejaky plech, ktory by zakryl zvyšnú časť bubna, aby sa tam toľko neprášilo?Ak taky plech existuje, nevedel by niekto o nejakom zvyšnom?

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“