Obecna diskuse

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
vladman

Re: Obecna diskuse

#1291 Nový příspěvek od vladman »

Ja som uz vstal,ale este som sa nezobudil :)
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

Sniper

#1292 Nový příspěvek od Sniper »

Taky vás všechny zdravím v Novém roce, hodně štěstí, zdraví a ať nám to nebublá jenom v hlavě a bachoru, ale i z komínů Z25 8)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Libor Z25

#1293 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Velice pěkně a výstižně napsané 8) I Tobě Pavle :) vše nejlepší v novem roce :)
Libor :-)

lapav

#1294 Nový příspěvek od lapav »

Ahoj ,
Máte někdo hydraulickou štípačku za Zetor 25K ?

petr-tom

čílo převodovky

#1295 Nový příspěvek od petr-tom »

Štípačku nemám , ale nemůžu najít na převodovce u mojí 25 číslo .Je na ní jenom nálitek 21765 převodovka je bez uzávěrky a diferák má jenom 2 satelity . Je ten nálitek TO číslo? A nevíte někdo jakej je to rok? Díky.

Libor Z25

#1296 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Tak to podle mne máš převodovku z prvních typů co se dělaly - bez uzavěrky, se dvěma nalevacímy otvory pro olej a rychlejšíma převodama :) ,mozná ju vyměnili kdysi za tu co tam byla ale vetsinou se davaly novejsi misto starsi,takze když se delala oprava, vymenil se motor nebo i predni naprava za novejsi vyzsi .Snazili se tehdy traktory modernizovat.Kde si hledal cislo ?Melo by byt na prirube nahore vlevo ( ve smeru jizdy) mezi spojkovou a prevodovou skrini u paky na nahon :) ,vetsinou je malo viditelne,nebo v mem pripade vubec pod nekolika nanosy barvy.

Libor Z25

#1297 Nový příspěvek od Libor Z25 »

a ten nálitek čísla , je podle mne výrobní číslo převodovky :) , na přírubě kterou jsem popsal , je výrobní číslo jako komplet traktor,které se psalo do Tech.průkazu - jestli se nepletu.To uplné těleso diferenciálu bylo nahrazeno tělesem , se dvěma satelity ,od výrobního čísla 20 613 se dají tělesa montovat i na traktory s nižšímy výrobnímy čísly.Toť napsané v příručce využití zetoru 25 v zemědělství.doporučuju tuto příručku stáhnout, je tam napsané uplně všechno , změny ve výrobě , vylepšení ale taky spotřeba , výkony atp.Dal bych ho sem , ale nevím jak :-/ má to 27 MB .

petr-tom

#1298 Nový příspěvek od petr-tom »

Převodovku mám úplně očištěnou na čistou litinu,ale žádné číslo tam nikde nikde kromě toho nálitku 21765 a takovýho znaku trojůhelník s pacičkama není. Je na ní vybrání na startér a vzadu díry na hydrauliku ,takže to bude nějakej mezityp . Nešlel by podle toho poznat rok? Motor tam je 1959. dík

Libor Z25

#1299 Nový příspěvek od Libor Z25 »

rok je podle tohoto velmi těžký poznat a zetor taky nic , prej archiv už neexistuje (blbci )....mojím odhadem převodovku tipuju na rok 1949-1951...uplně první typy díry na hydrauliku neměly .bylo tam hodně změn a vylepšení , každý rok něco :-/ .Opravdu tam nic není ? Mrkni pořádně , já našel první 3 čísla ostatní byly neidentifikovatelné, ani náznak čísel tam není na té přírubě ? někde na ntu určitě obrázek toho místa najdeš ;-) , zítra ti to místo kdyžtak vyfotim :) .O jiném místě nevím, nálitek je číslo výroby .Pošli mi mail do SZ pokusim se ti poslat tu příručku - SZ

vladman

#1300 Nový příspěvek od vladman »

,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

petr-tom

#1301 Nový příspěvek od petr-tom »

ne, nahoře nemám nic, ještě k motoru mám čísla nahoře jak je to označené a k tomu jiná dole na bloku která platí,?

Libor Z25

#1302 Nový příspěvek od Libor Z25 »

Originály by měly být na motoru nahoře v úrovni té vodní pumpy na boku....a dole byly značené po GO nebo po výměně bloku,dole to mám třeba vyražené já :D ale proč to máš na obou číslech nevím :D :-/ .mě tomu pomohl zrušený velký i malý TP mám oba dva ;-)

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1303 Nový příspěvek od McPeci »

chlapi jste tu někdo??? potřebuji zjistit nějaké věci--- závaží zetor 25K průměr a síla
a kolik má přes prsa?? respektive šířka tam jak jsou ty packy se čtyřma dírama dík moc potřebuji vymýšlet a tyto rozměry nemám --jsem v práci
Obrázek
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Peter768

#1304 Nový příspěvek od Peter768 »

Chlapi, aký je rozmer diskov čo sa používali na Zetor 25K ako náhrada za kultivačné kolesá? Viem, že je to 28palcov, ale potrebujem vedieť šírku disku, chcem si ju dať zapísať do TP. Sú to tie šróbovacie disky 28. Používali sa aj na Super 35. Alebo v ktorej knižke to nájdem. V návode sú uvedené len kolesá 13,00-28 ale do TP potrebujem zapísať aj rozmer diskov. Vie mi niekto poradiť, v ktorej je to knihe alebo aký majú rozmer? Dík :)

Peter768

#1305 Nový příspěvek od Peter768 »

Peter768 píše:Chlapi, aký je rozmer diskov čo sa používali na Zetor 25K ako náhrada za kultivačné kolesá? Viem, že je to 28palcov, ale potrebujem vedieť šírku disku, chcem si ju dať zapísať do TP. Sú to tie šróbovacie disky 28. Používali sa aj na Super 35. Alebo v ktorej knižke to nájdem. V návode sú uvedené len kolesá 13,00-28 ale do TP potrebujem zapísať aj rozmer diskov. Vie mi niekto poradiť, v ktorej je to knihe alebo aký majú rozmer? Dík :)
Tak som vygooglil jeden TP kde sú gumy 13,00-28 a disk je tam 8x28 spec tak dúfam, že to bude v poriadku.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“