25KA z juhu

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Dudes25

25KA z juhu

#1 Nový příspěvek od Dudes25 »

Zdravím všetkých "uchylákov" zetorákov :jazyk: Už nejaky ten piatok toto forum sledujem a tak mi nedalo sa pochváliť mojou 25kou.. je to môj prvy traktor aj ked sme mali doma dve 4011ky, ale to bolo asi 20 rokov dozadu a mal som 10 rokov. Predali sa aj s príslušenstvom. Ale Z25 je prvy zetor a ako veteran uplná paráda!! Dlho som premýslal, ci si nieco take kupim, no spomenul som to panovi, čo robí s traktormi a on mi dal echo, že vie o jednom takom rozobratom pod plachtou v Novej Bani. Cena a vzdialenosť rozhodla.. On ho kupil od stareho pana-suseda, ktory po predaji o par dní umrel. (asi od žialu).. 25ka je s kabínou, no bude sa robit bez nej. kupoval som ho pred rokom.. neplánujem s ním nič robit, iba renovovat a dat ho do co najpôvodnelšieho stavu. Robim s autami a motorkami a tento historicky skôst bude iba ozdoba na dvore a bude mat zasluzeny dochodok...Obrázek[/url]Obrázek257951114_140425544_n.jpg[/img]
Obrázek

mihi

Re: 25KA z juhu

#2 Nový příspěvek od mihi »

Tak vitaj..medzi nami úchylákmi... :D :smich: :vysmech:

Tie fotky si nejako zle vložil, ak chceš Ti ich vymažem a vložíš ich opäť..
Ak máš daj nejaké foto, z blízka, v akom je teraz stave??

Nech sa darí :)
Mihi

Dudes25

#3 Nový příspěvek od Dudes25 »

No nejak som mal z tych fotiek hokej.. ale su tam aspon tri.. aj to sa ráta :) tieto fotky su spred roka. teraz je traktor rozobraty. repasujem prednú napravu. Nové puzdra, opravene zavity. proste vsetko vybite, vymlatene. Mam na to malo casu, ale ani ma to netlací. kludne pomali a poriadne. nech to jazdí, ako má. A okrem toho je pod prístreskom, tak cez zimu sa mi nechce motat okolo neho. Spravil som aj hlavu, vybrus, vyntily. pôjde nova sada vložiek. ale to vsetko postupne. K traktoru som dostal vsetky diely, len chybali trubky ku chladicu, spodna od vodnej pumpy a vrchna z hlavy. Nema kompletnú hydrauliky. Chybaju horne a spodne ramena. Aj ked tam boli dane nejake nahrady, no tie neviem z coho su, no niesu origo. Tak ak by niekto vedel o hornych za rozumnu cenu, tak dajte vediet. jedine, co ma najviac mrzí, je ze blok bol zvarany, no je to spravene pekne a netecie to. Po prevoze domov som vycistil palivovy filter, nalial naftu a zazrakom traktor po chvilke neskocil velmi pekne. žhaví, nedymí a ma vyborny tlak oleja. tak som nahodil vodnu pumpu, zacinoval chladic (origo) a rychlo vyskusat prevodovku, ci vsetko ide, ako má.. fotky z prvej jazdy.. ( februar 2015)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jaro25

#4 Nový příspěvek od Jaro25 »

Na bazoši som pred pár dňami videl celú hydrauliku tuším za 300 a samotné ramená za 100. Nejdem sa baviť o tom, či je to veľa alebo málo, popozeraj a uvidíš.

koro

#5 Nový příspěvek od koro »

Ahoj krajan, vidím že si od Levíc, odkiaľ konkrétne, ja som z Plášťoviec a tiež mám doma Z25A a chystám sa kúpiť ešte K.

Dudes25

#6 Nový příspěvek od Dudes25 »

Niesom priamo z Levíc. byvam nedaleko. Želiezovce :) Mám nejake fotky zo zrazu zetorov pri novej Bani.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

raaTo

#7 Nový příspěvek od raaTo »

osadenstvo z Levickeho okresu :) , Želiiiz mam kusok,neco by sa naslo doma, Koro ja mam 25 z Plastoviec aj papiermi v okrese ich nie je vela s... :)
Zetor 25 K
Zetor 25 K
liaz MTS 24

koro

#8 Nový příspěvek od koro »

Nazdar, mohli by sme si dat mi traja stretko co ty na to. Povodny majitel bol pan Poliak, ze?

raaTo

#9 Nový příspěvek od raaTo »

Presne,vies nejake info o traktore
Zetor 25 K
Zetor 25 K
liaz MTS 24

koro

#10 Nový příspěvek od koro »

Viem, ale radsej cez SZ.

Odpovědět