UNC 060 - další kus ve výslužbě...

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
DEF110

Re: UNC 060 - další kus ve výslužbě...

#361 Nový příspěvek od DEF110 »

mape: Děkuji, dělám vše pečlivě, než mi to začne sloužit a pak je mi to jedno. Teď po sezoně se soustředím na chyby a začínám odstraňovat problémy...

DEF110

#362 Nový příspěvek od DEF110 »

Unc je zaparkovaný na dílně. Pořídil jsem na poslední chvilku podkop. Hledal jsem dlouho a nakonec našel, co jsem chtěl. Takže jsem ještě zkusil jeho funkci.

Obrázek
Obrázek

DEF110

#363 Nový příspěvek od DEF110 »

Chodí parádně. Pánové bagristi prominou moje nadšení. Znám doposud jen krumpáč/lopatu/kolečko.
Problém mám s nasazením podkopu na stroj a upnutím. Systém na upnutí mám přes ten hák na výložníku. Stalo se mi, že mi to vyskočilo, když jsem reguloval "bačkory" na usazení. Možná mám ten hák ze shora ubroušenej, nedivil bych se už ničemu. Jak řikám, mám to chviličku a unc odstavuji na zimu, ale zajímá mě, jestli s tim má někdo podobnou zkušenost.
Udělal jsem si prozatím takové zámky jakože... :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

DEF110

#364 Nový příspěvek od DEF110 »

Místo, které dosud teklo. Snažil jsem se utěsnit hadici páskama a po nesmyslech, jsem dospěl k tomu, že chyba je v tom hrdle. Tak jsem si maloval, jak si v klidu udělám celé hrdlo, z jednoho kusu si vysoustružim bezproblémový kus. Bylo tam navařené čůro ve šroubení s pružinkou, takže jsem ten opravenej "super svár" nablitej, kde byla díra osoustružil a znova navařil. Uvidíme, jak to bude dál...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

DEF110

#365 Nový příspěvek od DEF110 »

Výroba "zimáků" :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Navarson

#366 Nový příspěvek od Navarson »

:ano: Obrázek :friends:
Sekací traktůrek Hayter H1842.....V podstatě Countax z roku 1995
Babetta 207 chopper....................Prostě brutální mašina
UNC 045 Detvan.........................Nakladač malý, ale šikovný

DEF110

#367 Nový příspěvek od DEF110 »

Hele, važně jsem hoooodně dlouho přemejšlel, že si udělám kolopásy. Samozřejmě ze železa... Tenhle obrázek, je fajn, ale já jsem přesvědčenej, že potřebuju po vlastní špatné zkušenosti něco, co neklouže po ledu nebo utaženém sněhu.Ta myšleka tam stále je. Tady dělám řetězy z řetízků, který kdysi držely spousta velikejch bejků na statku... Mám jich hodně. Práce je to na pitchu, ale dám tomu šanci... Myslim si, že ty kolopásy stejnak jednou udělám, ne z gumy, prostě jako to má harvestor nebo vyvážečka... Aby to bralo... Před tím mám ale ještě spousta jinejch věcí v plánu...

mape
Kontaktovat uživatele:

#368 Nový příspěvek od mape »

Zkoušel jsem na Bobka řetězy z V3S .... Upravil je .... Problém byl ten že u sipaku co jsem měl mi propadli mezi šípy takže zabíral jen kousek....
Paradoxně ale vydrželi...... Pak si je vzal jeden borec na rovné pneu a říkal že vydrželi celkem dlouho ale že je stejně roztrhal.....
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

Tomas6

#369 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já když ještě bývaly zimy, tak jsem taky používal řetězy, mám klasický žebřík a jak píše mape, spadnou mezi šípy, ale je to furt lepší jak nic. On bobek jak si uhladí, tak už se pomalu ani nerozjede. Teď je mám hozené v kastlu v blatníku kdyby něco, no loni jsem je nasazoval jednou. A to jezdím celou zimu s krmením a vykydat ke kravám a je to do kopečka....
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“