Mapovo kobelco

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
mape
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapovo kobelco

#61 Nový příspěvek od mape »

Já skla ještě neřešil ..... Nevím ani zda by sklenář uměl i ta zakřivená..... To jedno .... Zrovna spodní čelní nemám vůbec.......
Přední horní vyklápěcí, zadní a střešní mám dobré..... Budu pouze řešit gumu a to bude možná honka protože tak malou jsem ještě nikde nenašel .... Ale ono se to nějak vyřeší.....
Bocni jsou rovná ..... Tam je to ok.....
Ještě budu řešit úplně nově dveře
Tak kabina byla silně deformovaná , dveře co tam někdo spáchal tam navíc teď nepasuji.....
No ale to mě nějak netizi..... Nějak se k tomu postavím a udělám z plechu základní vypalwn celého tvaru vcetne děr na okna a přípravou na kliku a aretací v otevřeném stavu a pak tu výztuhu dovnitř už nějak spáchám..... Materiál , zámek , panty a původní aretaci mám takže investice akorad můj čas.....
Obrázek
Ty dveře nejsou zas tak složitý .....
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

mape
Kontaktovat uživatele:

#62 Nový příspěvek od mape »

Tak ještě jednou dneska
Protože se nepotřebuju cítit nekomfortne tak jsem ještě změnil sedačku....
Ten Grammer či rám byl byl sice odpruženéj, a dokonce jsem ho pěkně rozhýbal aby vše fungovalo , ale pohodlí nic moc.....
Tak jsem tam napasoval sedáku z golfa / Octavie , co tu mám v kůlně......
A loketky samozřejmě dodělal taky
Dal jsem si s tím sice celkem práci ,ale to pohodní je úplně jinde..... Zkrátil jsem i joysticky a teď je to paráda 👍 👍

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Franta.cz

#63 Nový příspěvek od Franta.cz »

Krásná práce 8)

mape
Kontaktovat uživatele:

#64 Nový příspěvek od mape »

Tak v pátek už konečně zase do činnosti......
Ještě budu muset zrepasovat svahovku protože má vůle jak hrom..... V násypu nebo měkké hlíně se sní špatně drží rovina... Na tu jedinou jsem nesáhl a jen ji předělal na rychloupínák.....a když už mám pevnou a bez vůle celou násadu tak ať je i svahovka Super
Takže všechny 3 čepy vymezit , a dat nové hadice.....
Trochu mi ještě potrápilo chlazení..... Motor se prostě neumi sám odvzdusnit tak dělal prapodivné věci a až teprve když byl otevřený termostat a dolila se voda tak držel teplotu....
Dodatečná instalace expansky a doplneni hadičky na odvzsusneni a vyřešeno....
Ještě jsem objevil prasklou komoru termostatu.... Zatím provizorně slepená ale už objednaná nová takže bez problémů vyřešeno.....
Povedlo se mi sehnat ten nestandardní profil na zasklení takže začnu doplňovat už i okna a konečně i zprovoznim topení ......
Myslím že ta práce s tím se nakonec určitě vyplatila a stroj bude zase slouží dal v daleko lepším komfortu než dosud
Vibrace úplně ustáli, spotřeba spadla na pro ně nečekaně 2l na hodinu hydraulika parádně citlivá , výborně fungující a neskutečně silná oproti stavu před opravou .... A hlavně minimum úniku....
Velká spokojenost....
Obrázek

Obrázek
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

murár

#65 Nový příspěvek od murár »

Tak kompletná GO 8) tak naj mašinka dlho slúži a kope.

Tomas6

#66 Nový příspěvek od Tomas6 »

Holt všechno chce svý. Normálně ti ho závidím. Snad někdy. Tak nech šlape bez poruch.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Fizz

#67 Nový příspěvek od Fizz »

Dobrá práce.

Co ta sedačka původní nebudeš ji pouštět? Pikud není ko měl bych zájem...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

mape
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od mape »

Fizz je tvoje......
Zrovna jsem ji chtěl inzerovat.....
Jsem ji právě celou zprovoznil , vyčistil .... Už jsem měl i připravenou koženkou na nový potah....

Jinak ostatním díky za komentář....
Tomas6..... Závidět nemusíš..... To je vždy něco za něco......
Ale já jsem spokojenej......
Navíc mě nevadí pokud bude teď měsíc stát... Což viditelně nehrozí protože už se ozývají kšefty....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Fizz

#69 Nový příspěvek od Fizz »

Ok dik. Kdyžtak sz.

Jo bagriky masakr. Práce moc...

Teď jsem pořídil většího brášku, fotky koncem tydne budou.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Tomas6

#70 Nový příspěvek od Tomas6 »

Mape no já bych právě taky takového bagříka užil. Akorát když už by možná něco bylo k mání, tak si řeknu že na doma je to moc peněz a nebo ty prachy nasypu do něčeho jiného, potřebnějšího a pak už mi zas nezbývá na bagřík. Tož tak no...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

mape
Kontaktovat uživatele:

#71 Nový příspěvek od mape »

Já to taky dlouho zvažoval protože jsem ho zas až tak moc nepotřeboval..... Ale pak bylo rozhodnutí rychlé...... I to že jsem ho dával dlouho dokupy ......
Navíc můj zdravotní stav mi taky úplně nepřál
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

mape
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od mape »

Tak jsem začal zasklivat a teda gumový pidi profil co je tu použít to je Peklo.....
Má Bobíku mám profil 33x21mm a to byla pohoda.....
Tady je 21x15 a teda to je masakr.....
Dokonce člověk co zaskliva celkem dlouhou dobu se dušoval jak to půjde pěkně a pak mi od toho zdrznul že na to nemá nervy......
Zavést do toho klínek nešlo ani tou nejmenší lopatickou co na to měl a tak jsem si musel vyrobit takový člunek z drátu se kterým to tam šlo sice blbě ale šlo......
Tak zatím 3 okna co jsem měl tak jsou hotová .... Ještě udělám boční ale to už plastu......
Dal se uvidí jak se plast osvědčí......
Mělo by to byl lepší než plexisklo.......
To že se to poškrábe je jasný ale při té ceně to dám klidně každý rok nové ..... I když ta jebacka s tím profilem nic moc :vztek:
Ale na záda už mi nepotahne :wink:
Ta okna jsou sice v hrozném stavu ale vyčistit se plus mínus dalo tak jsem je použil ......
Všechno je hrozně postříkány od svařování jak to tam bývalý majitel různé dovaroval pásovinama a uhelnikama aby ta skla aspoň trochu drželi v kabině.....
Teď jak jsem tu kabinu srovnal tak to celkem i pasovalo ......
Jinak sklenas mi řekl celkem raketu s tím že neumí skla zakřivená ..... Pouze je schopen vyříznout tvar z rovné tabule a nechat zakalit.....
Nová skla je smůla ...... Téměř nesehnatelné na tento stroj......
Takže se budu muset asi smířit s polykarbonátem a čelní a zadní opatrovat jako oko v hlavě.....

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Fizz

#73 Nový příspěvek od Fizz »

To okýnko nahoru mam zalepený. Akorát na mě tím furt svitilo.

Sklenář ohnutý neumí skoro žádnej to je blbý. Jinak dej na to fólie chrání před uv a případným poškrábáním. Navíc můžeš lehce zatmavit což se v létě dost hodí.

Na zadní okno dej rámeček s pletivem.

Delal už jsem kámošovi i mřížku z pororoštu. Vydrží dost. Dobře se přes to dívá a v létě když je slunko nahoře to i trochu stíní.
Other-Side II. '23

ota

#74 Nový příspěvek od ota »

O víkendu jsem bagroval na zahradě. Bylo tam hafo kořenů od ořechu, kterej je min 10m daleko. Kořeny i jako ruka tlustý a od nich další. Když jsem přejel bokem, zatáhl jsem za ten tlustej kořen několikrát. Po chvilce prasknul a jak prasknul letěla od něj hlína na bagr. Do skla jeb kamínek. Naštěstí to ustálo. Výhoda tohodle mého ,,dědka" je že má všechny skla rovný a i rohy nejsou kulatý. Takže by sklo uřízl asi u sklenáře. Ale zbytečné starosti s tím. Ani mě to nenapadlo, že ten kořen rupne a vyhodí tolik hlívy se šutrama. A to že tam bylo kamenů opravdu jen pár.

honzauta

#75 Nový příspěvek od honzauta »

Poprskaná skla od flexi a sváření lze vyčistit kyselinou solnou. Gumové rukavice, houbičku namočit do kyseliny a umýt. Pozor na kovové předměty, těm to dobře dělat nebude. Doporučuji na kousku vyzkoušet. Funguje to i na poprskané dlaždičky, tady zase pozor na spáry, ty kyselina rozebere. Taky raději na kousku dopředu vyzkoušet.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“