Nový motor Jikov so spojkou120 na kultivatore s redukovaním

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Gejza1989

Nový motor Jikov so spojkou120 na kultivatore s redukovaním

#1 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Zdravím Vás. Kúpil som nový motor Jikov so spojkou 120mm, s kultivatorom Advis agzat. No mne sa nevyplatí investovať aby som kupil velkú prevodovku preto som radsej niečo vymislel:-). Mam zahradku cca 5-7árov preto som kupil nový traktorík, starý stroj som mal pa51. Zo stareho stroja mi ostala kultiv.prevodovka. tú starú prev.som zgeneralkoval nove loziská, guferá olej tesenenie,snekovy prevod je v poriadku. Na tú prevodovku som dokupil kolesá 4x8 komplet zavažia velke 33kg a 3x5kilové. Vyrobil som aj držiaky na zavazia a učko na pripojenie pridavných zariadení. No ale podarilo sa mi kupit medzi motora a prevodovky redukovanú prevodovku ktorá redukuje otáčky do pomala s pomerom 3.5:1.ta pridavna pridavna je planetova prevodovka má liatinové teleo a su v nej ozubené súkolia uložené v ložiskách mazané olejom. Tu redukciu potrebujem na to aby motor mal otacky aj silu pri tazkej práci. Kúpil som aj original nastavovacie teleso Vari aj k tomu pravostranny pluh. No ale pánové verte mi ,že krásne oriem s traktorikom vďaka tej redukcii a to vsetko je na kultivatorovej prevodovke ktorú som mal predtým na PA-čke :-). Kolesá neprešmykajú ani pri najvecsej zátaže motor má otácky ide krásne. Jedna slabinka je ze mam iba jednu rychlost do predu nemam spatecku.ale to mi aj nevadí som spkojný a teším sa z práce s traktoríkom. Prikladám aj fotky .rád privítam dalsie prispevky

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Gejza1989

Re: Nový motor Jikov so spojkou120 na kultivatore s redukov

#2 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Takže pirkladám fotku z orby v záhradke:-) a tiež malé videjko z orby

Obrázek

http://m.youtube.com/watch?v=7-d3Nn-oe08

teslanicola

#3 Nový příspěvek od teslanicola »

nazdar, maš to pekne urobene. zaujala ma ta redukčna prevodovka, je tovarenska či robena ? a ako funguje, ma aj dole odstredivu spojku či sa spaja s rotavatorovym bubnom nejak napevno. bo po zredukovani 3,5 ku 1 by asi prešmykovala ni ? ked je tovarenska daj nejake označenie, a ked ju budes mat dole mozes pofotit viac detailov. dik.

http://www.pilotek.szm.com

Gejza1989

#4 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Nazdar TESLANICOLA

ano redukcny pomer je 3,5:1.kolesa vobec nepresmykaju:-)ta redukcna prevodovka je tovarenska vyroba .typove oznacenie je diamonmotor rajec mm154 .kupil som pred mesiacom od jedneho pana mal to este v sklade ale to sa uz nevyraba.mal som stastie ze mohol som kupit novu. Montuje sa to na kultivatorovu prevodovku a to tak ze z kult.prevodovky som odmontoval spojkovy tanier a dal som sustruznikovy aby mi vyrobil hriadelovu spojku s perodrazkou. A takto sa nasunie a hriadel je zaistovaný s hriadelovou spojkou upinany je objimkou na prevodovku.takze potreboval som 2objimky.jednu na upnutie redukcie a druhu na upnutie motora. Na videu mozes si pozriet ako pracuje:-)to je skutočná rychlost motor skoro nič neciti zo zátaže:-)

DYK

#5 Nový příspěvek od DYK »

Video presentuješ jako "malotraktor Vari s redukováním". Co je na tom stroji VARI?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Gejza1989

#6 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Dyk:
Je na tom motor Jikov 1453 s agzatackou spojkou. Vela ludi v takomto pripade volaju ho agzat.ale to je motor vari a nie agzat.iba hnacie jednotky su od agzata.

DYK

#7 Nový příspěvek od DYK »

Motor není Vari.

Gejza1989

#8 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Tak potom podla vas aky je ten motor?je to tovarenske oznacenie jikov1453 .aky je rozdiel medzi Vari a jikov??? Inač kde som kúpil v obchode aj ten pán nazíval traktorík ako Vari.

DYK

#9 Nový příspěvek od DYK »

Jde a o to, že Firma Vari nikdy žádné motory nevyráběla. Používala dvoutaktní motory firmy Jikov stejně jako třeba MT7 nebo MF70.

Gejza1989

#10 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Zdravím vás, všetkých...:-)

Dnes som začal rozrabat záhradku s rotavátorom Advis-Agzat:-)
Motor Jikov 1453 ----133ccm
prevodovka Advis -Agzat

prikladám foto z práce...

Obrázek

Gejza1989

#11 Nový příspěvek od Gejza1989 »

Nazdar...
Podarilo sa my kúpiť vyoravač na zemiaky :)
Jeden pán my to predal za pár € :)
Ked budem mať trochu času odstranim starý náter a znovu nanesem náter základný i vrchný.
Je kompatibilný s mojim nastavavovacím telesom Vari nt-3

Obrázek

Rád by som privítal dalšie prispevky k téme...

pampalan

#12 Nový příspěvek od pampalan »

Ahoj, všimol som si tvoju tému šikovne si to vymyslel, keď nemáš kde využit tak by si zbytočne vyhodil tie peniaze za veĺkú prevodovku. Ja mam tiež traktorík, ale pa80 tiež iba na rot.prevodovke. mám k nej aj kolesá ale nemam žiadnu redukciu :shock: pri lahších prácach sa mi darí ale niekedy motor dost trápi nevladze :'( kde by som mohol zohnať takúto medziprevodovku???
Ak náhodou niekto by mal nejaké info kde by sa dalo kúpiť tak prosím dajte my o tom vediet. Dakujem vopred:-)

walda

#13 Nový příspěvek od walda »

pampalan píše:Ahoj, všimol som si tvoju tému šikovne si to vymyslel, keď nemáš kde využit tak by si zbytočne vyhodil tie peniaze za veĺkú prevodovku. Ja mam tiež traktorík, ale pa80 tiež iba na rot.prevodovke. mám k nej aj kolesá ale nemam žiadnu redukciu :shock: pri lahších prácach sa mi darí ale niekedy motor dost trápi nevladze :'( kde by som mohol zohnať takúto medziprevodovku???
Ak náhodou niekto by mal nejaké info kde by sa dalo kúpiť tak prosím dajte my o tom vediet. Dakujem vopred:-)

Ahoj, koukni se na moje vlákno: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22&t=56325. Existuje i redukční převodovka, která se dává dolů - tj. za rotavátorovou převodovku a normálně se vyrábí. Stroj pak bez problémů zvládne většinu prací - včetně tahání vozíku se 100 litry vody a mnou :) Ale pro orbu a náročnější práce by bylo potřeba to zredukovat ještě víc, proto sháním i posilovací převodovku mezi motor a původní převodovku.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“