Terra Quatro - domácí vyroba

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
lukyc

Terra Quatro - domácí vyroba

#1 Nový příspěvek od lukyc »

Ahoj ve spolek, chtěl bych se s vámi podělit a některé i třeba inspirovat :-). Minujly rok jsem našel na internetu nějaké plány k malotrakturku vari quatro a protože jsem v té době neměl traktor strašně se mi to zalíbil. Ukázal jsem to klukům ve třídě dali jsme hlavy dohromady a na ucnaku jsme se do toho pustily . No , protože nám v té době bylo patnáct tak to mělo celkem velký chyby teď bych udělal spoustu věci. Jinak . Ale abych tu nepsal blbostí tak nějak jsme udělali ram svarily dva plochace prichytilyy k prevodovce a šlo se na prdek neboli přední nápravu kteraa zůstala o něco širší než zadní prootoze si nikdo netroufl rozriznout šneka á svarit (zúžit) Teď jsem to musel udělat ja protože me přestalo bavit neustále rozebirani kvůli uklízení do garáže protože to neprošlo dverma teď je to zuzene na 61 cm jako zadek. Dnes nebo zítra peidam foto a dopisu ještě nějaké nesmysli kdyby to někoho zajimalo byl bych rád :)

lukyc

Re: Terra Quatro - domácí vyroba

#2 Nový příspěvek od lukyc »

Tak tady máte pár fotek jak to vypadalo když jsme to dovezli ve směs to slouží jen na práce kolem baráku ale spíš jen na vlek na trávu suď a občas nějaký to dřevo . Na polní práce používám traktor (zetor 3011) . Ale bohužel mi před měsíce vypověděla ze služby převodovka takže jsem musel zužit přední nápravu aby mi to vyšlo mezi rádky brambor abych mohl vyorávat a přivorávat. Do zimy musí traktor jezdit abych měl čím zorat. :-) Ještě se bude předělávat zadní závěs a to na hydrauliku . No snad to dopadne podle mích představ .

http://lukyc2.rajce.idnes.cz/Terra_vari_Quatro

Tom

#3 Nový příspěvek od Tom »

Super 8) Dej sem detailnější fotky té zúžené nápravy ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

lukyc

#4 Nový příspěvek od lukyc »

Pro Toma : Zde přidávám fotku zužené přední nápravy až to pujde vyfotim to detailněji. Zatím Dík za ohlas vkdyby nejake přibyli tak by se nic nestalo:-)

http://lukyc2.rajce.idnes.cz/Terra_vari ... ie0172.jpg

Tom

#5 Nový příspěvek od Tom »

Jo, vyfoť to detailněji. Z čeho je to řízení? Jak máš naplánovaný ten závěs vzadu? Tak jak je na originálu?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

lukyc

#6 Nový příspěvek od lukyc »

Řízení je sundaný z favorita ale zkrácený dřív jsem to měl normálně taky to šlo ale nevešlo jse to do řádku. Ten zadní závěs , no bude to trošku oříšek přemýšlel jsem nad tím mam doma hydraulickou pumpičku co je na liazce když zvedáš kabinu a malou písnici cca 25 cm tak jsem myslel udělat něco jako to je na holdru takovou konzoli a zvedat to tím . Máš nějakou radu ?? :-)

zde

#7 Nový příspěvek od zde »

viac detailov spojenia s teru ???? kolko trva asi rozhodenie na 2-kolku ???

Tom

#8 Nový příspěvek od Tom »

Buď jak je to originál (v tom případě bych se zkusil mrknout v kovošrotech po nějakém koňském nářadí kde jsou takové ty páky na zvedání pracovního nástroje a ten bych na to ovládání použil), nebo ta pumpička... Jde o to, kam ji dát, a hlavně budeš pumpovat jak magor. Měl jsem MINI 070, ten měl taky ruční hydrauliku a moc nadšený jsem z toho nebyl. Když budeš mít tu páku dobře vymyšlenou, abys nářadí zvedal s malou silou, tak to bude nejlepší možné řešení. Ten rámový závěs není špatný nápad, pokud ovšem budeš používat nářadí z Terry, tak bych ho udělal rozměrově tak, jak je závěs na té Teře. Můžeš takhle jednoduše jednou pákou ovládat závěs jak vepředu tak vzadu najednou.
TomAgro@seznam.cz

lukyc

#9 Nový příspěvek od lukyc »

Tak přestavení zpět na klasickou terru trvá přibližně asi 35 minut rám je chycenej jen na dvouch šroubech co ti drží normálně konzoli na velký závaží takže sundáš závěs a povolíš dva šrouby dáš říditka dáš tam spodní konzoli a jedeš :-) . Tome našel jsem na youtubu docela solidní inspiraci doufám že nikomu nebudu krást video a porušovat autorská práva :-) . Ta pumpička se mi tam moc dávat nechce je to zase moc složitý a hlavně to nebo tlačit dolů . Přidávám video :-)

http://www.youtube.com/watch?v=RfkbV9NyIJo

Tom

#10 Nový příspěvek od Tom »

Videa jsou od toho, aby se sem dávala a sloužila jako inspirace. Přesně tak jsem to myslel. Vidíš, má dlouhou páku, i kdyby tam měl těžší nářadí, tak to pěkně lehce může ovládat 8)
TomAgro@seznam.cz

lukyc

#11 Nový příspěvek od lukyc »

Zítra si beru na praxi závěs a musím ho rozšířt abych se dostal až ke kolu s pluhem protože když ho mam takle jen v půly tak je to strašná plocha na ten pluh a láme se to . A pak se pustim do vymýšlení toho závěsu a táhel a pak přední závěs radlice sečka čtyřkolák ale to už bych vám toho řekl už moc :nos:

Tom

#12 Nový příspěvek od Tom »

Jak řekl moc :pohlavek: Říkej víc a ukazuj víc :friends:
TomAgro@seznam.cz

lukyc

#13 Nový příspěvek od lukyc »

Ale našel jsem tu fotky kolegů nevím teď v jakém to bylo tématu . Nejdřív mě zaujal závěs na vleku a měl za ním zapřažený nosič nářadí no a na tom je ten závěs co budu dělat já přidám foto . Co bych chtěl ještě vše udělat :-) Doufám že se nikdo nebude zlobit že mu kradu fotky ale má to prostě vymakáný ! :prace:

http://lukyc2.rajce.idnes.cz/Terra_vari_Quatro

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od Atlan »

Poniektory tu maju take zavesy pre naradie z Vari. Da sa posuvat do strany a zrvihat ked ze je to v 3 bodovom zavese. http://imageshack.us/photo/my-images/99/84617286.jpg/
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

lukyc

#15 Nový příspěvek od lukyc »

Atlan : Dík za příklad docela jsi mě tím inspiroval asi to udělám tak jako to máš ty :-) je to šikovný . Jak ti to jde ? Jakou sílu musíš použít aby jsi to zvedl ?? Přikládám foto nového závěsu :-)

http://lukyc2.rajce.idnes.cz/Terra_vari_Quatro/

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“