Borin - fréza M6 Nakladač
Moderátor: DYK
Re: Borin - fréza M6 Nakladač
Pekna praca! S umiestnenim hydromotora si to vymyslel skvelo. Inšpiroval si ma.
Čo nejde silou, pôjde ešte väčšou silou. Ak to nejde ani tak, treba si prečítať návod na používanie! :D
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Pekne to je, osobne uz by som klasicky klinak nikde nedal. Vsade davam uz viacklinovy drazkovany remen. Remenice zozenies na vrakaci alebo v obchode nove drahe niesu.
Ale zivotnost remena a prenasany vykon je celkom inde.
A hlavne je neslutocne ohybny taky remen, hlavne na malych remeniciach a altikovej remenici.
V tomto tvojom pouziti, to zvladne co tam mas. To je 17 na 10cm remeniciach?
Ale zivotnost remena a prenasany vykon je celkom inde.
A hlavne je neslutocne ohybny taky remen, hlavne na malych remeniciach a altikovej remenici.
V tomto tvojom pouziti, to zvladne co tam mas. To je 17 na 10cm remeniciach?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Nechcem kritizovat tvoju pracu, prave naopak. Mam ale pocit, ze to sedadlo je dost vysoko. Myslim, ze ked sa na neho posadis, znacne zodvihnes tazisko celeho stroja a na nerovnom alebo sikmom terene sa lahko prevratis. Neslo to konstrukcne vyriesit inak? Keby si dal ine sedadlo (napriklad klasicky "lavor") to by pomohlo. Samozrejme by si musel osadit nizsie aj volant. A este ak by si otocil kolesa to by bolo zase niekde inde. Porozmyslaj nad tym ale neber to tak, ze by som chcel kritizovat tvoj projekt, chcem ti len poradit (fyzika je niekedy svina).
Čo nejde silou, pôjde ešte väčšou silou. Ak to nejde ani tak, treba si prečítať návod na používanie! :D
Čimo : Díky, není to hydromotor, ale čerpadlo Umístění čerpadla je takhle dle mě super, když nevyužiju vývoďák na nic jiného. Výhoda je, že čerpadlo jde vypnout a taky jsou pro něj stabilní otáčky oproti řemenu od větráku. Co se těžiště týká, tak uvidíme...vím, že budu dost vysoko, ale jinak to moc řešit nejde a s lavorem bych se dostal asi o 10cm níž, což by mě extra nevytrhlo a byl bych z toho vymlácenej... ty kola nebudou finální, buď dám tupláky a nebo 10.00/75-15,3, ale je to docela finanční rána a sehnat jeté je nereálné. Takhle jak to je na těch kolech to vypadá jednak debilně a taky až bych se do něčeho opřel, tak by to asi nemělo extra sílu.
Atlan : Díky za chválu...o tom řemenu vím, ale klíňák u čerpadla funguje i jako spojka Řemenice jsou 130mm a 75mm, 170ku bych do kloubu nedostal, i tahle je tak tak a musel jsem ubrousit vnitřní výstuhy bloubu... převod je 1,73 což vychází cca 1480 ot./min a čerpadlo je na 1500ot/min.
Atlan : Díky za chválu...o tom řemenu vím, ale klíňák u čerpadla funguje i jako spojka Řemenice jsou 130mm a 75mm, 170ku bych do kloubu nedostal, i tahle je tak tak a musel jsem ubrousit vnitřní výstuhy bloubu... převod je 1,73 což vychází cca 1480 ot./min a čerpadlo je na 1500ot/min.
Práce na rychloupínáku...bohůžel mi nějak nejde vymyslet vyjíždění čepů pístnicí, protože se mi tam žádná nevejde tak,aby pístnice tlačila horizontálně (a mám i malé 25cm). Jediné, co mě napadá je mechanismus, kde by píst tlačil shora a čepy vyjížděli do boků, ale nevím, jak na to...
Marku, to by se dalo udělat na podobném principu, jako je nůžkový hever (ale v tomto případě to není v jedné rovině - jedině pomocí krátkých pák). Anebo ještě jednu variantu bych měl v hlavě, ale ta se těžko popisuje. Zkusím načrtnout a pošlu foto - snad v dohledné době .
Daddy : Díky za konstrukční rady
Využívám dny volna a makám... tohle mi dalo docela zabrat, aby to vycházelo tak, že se nikde nedostanu přes úvrať a fungovalo to... po asi 30ti variantách táhel a umístění vahadla, pístnice jsem ve finále, zítra to zavařím a hurá pokračovat... Chtěl bych, aby to na jaře jezdilo, což začíná vypadat reálně
Dodělaná nádrž a rozvaděč...
Nějak tápu v pneumatikách...nechci do nich dávat nesmysl, ale zároveň něco potřebuju vymyslet, abych otočil portály a dodělal přední nápravu...vůbec nevím, jestli dát nějaké 13", 15", 16", jestli širší, nebo tupláky, jen se mi nechce dávat 10 a více tisíc za pneu ala 10.0/75 - 15.3 a jeté neseženu... potřebuju to snížit a rozšířit...
Momentálně bych to neřešil, až to bude funkční budeš muset určitě doladit více věcí.
Chce to vyzkoušet v praxi.
Chce to vyzkoušet v praxi.
To sice ano, ale musím vymyslet ty kola, abych podle toho otočil portály a podle toho udělal přední nápravu...
dej tam 10 na 12 dobra nosnost , zaber mas stabilitu a vydrzej
Příprava na montáž jiného motoru