Pepova PF-61
Moderátor: DYK
Re: Pepova PF-61
majo-panter
aj to je pravda ale ono by sa to pred orbou dalo očistiť, tá jedna "doska" nie je až tak veľa. Oškriabať špachtlou a potom vyutierať, prípadne odmastiť, určite lepšie ako hrdza...
Je pravdou, že na družstvách sa s tým moc nemaznali, pamätám dobu, keď traktori boli "olejničky"
aj to je pravda ale ono by sa to pred orbou dalo očistiť, tá jedna "doska" nie je až tak veľa. Oškriabať špachtlou a potom vyutierať, prípadne odmastiť, určite lepšie ako hrdza...
Je pravdou, že na družstvách sa s tým moc nemaznali, pamätám dobu, keď traktori boli "olejničky"
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Pamatuji taky že pluhy byli v kopřivách jednou ročně je nasadili zorali opět odložili.
Hlavně nečetli návody bylo to tam napsané nebo jim tobylo jedno..
Malá zemdělská technika se nedá srovnávat, protože se za tím chodí a řídí , rez má odpor zároveň i se naní lepí půda.
Pořád existuje otka je to škrabka na pluhovou desku atd , u velké techniky se šlapne naplyn , u mále techniky se buď zapotí nebo oškrábe motyčkou tu má každý doma.
Hlavně nečetli návody bylo to tam napsané nebo jim tobylo jedno..
Malá zemdělská technika se nedá srovnávat, protože se za tím chodí a řídí , rez má odpor zároveň i se naní lepí půda.
Pořád existuje otka je to škrabka na pluhovou desku atd , u velké techniky se šlapne naplyn , u mále techniky se buď zapotí nebo oškrábe motyčkou tu má každý doma.
Zdar borci.
Potřeboval bych poradit. Jak odšroubovat krytku náboje na bubnu kola vozíku?
Potřeboval bych poradit. Jak odšroubovat krytku náboje na bubnu kola vozíku?
nemáš dlouhé ruce jako orangutan po orbě?
Zelené hnojivo nešlo zaklopit , chtělo to seknout co.
Zelené hnojivo nešlo zaklopit , chtělo to seknout co.
Jo jo, ke konci se sekalo. Ucpávalo to krojidlo. Příště bez něj. Naštěstí , zeleného hnojiva bylo jen v 1/5 pole, takže ruce OK a něco se i zaklopilo. Jinak moje první orba, jak PF, tak i v životě. Za měsíc přejedu kousek pole rotavátorem na česnek a stroj zazimuji.
Pěkné na zelenáče.
Taky jsem to dělával, dnes jen orám jen uhrábnu hráběma, udělam ryhu a česnek nasazím a lehce přihrnu ruční plečkou.
Pluh jsem vytunil tak že to vypadá že jsem to zrotoval, některé části pluhu jsou totožné co máš ty.
Taky jsem to dělával, dnes jen orám jen uhrábnu hráběma, udělam ryhu a česnek nasazím a lehce přihrnu ruční plečkou.
Pluh jsem vytunil tak že to vypadá že jsem to zrotoval, některé části pluhu jsou totožné co máš ty.
Re: Pepova PF-61 a M-4
Letošní zimu dám do kupy takový šrot, co se mi valí na dvoře. Je to M-4, kterou jsem koupil jako zdroj náhradních dílů pro jinou M-4. Zjistil jsem, že je to jiná verze. Jedna má totiž páku vypnutí náhonu a druhá ne. Sehnal jsem motor BD1S68 (ten můj bohužel zarezlý). To bude to první čím začnu. Rozborka klasika: nové ložiska,gufrera, těsnění.
Jsem viděl pluh k PFce s předradličkou. Parádně to zaklápělo zelené. Možná to stojí za vyzkoušení..Pepap píše: ↑ned říj 09, 2022 9:19 pm Jo jo, ke konci se sekalo. Ucpávalo to krojidlo. Příště bez něj. Naštěstí , zeleného hnojiva bylo jen v 1/5 pole, takže ruce OK a něco se i zaklopilo. Jinak moje první orba, jak PF, tak i v životě. Za měsíc přejedu kousek pole rotavátorem na česnek a stroj zazimuji.
TO: Franta67.
To by nepomohlo. Podívejte se pořádně na fotku pole. To pole je na jednom konci ve svahu, na druhém v rovině a ještě zvlněné. Na horizontu to šlo hodně do hloubky a z kopce tak akorát. No a do svahu, tam to zaklápět tolik nešlo. Musel bych každých 15 metrů přenastavovat pluh, jak podélně, tak příčně. To bych se už hodně nadřel. Už samotná velikost pole je podle mne na hranici, ne-li za pro obdělávání PFkou.
To by nepomohlo. Podívejte se pořádně na fotku pole. To pole je na jednom konci ve svahu, na druhém v rovině a ještě zvlněné. Na horizontu to šlo hodně do hloubky a z kopce tak akorát. No a do svahu, tam to zaklápět tolik nešlo. Musel bych každých 15 metrů přenastavovat pluh, jak podélně, tak příčně. To bych se už hodně nadřel. Už samotná velikost pole je podle mne na hranici, ne-li za pro obdělávání PFkou.
TO: Pepap
S tou velikostí pole na PFu máte recht. Oráč asi dostal taky do těla
Nicméně chci zjara předradličky zkusit, tak jsem zvědav, jak to s něma půjde..
S tou velikostí pole na PFu máte recht. Oráč asi dostal taky do těla
Nicméně chci zjara předradličky zkusit, tak jsem zvědav, jak to s něma půjde..